Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Αμπντούν

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Τζαμέλ Αμπντούν στην εκπομπή «Η Ώρα των Πρωταθλητών» στη Nova:

-Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό:
«Ήξερα ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλος σύλλογος, ο μεγαλύτερος και πέρυσι είχε κερδίσει τον τίτλο, ήξερα πως με την ομάδα που έχουμε μπορούσαμε να πάρουμε.
Είναι μια μεγάλη ομάδα. αλλά πριν έρθω στην Καβάλα έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες στην Γαλλία και στην Αγγλία, παρά το γεγονός ότι ήμουν μικρός, οπότε δεν είναι θέμα βαρύτητας, αλλά να ξέρεις που πηγαίνεις. Ο Ολυμπιακός έχει ένα κοινό που είναι σημαντικό και με τη βοήθειά τους πήγαμε καλά στην Ευρώπη και για εμάς δεν υπάρχει χρόνος προσαρμογής, αλλά πρέπει να μπαίνουμε αμέσως».

-Για την άνοδο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας:
«Πιστεύαμε στις δυνατότητές μας πάντα και παρόλο που παίξαμε τα διπλά παιχνίδια από τον Παναθηναϊκό, δείχνει ότι έχουμε ένα δυναμικό χαρακτήρα».

-Για το ρόστερ της ομάδας:
«Έχουμε ένα δυνατό σύνολο και η φιλοσοφία μας είναι αρκετά επιθετική και όποιος παίζει προσπαθεί να δίνει τα πάντα».

-Για την συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού; (υπήρξαν μηνύματα στην εκπομπή με τα οποία φίλοι της ομάδας ζητούσαν συγγνώμη για την κριτική:
Εγώ δεν τους κρατάω κακία. Έτσι είναι τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι το παρόν και το μέλλον και το παρελθόν το ξεχνάμε».

-Για τη συνεργασία του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε
«Με βοήθησε πάρα πολύ. Για αυτό δεν θα είμαι αχάριστος και δεν πρόκειται να το ξεχάσω. Όταν δεν ήμουν σε καλή κατάσταση με έβαλε στην ομάδα και είναι σημαντικό για μένα. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και βλέπουμε ότι έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Εύχομαι μέσα στην καρδιά μου να μείνει και τη νέα σεζόν».

-Για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού:
«Νομίζω ότι να καταφέρεις να φτάσεις στους «8» είναι στις λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι αξίζαμε μια θέση στις κορυφαίες ομάδες φέτος, αλλά πιστεύω ότι οι εμπειρίες μας θα μας βοηθήσει για τη νέα σεζόν».

-Για τους λόγους που τον οδήγησαν να αγωνιστεί εκτός Γαλλίας και να έρθει στην Ελλάδα:
«Για μένα ήταν μια πρόκληση. Είχα κάνει τον… γύρο της Γαλλίας. Ήξερα ότι ερχόμουν σε μία ομάδα που είχε οικογενειακό κλίμα, μια και ήταν εκεί ο Ντουγκλάο που παίζαμε μαζί και ήξερα ότι αν έκανα μια καλή χρονιά, θα μπορούσα να πάρω μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα».

-Για τον πανηγυρισμό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:
«Ήμουν πολύ χαρούμενος. Ειλικρινά οι φίλαθλοι μας έχουν στηρίξει και ήθελα να μοιραστώ αυτή τη στιγμή μαζί τους. Είμαι χαρούμενος από το γκολ με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό ήταν με περισσότερο πάθος».

-Για τη συνεργασία του με τους Μιραλάς και Τζεμπούρ:
«Δεν ισχύει αυτό. Καταλαβαινόμαστε πάρα πολύ καλά μπροστά. Αλλά είναι πολλές φορές δύσκολο για τους επιθετικούς που χάνουν ευκαιρίες, δεν βλέπουν εύκολα την πάσα. Αλλά πρέπει να μάθουν όλοι ότι όλες οι ομάδες παίζουν πίσω και είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ευκαιρίες».

-Ποιους παίκτες από άλλη ομάδα ξεχώρισε:
«Κατά την γνώμη μου υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής που ήταν εξαιρετικός. Ήταν ο Βιεϊρίνια, αλλά από εκεί και πέρα είναι κάτι πολύ δύσκολο, καθώς η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή».

-Για τη σημασία ύπαρξης μιας σταθερής διοίκησης:
«Είναι σημαντικό όλα να είναι καλά οργανωμένα. Πρέπει να πω πως στον Ολυμπιακό όλα είναι καλά. Ζούμε καλά όλοι μαζί και εκτός από μεγάλος σύλλογος είναι μια μεγάλη οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: