Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πολλά χρήματα στο ταμείο του Θρύλου από ΟΥΕΦΑ για τους διεθνείς μας

Οι Τοροσίδης, Μανιάτης, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μήτρογλου και Φετφατζίδης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρίσκονται ανάμεσα στις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων, καθώς ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός είχε στα πλάνα του τους έξι ερυθρόλευκους στα περισσότερα από τα τελευταία παιχνίδια, επίσημα και φιλικά, της Εθνικής μας ομάδας.
Στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, αναμένεται να βρεθεί και ένας ακόμη παίκτης του Ολυμπιακού. Πρόκειται για τον Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Σουηδίας.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA οι ομάδες που έχουν παίκτες σε Εθνικά συγκροτήματα θα λαμβάνουν ημερησίως αποζημίωση ύψους 7.500 ευρώ για κάθε ημέρα που ο παίκτης θα βρίσκεται με την Εθνική του ομάδα, από την έναρξη της προετοιμασίας έως και την φάση που θα φτάσει.

Η Εθνική Ελλάδος έχει την πρώτη συγκέντρωση για τους διεθνείς στις 20/5 και στην χειρότερη των περιπτώσεων οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα ολοκληρωθούν στις 16/6.

Σύνολο 28 ημέρες ή καλύτερα, 210.000 ευρώ για κάθε έναν από τους 6 παίκτες του θα λάβει ο Ολυμπιακός από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ανάλογο είναι και το ποσό που θα καρπωθούν οι ερυθρόλευκοι για την παρουσία του Μέλμπεργκ στην Εθνική Σουηδίας, οπότε το συνολικό ποσό που θα εισρεύσει στα ταμεία της πειραϊκής ΠΑΕ θα είναι το λιγότερο λίγο πάνω από 1.4 εκ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: