Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το φαινόμενο Μιραλάς στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα "www.footmercato.net" κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα στον άσο του Ολυμπιακού με τίτλο "Ποιος μπορεί να σταματήσει τον Κέβιν Μιραλάς;", αναφέροντας στη συνέχεια τα εξής:

"Το φαινόμενο Μιραλάς ακόμη συγκλονίζει την Ελλάδα. Με θητεία στο γαλλικό πρωτάθλημα, ο Βέλγος επιθετικός ανακάλυψε τις αρετές ενός μεγάλου σκόρερ. Υπογράφοντας ένα εκκωφαντικό κουαρτέτο τερμάτων την Κυριακή (σ.σ. 25/3 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης - υπάρχει και το σχετικό βίντεο), ο πρώην παίκτης της Σεντ Ετιέν είναι ένας πραγματικός τυφώνας στην επίθεση που τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τον σταματήσει".

Κατόπιν στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται μια αναφορά στην καριέρα του Μιραλάς από τις Ακαδημίες της Σταντάρ Λιέγης και την μετακίνηση του στη Λιλ σε ηλικία 17 ετών, μέχρι την μεταγραφή του στη Σέντ Ετιέν, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε εκεί και την μεταπήδηση του στον Ολυμπιακό αντί 2.5 εκατομμυρίων ευρώ (οι Γάλλοι μάλιστα αναφέρουν πως στο "Ζοφρουά Γκισάρ" θα πρέπει να τραβάνε τα μαλλιά τους...).

Παράλληλα στο κείμενο φιλοξενούνται και δηλώσεις του Βέλγου από το επίσημο site της FIFA, όπου ο Μιραλάς αναφέρει τα εξής για την περιπέτεια του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό:
"Είναι ένα μέρος που εγώ και η οικογένεια μου αισθανθήκαμε καλά από την αρχή. Μου αρέσει η Super League, είναι ένα πολύ τεχνικό πρωτάθλημα. Πραγματικά θα βελτιωθώ εδώ. Παίζοντας για το μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, προφανώς συμβάλλει για να είμαι πραγματικά ευτυχισμένος. Η ομάδα μου αγωνίζεται πολύ επιθετικά. Ο κόουτς μας φωνάζει συνεχώς για αποκλειστικό παιχνίδι με την μπάλα να προωθείται. Κόντρα στους αντιπάλους σημειώνουμε αρκετά γκολ!".

Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται υποστηρίζοντας πως οι εμφανίσεις του Μιραλάς έχουν αναγκάσει πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το νέο κατά συρροήν σκόρερ που τείνει να γίνει μόδα στην Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρονται κλαμπ όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Στόουκ και Νιούκαστλ, με την τελευταία να έχει κάνει πρόταση 6 εκατομμυρίων ευρώ για τον Βέλγο, την οποία ευγενικά αρνήθηκε ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: