Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Με μπαλώματα δεν αλλάζεις επίπεδο

Διαβάζοντας τις τελευταίες ημέρες το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού διαπιστώνω δυστυχώς, ότι προσπαθούν να φτιάξουν την νέα ομάδα με παίκτες μπαλώματα στην ουσία, (βλέπε Αλόνσο, Εθκέρο). Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας αν τελικά με τέτοιους παίκτες μπορεί η ομάδα μας να αλλάξει επίπεδο. Νομίζω πως όχι. Το πιο λυπηρό από όλα όμως είναι ότι οι διοικούντες τον Ολυμπιακό δεν διδάσκονται από τα λάθη του παρελθόντος. Και για να εξηγηθώ αναφέρομαι σε επιλογές παικτών οι οποίοι δεν έπαιζαν σχεδόν καθόλου στις προηγούμενες ομάδες τους. Και όσοι τέτοιοι αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό αντιμετώπισαν τρομερά προβλήματα είτε τραυματισμών είτε προσαρμογής είτε διάθεσης και δυνατότητας να παίξουν. Να θυμίσω απλά τις περιπτώσεις Ντάνι, Αρτσούμπι, Ραούλ Μπράβο κτλ.
Και πάμε πάλι φέτος να αποκτήσουμε παίκτες που έχουν ελάχιστες συμμετοχές όχι μόνο την προηγούμενη χρονιά αλλά σε μια σειρά ετών. Τρανό παράδειγμα είναι ο 31χρονος Εθκέρο, ο οποίος ζητάει λεει και 2 εκατομμύρια ετήσιο συμβόλαιο και για τον οποίο αμφιβάλλω αν θα είναι καλύτερος ή έστω ισάξιος του 36χρονου Τζόρτζεβιτς. Δεν καταλαβαίνω την λογική αυτής της πιθανής μεταγραφής και για ποιον λόγο δεν παίρνει η ομάδα τον Καρντόσο που τον έχουμε δει και μια ολόκληρη χρονιά να παίζει και να βγάζει μάτια στην κυριολεξία. Επίσης είναι λίγο δύσκολο να χωνευθεί ότι μετά τον Ντούσερ στρεφόμαστε σε λύσεις τύπου Αλόνσο , ο οποίος θα δοκιμαστεί πρώτα λες και είναι 16 χρονών παιδί. Με τέτοιους παίκτες δεν γίνεται τίποτε παραπάνω. Τσάμπα πληρώνουμε προπονητή αξιώσεων και του παίρνουμε παίκτες αμφιβόλου ποιότητας. Ενώ αντίστροφα παραδείγματα είναι αυτά των Γκαλέτι και Κοβάσεβιτς που ήρθαν από γεμάτες αγωνιστικά χρονιές και φυσικά έβγαλαν μάτια με την φανέλα του Ολυμπιακού την προηγούμενη χρονιά.
Δεν έχουν λογική οι κινήσεις αυτές κατά την γνώμη μου και δεν θα βοηθήσουν την ομάδα να αλλάξει επίπεδο σε καμία περίπτωση.
Και να πεις ότι δεν υπάρχουν χρήματα? Φέτος ειδικά είχε τα μεγαλύτερα έσοδα από κάθε άλλη χρονιά. Ας μην τα τσιγκουνεύονται. Ας πληρώσουν και να πάρουν καλούς παίκτες.
Άλλο ένα ανησυχητικό σημείο που παρατηρώ είναι ότι ενώ βρισκόμαστε ήδη στις 8 Ιουλίου εξακολουθούν να παραμένουν ρευστά τα πράγματα για πολλούς παίκτες, όπως οι Λεντέσμα, Νούνιες, Λούα Λούα, Ντομί. Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους τι θα κάνουν με όλους αυτούς όσο είναι νωρίς γιατί ήδη είμαστε στην μέση της προετοιμασίας.
Εγώ πάντως περιμένω φέτος από τον Ισπανό προπονητή να αξιοποιήσει επιτέλους τους πιτσιρικάδες της ομάδας, από τους οποίους έχουμε ήδη μια πρώτη εικόνα από πέρυσι και φέτος από ότι φαίνεται εμφανίζονται και κάποιοι καινούριοι οι οποίοι δείχνουν πολύ καλά στοιχεία.
Να θυμίσω απλά τα ονόματα τους. Κατσικογιάννης, Λαμπρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας, Παναγόπουλος και οι καινούριοι Νικλητσιώτης, Σταμόγιαννος, Κοτσαρίδης. Εγώ προσωπικά πιστεύω πολύ στους περισσότερους από αυτούς και περιμένω ότι σε 3-4 χρόνια το 80% από τους παραπάνω θα αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας. Αρκεί να μην γίνουν τα λάθη του παρελθόντος και να είναι υπομονετικός ο κόσμος, που πιστεύω ότι πλέον είναι και περιμένει πως και πως να δει παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου. Και το βασικότερο από όλα να τους δείξει εμπιστοσύνη η ίδια η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: