Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Πλήρης αποδόμηση της περσινής ομάδας

Τελικά το μόνο σχέδιο που βλέπω να υπάρχει φέτος στον Ολυμπιακό είναι η πλήρης αποδόμηση της περσινής ομάδας και ότι αυτή κατάφερε σε όλους τους τομείς.
Πέρυσι λοιπόν η ομάδα χωρίς να παίξει καμία μπάλα της προκοπής πήρε το νταμπλ και το Σούπερ καπ στην Ελλάδα ενώ έκανε και εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη μετά από 10 χρόνια, κάνοντας παράλληλα και 2 νίκες εκτός έδρας.
Πολύ ωραία μέχρι εδώ. Και το λογικό θα ήταν να ακολουθηθεί η περσινή συνταγή ή να συνεχιστεί το ίδιο πλάνο.
Τι έγινε λοιπόν από τότε? Εδώ αρχίζει η παράνοια!!
Απολύθηκε ο προπονητής (Τάκης Λεμονής), απολύθηκε ο Τεχνικός διευθυντής (Ιλια Ιβιτς), απομακρύνθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας (Πέτρος Κόκαλης), απομακρύνθηκε ο γυμναστής της ομάδας (Καρύδας), απομακρύνθηκε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, απολύθηκε ο προπονητής των ακαδημιών (Βερμιούλεν).
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας , εκδιώχθηκε ο Ζούλιο Σέζαρ, (βασικός πέρυσι), διώχνεται κακήν κακώς ο Λούα Λούα, (βασικός πέρυσι), πωλείται ο Νούνιες, μάλλον πωλείται ο Λεντέσμα, (βασικός πέρυσι) και φήμες λένε ότι ο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει τους Τζόρτζεβιτς και Στολτίδη, (πράγμα που δεν πολύ πιστεύω). Και όλα αυτά ενώ οι φετινές προσθήκες για την βασική ενδεκάδα είναι για την ώρα από μηδαμινές έως αστείες.
Τελικά από όλα τα παραπάνω τι καταλαβαίνει κανείς? Ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει καμία λογική? Ότι έμειναν τόσο δυσαρεστημένοι με την περσινή χρονιά και τα ξηλώνουν όλα? Ότι δεν ξέρουν τι κάνουν? Ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την λογική που επικρατεί στο μυαλό του Σωκράτη Κόκκαλη ώρες-ώρες. Το έχω ξαναπεί και πιο παλιά. Καλό είναι κάποια στιγμή να βγουν από τον Ολυμπιακό και να μιλήσουν για το τι θέλουν να κάνουν, πιο είναι το σχέδιο της ομάδας για το μέλλον. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από ξεκάθαρες κουβέντες ώστε να γνωρίζει και ο οπαδός της ομάδας τι να περιμένει και να ανταποκριθεί ανάλογα. Να γνωρίζει τέλος πάντων το σχέδιο που υπάρχει στο μυαλό των διοικούντων για την ομάδα έτσι ώστε να γίνεται συμμέτοχος σε αυτό. Αλλά δυστυχώς όλα αυτά είναι στην φαντασία μου. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει περίπτωση να το δούμε ποτέ αυτό.
Εγώ πάντως εξακολουθώ να αδυνατώ να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν φέτος στον Ολυμπιακό. Αν κάποιος από εσάς έχει καταλάβει την φετινή λογική της ομάδας ή του Σ. Κόκκαλη, ας μου το πει και εμένα, που μάλλον πρέπει να είμαι χαζός για να μην το καταλαβαίνω.
Και για να μην παρεξηγηθώ σας λεω ότι ανανέωσα και φέτος το εισιτήριο διαρκείας μου για 5η συνεχόμενη χρονιά από πολύ νωρίς μάλιστα, πριν ακόμη ξεκινήσουν οι μεταγραφές και δεν είμαι οπαδός του καναπέ. Για να μην με κατηγορήσουν κάποιοι για οπαδό του καναπέ που μόνο κριτική κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: