Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Εβδομάδα κρίσεων και εξελίξεων

Εβδομάδα χαράς ή εβδομάδα των παθών θα είναι αυτή που ξεκίνησε σήμερα? Αυτό θα το ξέρουμε την επόμενη Κυριακή όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες με την Ανόρθωση για τα προκριματικά στο Champions League και με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα. Έτσι όπως τα κατάφεραν όλοι στο πρώτο ματς με τους Κύπριους, έκαναν την εβδομάδα που διανύουμε σαν μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του συλλόγου.
Κανείς δεν διανοείται ότι ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί από μια μετριότατη ομάδα, (γιατί τέτοια είναι), σαν την Ανόρθωση. Θα είναι η μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία του συλλόγου και τεράστιο πλήγμα για το Ευρωπαϊκό πρεστίζ του. Και ασφαλώς θα είναι τεράστια οικονομική ζημιά, (της τάξης των 10-12 εκατ €). Οπότε όπως εύκολα καταλαβαίνουμε όλοι την Τετάρτη είναι το ματς της χρονιάς. Είτε κερδίζουμε και περνάμε, (είμαι σίγουρος ότι ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει), και συνεχίζεται η χρονιά με καλούς οιωνούς, είτε αποκλειόμαστε και κάνουμε την χειρότερη δυνατή αρχή και έτσι η υπομονή του κόσμου για παίκτες, προπονητή και διοίκηση, θα πάνε περίπατο από τον Αύγουστο, με όλα τα επακόλουθα που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι παίκτες είναι να παίξουν με τσαμπουκά, να «δαγκώσουν» τους αντιπάλους από το πρώτο δευτερόλεπτο, και να μην τους αφήσουν να πάρουν ανάσα. Δεν είναι δα και καμία υπερομάδα. Μια μέτρια ομάδα είναι δυναμικότητας Αστέρα Τρίπολης. Να μην το ξεχνάμε αυτό. Ας μπει ένα γκολ στο πρώτο 10λεπτο ή τέταρτο και μετά θα τα δούμε όλα.
Και ο κόσμος θα πρέπει να είναι όπως πρέπει την Τετάρτη. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το Καραϊσκάκη θα είναι ηφαίστειο έτοιμο να πνίξει τους προκλητικούς, είναι αλήθεια, Κύπριους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: