Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Συνέντευξη Ερνέστο Βαλβέρδε

«Το κλειδί για την πρόκριση δεν ξέρεις πιο μπορεί να είναι. Πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή και να έχουμε δύο πράγματα στο μυαλό μας. Να μην δεχτούμε γκολ και επίσης να έχουμε στο νου μας το πως θα πετύχουμε γκολ», είπε αρχικά και συνέχισε, τονίζοντας τι διαφορετικό πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων:«Να είμαστε πιο τυχεροί και πιο επιτυχημένοι. Πρέπει να είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε το άγχος για το αποτέλεσμα, να έχουμε ευκαιρίες και να τις εκμεταλλευθούμε. Ο Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος να είναι πίσω στο σκορ και να χάνει τέτοια παιχνίδια. Για αυτό αύριο πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι».
Σημαντικό ρόλο κατά τον Βαλβέρδε παίζει και η ψυχολογία. «Το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία. Τις θέσεις τις ξέρουμε. Το πιο σημαντικό είναι το πως νιώθουν οι ποδοσφαιριστές και το πως προετοιμάζονται για τον αγώνα. Ποτέ δεν μπορούμε να κρίνουμε από το ημίχρονο γιατί έχουμε δει ματς να ανατρέπονται μέσα σε δέκα λεπτά. Το πιο σημαντικό επειδή το σκορ είναι έτσι, πρέπει να ξεπεράσουμε την δυσκολία να ξεπεράσουμε και τα δύο. Όσο υπάρχει το μηδέν θα συνεχίσουμε για την ανατροπή.
Άρα το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε το μηδέν», ανάφερε σχετικά και συμπλήρωσε:«Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει πίεση. Η πίεση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο από τον πρόεδρο και τον κόσμο αλλά και από το άγχος που έχουμε μέσα μας. Στο πρώτο ματς χάσαμε πολλές ευκαιρίες, πέναλτι, δεχτήκαμε τρία γκολ. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό και να νιώθουμε την πίεση ότι θα τα καταφέρουμε.Το πιο σημαντικό είναι πως νιώθουμε εμείς. Είμαστε προετοιμασμένοι. Το πιο σημαντικό είναι να μπούνε οι παίκτες αποφασισμένοι και να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε πιο έτοιμοι. Στο πρώτο ματς ήμασταν έτοιμοι αλλά δεχτήκαμε δύο γκολ και... τρελαθήκαμε ενώ μετά και το τρίτο μας κυρίευσε η πίεση. Πάντα το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι το επόμενο. Άρα το αυριανό είναι το πιο σημαντικό ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: