Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Τραγικά λάθη-Εγκληματικές παραλείψεις

Τα τραγικά λάθη του προπονητή και οι εγκληματικές παραλείψεις της διοίκησης έφεραν το τραγικό χθεσινό αποτέλεσμα στην Κύπρο, που έχει φέρει τον Ολυμπιακό στο χείλος του γκρεμού όσον αφορά την συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League.
Καταρχήν τα τραγικά λάθη του προπονητή κ. Ε. Βαλβέρδε.
Πολλά και επαναλαμβανόμενα. Μετά την ντροπιαστική για τον σύλλογο δοκιμή του ανύπαρκτου Μ. Αλόνσο επί 25 ημέρες, έρχεται η επιμονή του στον Όσκαρ Γκονζάλες, ένα παικτάκι β’ διαλογής που σε κανονικές συνθήκες ούτε στην 18αδα του Ολυμπιακού δεν θα έβρισκε χώρο. 2ο η μη συμμετοχή του καλύτερου κεντρικού αμυντικού της ομάδας, του Π. Αντζα. 3ο η λανθασμένη αντιμετώπιση του παιχνιδιού με την Ανόρθωση. 4ο οι λάθος κινήσεις στις αλλαγές παικτών που έκανε, βγάζοντας τον Τζόρτζεβιτς αντί για τον κάκιστο (για μια ακόμη φορά) Πατσατζόγλου και αφήνοντας τον μετριότατο Οσκαρ 70 λεπτά στον αγώνα. Και 5ο και ίσως σοβαρότερο, η αγωνιστική απειθαρχία που υπάρχει στην ομάδα και φάνηκε ξεκάθαρα στην ηλιθιότητα του Μήτρογλου να πάρει την μπάλα από τον Γκαλέτι για να κτυπήσει το πέναλτι, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Που ήταν ο προπονητής να επιβληθεί και να ορίσει τον παίκτη που θα χτυπήσει το πέναλτι? Πουθενά. Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Βαλβέρδε σε ποια ομάδα είναι και τι απαιτήσεις έχει γιατί μάλλον δεν έχει καταλάβει τίποτα και όπως το πάει δεν βλέπω να προλαβαίνει όχι την παρέλαση αλλά ούτε καν το Φθινόπωρο, όπως το πάει. (Α ρε Πέπε Σεγκούρα, πάλι προπονητή σε βλέπω σε 1 μήνα). Αλλά όνειρα είχα για τον Βαλβέρδε αλλά για την ώρα έχει καταφέρει το λιγότερο να με προβληματίσει για την αξία του.
Και πάμε στις εγκληματικές πλέον, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ευθύνες της διοίκησης της ομάδας.
Η διοίκηση και προσωπικά ο πρόεδρος κ. Σ. Κόκκαλης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τα φετινά χάλια. Για μια ακόμη φορά έφερε έναν γνωστό προπονητή όπως τότε με τον Τροντ Σόλιντ και όπως και τότε δεν του πήρε ούτε έναν παίκτη από αυτούς που ήθελε, εκτός του Οσκαρ. Οπότε δεν αντιλαμβάνομαι γιατί τον πήρε. Ας έπαιρνε τον κυρ Νίκο τον Αλέφαντο να του λεει κάθε μέρα πόσο μεγάλος είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, (να τον γλύφει δηλαδή) και τι ομαδάρα είναι ο Θρύλος και να είναι ευτυχισμένος. Τέτοιος του αξίζει μόνο.
Ας άφηνε τον Λεμονή τουλάχιστον να τελειώσει το έργο που είχε αρχίσει. Μια χαρά τα πήγε ο Τάκης πέρυσι. Την καλύτερη Ευρωπαϊκή πορεία στην ιστορία του συλλόγου είχε.
Μας πηδήξατε φέτος όλο το καλοκαίρι και μας αρρωστήσατε με την αλαζονική συμπεριφορά σας. Ούτε μια ανακοίνωση δεν έβγαλε η ΠΑΕ για ένα μεταγραφικό θέμα.
Άφηνε τις εφημερίδες να γράφουν ότι θέλουν και να βάζουν στην πρίζα τον κόσμο και η ΠΑΕ δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το οτιδήποτε. Ντροπή σας. Αυτός είναι ο σεβασμός που μας δείχνετε. Σε έναν κόσμο που σας έχει στηρίξει τόσο ηθικά και πολιτικά, (όταν τον είχες ανάγκη για τα προβλήματα που είχες με τους κυβερνώντες κατά καιρούς πάντα ο κόσμος έβαζε πλάτη για να σε στηρίξει), όσο και οικονομικά 15 χρόνια τώρα αγοράζοντας διαρκείας και γεμίζοντας το γήπεδο και τις μπουτίκ.
Και εσύ μας έχεις γράψει στα παπάρια σου κανονικά. Καλά να πάθουμε.
Πως τα κατάφερες και διέλυσες σε όλα τα επίπεδα (διοικητικό, προπονητές, τεχνικός διευθυντής, παίκτες), να διαλύσεις την περυσινή ομάδα των Ευρωπαϊκών διπλών , που έκανε περήφανο τον κόσμο και να την κάνεις το φετινό μπουρδέλο που όλοι «θαυμάσαμε» χτες μόνο εσύ το ξέρεις.
Η πορεία σου στο ποδόσφαιρο μου θυμίζει πάρα πολύ την αντίστοιχη σου στο μπάσκετ. Έφτασες την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης και στην συνέχεια την εγκατέλειψες και την έφτασες ένα σκαλί πριν τον υποβιβασμό σχεδόν στην Α2. Το ίδιο κάνεις φέτος και στο ποδόσφαιρο. Πλήρης εγκατάλειψη. Στο μπάσκετ βρέθηκαν τουλάχιστον οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.
Ελπίζω να ενδιαφερθούν και για το ποδόσφαιρο γιατί αλλιώς........ Αν και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί που περιμένουν στην σειρά για να μπουν στην ομάδα.
ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ? ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Υπομονή. 14 ημέρες είναι ακόμη. Μέχρι τότε πάρε και τον Χρυσικόπουλο και πηγαίνετε στο αεροδρόμιο να περιμένετε τον Ντιόγο. Άντε γιατί μας τα πρήξατε φέτος. Και εσείς και οι γλύφτες σας (Εφημερίδες, ραδιόφωνα-φερέφωνα, δημοσιογράφοι κλακαδόροι κτλ).
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΘΗΣ. ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΝΑ. ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΛΙΑΡΕΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ.
Αντε γεια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: