Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Είναι πολλά τα λεφτά… για τον Σόουζα


Γιατί ο πρωταθλητής Ελλάδος και ισχυρότερος σύλλογος της χώρας να αποκτά ξαφνικά το προσωπείο του φτωχού, τσιγκούνη και καημένου συγγενή;


Για όλες τις ομάδες, οι συζητήσεις περί ποδοσφαιρικής ενίσχυσης ξεκινούν και τελειώνουν στα μεταγγραφικά όρια που βάζει η αντίστοιχη περίοδος του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου. Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, τη φετινή σεζόν υπάρχει μία διαρκής συζήτηση για την ενίσχυση της ομάδας, η οποία μάλλον δεν τιμά το ερυθρόλευκο γόητρο, αφού κάθε φήμη που βγαίνει, τις περισσότερες φορές διαψεύδεται, αλλά κι αυτές που επιβεβαιώνονται σκοντάφτουν στην αδυναμία του προέδρου, κ. Κόκκαλη να ανταπεξέλθει οικονομικά.


Και τώρα… πάλι… προκύπτει το όνομα του Ντιέγκο Σόουζα. Το πρόβλημα για ακόμη μία φορά είναι οικονομικό και οι Πειραιώτες θα κινηθούν προς την απόκτηση του (κι αυτήν υπό σημαντικές προϋποθέσεις) μόνο αν ο Ολυμπιακός κερδίσει το σημαντικό στοίχημα του Champions League, σφραγίζοντας την πρόκριση στους «16».


Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, τα δικαιώματα του οποίου κατά 80% διαχειρίζεται η εταιρία μάνατζερ «Traffic», δεδομένου και του υψηλού ενδιαφέροντος από άλλες ομάδες, όπως ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Βέρντερ Βρέμης, κοστολογείται -σε τιμή εκκίνησης- στα 7-8 εκ. ευρώ και η περίπτωση του συζητιέται μόνο σε επίπεδο πώλησης.


Οι ερυθρόλευκοι εκτός του ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο παραπάνω ποσό, προσπαθούν να βάλουν νέους όρους στο παιχνίδι, προτείνοντας τον δανεισμό του παίκτη, με οψιόν αγοράς, κάτι που δεν ενδέχεται να γίνει αποδεκτό από την «Traffic».


Στα πλαίσια αυτά, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναμένουν πρώτα την πρόκριση, προκειμένου να έρθει ρευστό στο ταμείο της ομάδας κι έπειτα ίσως προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις, προσπαθώντας βέβαια να περάσουν κατά το δυνατό τους δικούς τους όρους. Ενδεχομένως να προσπαθήσουν ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερο ποσοστό στα δικαιώματα του παίκτη. Αν δε γίνει αυτό, αυτομάτως το ενδιαφέρον θα στραφεί σε άλλες, ευκολότερες και φθηνότερες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: