Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Μαρινάκης: «Ελληνικός Ολυμπιακός και πολύχρονος ο Βαλβέρδε»


Τρώγοντας έρχεται η όρεξη… να πεις πολλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε δείπνο που παρέθεσε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού ήταν αρκετά αποκαλυπτικός.

Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» μίλησε για όλα -προπονητικό, μεταγραφές και φιλίες, κυρίως αυτήν που στο παρελθόν τον συνέδεε με τον Νικόλα Πατέρα. Έθεσε ως βασικό στο ποδόσφαιρο στοίχημα για τον φαληρικό σύλλογο την ελληνοποίηση του ρόστερ αλλά και τη διατήρηση στην κεφαλή αυτού για πολλά χρόνια τον Ερνέστο Βελβέρδε.

Το πολύκροτο –με τις αλυσιδωτές δηλώσεις που υπήρξαν- όνομα του Χαβιέ Χαβίτο διαψεύστηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, βάζοντας στους δημοσιογράφους νέο μεταγραφικό γρίφο και στοίχημα νέα από το οποίο μπορεί να προκύψουν σύντομα.

Αναλυτικά όσα είπε…

Για τους Έλληνες παίκτες στο ρόστερ:
«Θέλω να κάνουμε τον Ολυμπιακό μια ομάδα με πολλούς Έλληνες. Σε λίγα χρόνια να έχει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού έξι Έλληνες παίκτες».

Για τις μεταγραφές: «Έχουμε κλείσει τρεις παίκτες από τώρα για το καλοκαίρι. Μέσα σε αυτούς δεν είναι ο Χαβίτο, ψάξτε και βρείτε τους. Για τον Μιραλάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ενεργοποιούμε την οψιόν και τον παίρνουμε. Ο παίκτης δηλώνει ότι θέλει να μείνει για χρόνια στον Ολυμπιακό, ότι είναι ευχαριστημένος μόλις ενεργοποιήσουμε τη ρήτρα με τη Σεντ Ετιέν, τελειώνει αυτόματα το θέμα. Για τον Κουμορτζί δε νομίζω ότι θα επανέλθουμε, ενώ τα ποσά που ζητούνται για τους νεαρούς Έλληνες παίκτες (πχ. Γεωργιάδη, Φορτούνη) είναι εξωπραγματικά.

Για τις σχέσεις του με τον Νικόλα Πατέρα: «Ήταν φίλος μου. Με τον Πατέρα δεν έχουμε πλέον σχέσεις. Δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα που είδα, όπως τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Όταν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό ήταν ένα βαθμό μπροστά από εμάς. Όταν έφυγε ήμασταν εμείς πέντε βαθμούς μπροστά τους και πιστεύω ότι αν γυρίσει θα βρεθούμε στο +11»!

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Τον Βαλβέρδε ήθελα από την πρώτη μέρα. Ακόμα και αν προκρινόμασταν με τον Λίνεν στην Ευρώπη, τον Βαλβέρδε θα τον έπαιρνα. Ήταν μια δοκιμασμένη λύση».

Για την ΑΕΚ: «Την ΑΕΚ την σέβομαι, είναι μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία, φανατικό κοινό, αλλά δεν μπορώ να καταπιώ κάποια πράγματα. Μπορεί να πλακωθούν παράγοντες, παίκτες, αλλά υπάρχει ένας άγραφος νόμος. Στα αποδυτήρια δεν πειράζουμε την αποστολή. Στο ΟΑΚΑ, στα αποδυτήρια, στο ματς με την ΑΕΚ, υπήρχαν μπράβοι και ένας από αυτούς επιχείρησε να προπηλακίσει τον Φουστέρ».

Για την καταπολέμηση της βίας: «Δίνω μεγάλη σημασία στο θέμα της καταπολέμησης της βίας και νομίζω ότι η συμπεριφορά των φίλων του Ολυμπιακού την φετινή περίοδο είναι άψογη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: