Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Τσαμπατζήδες - Ένα απαράδεκτο φαινόμενο

Δημοσιεύω σήμερα την επιστολή που έστειλα στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για ένα τεράστιο θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Και είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Ονομάζομαι ........ .......και είμαι κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στην Θύρα 17 εδώ και 7 χρόνια, έχοντας πληρώσει σε αυτό το διάστημα περίπου 5.000 ευρώ.
Θέλω λοιπόν να εκφράσω την οργή μου αλλά και την απογοήτευσή μου για ένα θέμα που εδώ και 7 χρόνια συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλους εμάς που έχουμε πληρώσει μια μικρή περιουσία χωρίς να είμαστε πλούσιοι.
Και ξεκαθαρίζω, λέγοντας ότι μιλάω για το φαινόμενο των τσαμπατζήδων.
Δεν είναι δυνατόν σε κάθε μεγάλο ντέρμπυ που παίζει η ομάδα μας να εισέρχονται στις κεντρικές θύρες 15-16-17 πάνω από 3.000 τζαμπατζήδες κύριοι. Ολοι εμείς έχουμε αγοράσει το διαρκείας για να μπορούμε να παρακολουθούμε τον αγαπημένο μας Ολυμπιακό σαν άνθρωποι και όχι σαν ζώα. Οταν σε κάθε ντέρμπυ ανοίγουν τις πόρτες μετά το 60' και μπαίνουν μέσα 3.000 άνθρωποι καταλαμβάνοντας όλους του χώρους μπροστά από αυτούς που κάθονται στις καρέκλες τους είναι ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
Αλλά χτες το ποτήρι ξεχείλισε. Από το 60' και μέχρι το τέλος του αγώνα η Θύρες 16-17 πρέπει να είχαν εισέλθει στο γήπεδο πάνω από 3.000 τσαμπατζήδες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε σκαλοπάτι ούτε διάδρομος ελεύθερος. Ο ένας πάνω στον άλλον. Μιλάμε για σκηνές τριτοκοσμικές και με μεγάλο κίνδυνο ατυχήματος. Δεν ήθελε πολύ να θρηνήσουμε θύματα αν ένας από αυτούς έπεφτε........Και θυμόμαστε όλοι τι έγινε σε ανάλογη περίπτωση στην Θύρα 7 πριν από 30 χρόνια.
Το δεύτερο θέμα όμως είναι ΗΘΙΚΟ. Αν είναι να μας "τιμωρείτε" επειδή αγοράζουμε διαρκείας κάθε χρόνο με το να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε τους αγώνες λόγω των τσαμπατζήδων τοτε να μας το πείτε για να μην ξαναπάρουμε. Δεν χρωστάμε τίποτα σε κάθε ντέρπυ να δερνόμαστε με τα "καλόπαιδα" που μπουκάρουν μέσα και κάθονται μπροστά μας. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Και θα περίμενα από την διοίκηση του Ολυμπιακού και προσωπικά από τον Προεδρό μας να κάνει κάτι επιτέλους για αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ. Ποιος είναι υπεύθυνος και με ποιο δικαίωμα ανοίγει τις πόρτες και βάζει μέσα στο γήπεδο τόσο κόσμο τσάμπα. Ασφαλώς και κάποιος υπάρχει και πρέπει να βρεθεί και να πάει σπίτι του.
Οσο για το ποιοί μπούκαραν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μην ψάχνετε άδικα να τους βρείτε. Είναι αυτοί ακριβώς οι τσαμπατζήδες που προανέφερα. Η μεγάλη πλειοψηφία όσων μπήκαν μέσα στο γήπεδο είναι αυτοί που μπήκαν παρανόμως και με την ανοχή των υπευθύνων ασφαλείας στις κερκίδες, εις βάρος όλων των άλλων που έχουν πληρώσει το εισιτήριο τους από το υστερημά τους.
Ρωτήστε τους υπεύθυνους να σας κάνουν μια εκτίμηση για το πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν χτες το βράδυ στις κερκίδες. Εγώ υπολογίζω ότι πρέπει να βρίσκονταν πάνω από 38.000 άνθρωποι, όταν το γήπεδο χωράει μόνο 33.000. Καταλαβαίνετε λοιπόν για τι πράγμα μιλάμε. Μιλάμε για πάνω από 5.000 ανθρώπους τουλάχιστον, που μπήκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο γήπεδο.
Ελπίζω να πάρω κάποια απάντησή σας για αυτό το θέμα που συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια. Γιατί είναι η δεύτερη φορά που σας γράφω αλλά και ελπίζω να μην με "γράψετε" και εσείς όπως την πρώτη φορά που ούτε καν μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε.

Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: