Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τζαβέλλας: «Στην κόντρα για το θετικό αποτέλεσμα»


Θετικά είναι τα προγνωστικά που έδωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού το βράδυ της Τρίτης στην έδρα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, για την 4η αγωνιστική του Champions League.

Το στοίχημα είναι να εκμεταλλευτούν σωστά τις αντεπιθέσεις τους οι «ερυθρόλευκοι». Αυτή είναι αχίλλειος πτέρνα των πρωταθλητών Γερμανίας και εκεί πρέπει να ρίξουν τα βέλη τους οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το έργο τους βέβαια δε θα είναι και τόσο εύκολο, αφού απέναντι τους δε θα βρουν μόνο τους έντεκα του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και τους 83.000 φίλους της ομάδας που συνήθως κατακλύζουν το «Βεστφάλεν» δημιουργώντας μία εκκωφαντική και αρκετά δύσκολη ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο.

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να τη χτυπήσει στην κόντρα. Αν εκμεταλλευτεί αυτό το στοιχείο έχει πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα. Οι κεντρικοί αμυντικοί της δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο, γεγονός που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός.

Ωστόσο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα. Έχει καταπληκτικό ρυθμό στο παιχνίδι της, ιδίως εντός έδρας και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προσήλωση, γιατί μπορεί να σε διαλύσει μέσα σε δέκα λεπτά.

Πρόκειται για μια ομάδα που διαθέτει έντεκα καλούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε ατομικό επίπεδο, με εξαίρεση, τον Μπάριος, αλλά συγκροτούν ένα εξαιρετικό σύνολο. Είναι ομάδα με πολύ τρέξιμο, που παίζει ψηλά, αλλάζει γρήγορα τη μπάλα και σε πνίγει επιθετικά», ανέφερε σε ελληνική εφημερίδα.

Στα θετικά για τον Ολυμπιακό, σε κάθε περίπτωση, είναι η επιστροφή του Βασίλη Τοροσίδη στην αποστολή, ενώ σε αυτήν θα βρίσκεται κανονικά και ο Τζεμπούρ παρά τις ενοχλήσεις που ένιωσε μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για την 8η αγωνιστική της Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: