Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Βαλβέρδε: Στόχος μας είναι να παιξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε στη συνέντευξη τύπου ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να παίξουν για να πάρουν αύριο τη νίκη κόντρα στη Ντόρτμουντ, ενώ υποστήριξε ότι θέλει το γκολ και την επιβολή του ρυθμού του αγώνα από τους παίκτες του:

Για το αν μπορεί να πάρει το ματς ο Ολυμπιακός, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή: Δε θυμάμαι τι είχα πει πριν από τόσο καιρό. Θα παίξουμε ως Ολυμπιακός. Η ομάδα που θα επιβάλλει το ρυθμό της θα έχει πλεονέκτημα. Η Μπορούσια είναι ομάδα που πιέζει ψηλά και όποιος έχει το ρυθμό στο ματς, έχει προβάδισμα. Ήταν δύσκολο το πρώτο ματς, το ίδιο λέω και τώρα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουμε τη νίκη αύριο.

Για τις στημένες φάσεις που κόστισαν στο ματς με ΟΦΗ και πως δε θα επαναληφθούν: Είναι αληθεια ότι μετά το ματς με ΌΦΗ δεν είχαμε χρόνο για σκέψη. Αύριο θα πρέπει να εμφανιστούμε διαφορετικοί, ασχέτως αν το ματς με τον ΟΦΗ θα έπρεπε να το έχουμε κερδίσει.

Για το πως προετοιμάζει τους πάικτες του για το αυριανό παιχνίδι, δεδομένου ότι η Ντόρτμουντ θα μπει ξανά επιθετικά, όπως στον Πειραιά: Θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε στο ρυθμό και να κάνουμε και κάτι ανώτερο να επιτεθούμε και να πιάσουμε το δικό μας ρυθμό. Δε μας αρκεί η προσαρμογή στο ρυθμό της, αλλά να επιβάλλουμε το τέμπο μας και να πετύχουμε ένα γκολ.

Για το πως η αμυντική γραμμή χαλάει ότι έχει φτιάξει πριν η επίθεση: Θα ανησυχούσα πολύ περισσότερο αν μας έκαναν πολλές ευκαιρίες για γκολ οι αντίπαλοι μας. Η Ντόρτμουντ μας έκανε μόλις δύο στο Καραϊσκάκη. Θα ανησυχούσα για το αν έκαναν πολλές ευκαιρίες μπροστά στο τέρμα μας.

Για το αν υπολογίζει Φέισα και Τοροσίδη για αύριο και για το αν θα παρατάξει αύριο τους 11 με το μυαλό στο 3-1 του πρώτου αγώνα: Δεν έχω κατασταλάξει για την 11αδα. Η αλήθεια είναι ότι έχω μια εικόνα για άυριο. Περιμένω να δω για το αν είναι κουρασμένοι ορισμένοι παίκτες από το τελευταίο αγώνα. Οι Φέισα και Τοροσίδης είναι εδώ γιατί μπορούν να παίξουν.

Για το αν σκέφτεται να ξεκινήσει τον Μέγιερι αντί του Κοστάντσο: Για μένα ο Κοστάντσο είναι ένας παίκτης όπως όλοι οι υπόλοιποι. Αν χρειαστεί να αλλάξω κάποιον θα το κάνω, όπως έκανα με τους εξτρέμ. Αύριο όμως έιναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θα πρέπει να παίξουν αυτή που είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Για το αν θα είναι ικανοποιημένος με το Χ: Αν παίξουμε πολύ άσχημα, η ισοπαλία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Αν παίξουμε καλά, τότε δε θα είναι καλό αποτέλεσμα. Εμάς στόχος μας είναι να παιξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: