Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Αφιέρωμα του Sky Sports στον Φετφατζίδη

Το Sky Sports έχει ξεκινήσει μια έρευνα για τα μεγάλα ταλέντα παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων κατατάσσει και τον 21χρονο άσο του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας πως οι ερυθρόλευκοι δεν θα μπορούν να τον κρατήσουν για πολύ ακόμα.

"O Γιάννης Φετφατζίδης λογίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και ήδη μνημονεύεται ως ο Έλληνας "Λιονέλ Μέσι" εξαιτίας του στυλ που αγωνίζεται. Ο 20χρονος είναι από τους πλέον σημαντικούς επιθετικούς του Ολυμπιακού και παρά το νεαρόν της ηλικίας του, είναι μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών, μετρώντας ήδη 12 διεθνείς συμμετοχές.

Ο Φετφατζίδης, γνωστός και ως "Φέτφα", ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από έξι ετών, υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, ο οποίος είχε παίξει επαγγελματικά στις χαμηλότερες κατηγορίες των ελληνικών πρωταθλημάτων. Ο "Φέτφα" είχε ραγδαία εξέλιξη και πριν ακόμη κλείσει τα 13 του χρόνια, τα κλαμπ που ανήκουν στην ελίτ της Ελλάδας - Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός - όλα κινήθηκαν για την απόκτηση του.

Αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κέρδισε την κούρσα και τον έπεισε να γίνει μέρος των ομάδων υποδομής. Στην αρχή και λόγω της καταπληκτικής ομοιότητας του με τον Μέσι της Μπάρτσα, ακολούθησε θεραπεία για ενίσχυση της ορμόνης ανάπτυξης.

Στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή δεν αρέσει να τον αποκαλούν "Έλληνα Μέσι", παρά τα πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά, αγωνιστικά και σωματικά, με τον άσο των Καταλανών. Δεν προξενεί καμία έκπληξη το γεγονός πως οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στέλνουν σκάουτερς για να παρακολουθούν επισταμένα τον Φετφατζίδη.

Η καλύτερη του θέση πρέπει να καθοριστεί. Του αρέσει να συγκλίνει ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά ή να παίζει πίσω από τον επιθετικό - αλλά με την ταχύτητα και το τρέξιμο του με την μπάλα, το να ξεκινάει από "ανοιχτές" θέσεις (σ.σ. εξτρέμ) φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή. Ένας εξαιρετικός ταλαντούχος νέος, τον οποίο ο Ολυμπιακός ξέρει πως δεν θα μπορέσει να κρατήσει για πολύ ακόμα".

Στο κείμενο αξιολογούνται οι αγωνιστικές ικανότητες του Φετφατζίδη (shooting, passing, tackling, pace vision, etc) καθώς και η πιθανή του εξέλιξη (current ability - potential ability), ενώ η χρηματιστηριακή του αξία αυτή την στιγμή είναι στα 4 εκ. λίρες με προοπτική να φτάσει ακόμη και τα 20!

Δεν υπάρχουν σχόλια: