Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Από αυτή την ομάδα μην περιμένουμε θαύματα


Αυτό που γίνεται άμεσα κατανοητό πλέον, είναι ότι φέτος με το υπάρχον υλικό που έχει η ομάδα μας , δεν είναι εφικτό να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο.
Πάει και τελείωσε.  Θαύματα στο ποδόσφαιρο δεν μπορούν να γίνουν. Όταν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία (παίκτες), για να παίξεις το θεαματικό ποδόσφαιρο που θέλεις, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ , που να χτυπάς τον κ@λο σου κάτω.
Όσο και να διαμαρτυρόμαστε, όσο και να βρίζουμε και να γιουχάρουμε τους παίκτες, τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει.
Ας το πάρουμε απόφαση και όποιος δεν γουστάρει ας μην πάει στο γήπεδο. Αυτή την μπάλα μπορεί να παίξει η συγκεκριμένη ομάδα όπως είναι φτιαγμένη φέτος.
Ούτε ο Γκρέκο μπορεί να γίνει Μιραλλάς, ούτε ο Κοντρέρας  Μέλμπεργκ, ούτε ο Αμπντουν   Γκαλέτι, ούτε ο Μασάντο Ιμπαγάσα, ούτε ο Ντιακιτέ Τοροσίδης, ούτε ο Καρολ Νικοπολίδης βέβαια. Ας μην γελιόμαστε.
Και βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο η ομάδα, αυτή την μπάλα έμαθε να παίζει από τον προπονητή που την δημιούργησε το καλοκαίρι, τον Ζαρντίμ δηλαδή.
Δυστυχώς ο συγκεκριμένος κύριος είναι από τους μεγαλύτερους υπαίτιους για το ποδόσφαιρο που παίζουμε φέτος. Αυτός δίδαξε στην ομάδα να παίζει αυτό το απαράδεκτο ποδόσφαιρο, το τσουκου τσουκου μπολ , την μαζική άμυνα και το μονοδιάστατο παιχνίδι με στημένες μπάλες και με αντεπιθέσεις χωρίς ομαδική δουλειά, αλλά μόνο με προσωπική ενέργεια. Το ποδόσφαιρο του μισού μηδέν που τον ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα και τίποτε άλλο. Αυτό που κοροϊδεύαμε τόσα χρόνια και που σιχαινόμαστε σαν οπαδοί του Ολυμπιακού.  Και δικαίως……..
Έκανε πάρα πολύ κακό ο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό κατά την γνώμη μου και αυτό πληρώνουμε τώρα, που προσπαθούμε να ξαναπαίξουμε επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο όμως από την μια μέρα στην άλλη.
Θα μου πείτε τώρα ότι ο Ζαρντίμ δεν ήρθε μόνος του. Κάποιος τον έφερε στον Ολυμπιακό. Και έχετε απόλυτο δίκιο.
Και είναι αυτός λοιπόν που έχει πλέον την ευθύνη να βρει και να φέρει το καλοκαίρι τους κατάλληλους παίκτες , προκειμένου να ξαναπαίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο η ομάδα μας.  Και για αυτό θα κριθεί πάρα πολύ αυστηρά το καλοκαίρι μετά τις μεταγραφές…….
Όσο για τώρα η ζημιά έγινε. Απλά τώρα προσπαθούμε να αλλάξουμε λίγο αυτό το αποκρουστικό θέαμα που παρουσιάζουμε, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με τεράστια αποτυχία όπως στα 2 ματς με την Λεβάντε.
Αλλά είπαμε θαύματα δεν γίνονται και μην τα περιμένετε.
Απλά θα πρέπει και ο νέος μας προπονητής να κοιτάξει να συνδυάσει λίγο το στυλ που ξέρουν να παίζουν εδώ και μήνες οι παίκτες με το νέο που προσπαθεί να δημιουργήσει, για να γίνει όσο το δυνατό πιο γρήγορη και πιο επώδυνη η προσαρμογή.
Αλλά όταν διαβάζω χθες μετά το ματς ότι ο κ. Μίτσελ είπε ότι ο Φέισα είναι το πλει μέικερ που ονειρεύεται  και ότι ο Τάτος είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, τότε με πιάνει κρύος ιδρώτας για το μέλλον.
Αν δηλαδή ο Μιτσελ είναι ευχαριστημένος με τον Φέισα να κάνει παιχνίδι τότε καλύτερα να μην ασχολούμαστε καθόλου με την νέα χρονιά γιατί τσάμπα θα χαλάσουμε πάλι την διάθεση μας ………………………
Συγνώμη αλλά αλλιώς ονειρεύομαι τον play maker του Θρύλου. Και νομίζω όλοι αλλιώς τον ονειρεύονται……. Πολύ κακή τοποθέτηση κ. Μίτσελ και νομίζω ότι έτσι απλά σκορπάτε περισσότερη απογοήτευση και ίσως καχυποψία γι α τα προσόντα  σας, στον κόσμο.
Καλό θα είναι πάντως και οι ερυθρόλευκες φυλλάδες όσο και τα ερυθρόλευκα sites να το βουλώσουν λίγο και να σταματήσουν να καλλιεργούν στον κόσμο ψεύτικες προσδοκίες, προσπαθώντας να γλύψουν την διοίκηση.
Όταν δηλαδή πιπιλάνε τα μυαλά του κόσμου για 4αρες και 5αρες, που ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ, κάνουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ στην ομάδα. Διότι πάει ο άλλος ο ευκολόπιστος στο γήπεδο και πιστεύει ότι έχει ομαδάρα και θα ρίχνει σε όλους από 4 και 5 γκολ.
Έλα όμως που αυτό δεν έχει γίνει φέτος και πιθανόν ούτε θα γίνει.  Και μετά ξεσπάει ο κόσμος όπου βρει σε δικαίους και αδίκους. Και μας κακοφαίνεται που βρίζει τους παίκτες και τον πρόεδρο. Ότι σπείρατε θα θερίσετε. Νόμος είναι……
Ξέρω όλοι γουστάρουμε να ξευτιλίσουμε στην έδρα μας και τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και περισσότερο από όλους τον ΠΑΟ.
Σε άλλες εποχές θα έτρωγαν όντως από 4 τεμάχια και θα έλεγαν και ευχαριστώ με τις ανύπαρκτες ομάδες που έχουν φέτος.
Φέτος δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει…..Το έχουμε δει . Δυστυχώς. Τυχαία μπορεί σε μια καλή βραδιά να συμβεί. Αλλά θα είναι μια φορά. Όπως έγινε στον πρώτο γύρο με την ΑΕΚ. Σε όλα τα άλλα ματς ούτε καν κερδίσαμε, (έστω και εκτός έδρας). Ακόμη και στη  Τούμπα που κάναμε πάρτυ για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καταφέρουμε να φύγουμε με την ισοπαλία.
Δεν είναι τυχαίο.
Είπαμε με ότι υλικά έχεις αυτό το φαγητό θα φτιάξεις…………..
Του χρόνου ελπίζω να είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Από όλες τις απόψεις. Επιβάλλεται να είναι διαφορετικά.
Οσο για τον Πίνο? Άλλος ένας ασήμαντος τυχοδιώκτης, (ένας από τους πολλούς που έφεραν τελευταία), που μας φόρτωσαν και μας γέμισαν με ψεύτικα πρωτοσέλιδα, που απλά επιβεβαίωσε το βιογραφικό του. Οτι δηλαδή δεν κάνει για μια ομάδα που θέλει να λέγεται σοβαρή. Ας τον στείλουν σπίτι του και ας βάλουν επιτέλους μυαλό. Με το τσάμπα παίκτες δεν αγοράζεις………………… Ούτε ποτέ θα γίνουν σε εσένα σοβαροί παίκτες με ιστορικό ηλιθιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: