Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πρόεδρε μετά τα δακρύβρεχτα λόγια….….πράξεις


Οι σημερινές σκέψεις  μου είναι πολλές,  μπερδεμένες και διάσπαρτες σε πολλά θέματα. Θα προσπαθήσω να τις κατατάξω σε κάποιες εμφανείς κατηγορίες. Ξεκινάμε λοιπόν….

Ωραία τα λόγια και τα ευχολόγια χθες το βράδυ, από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Β. Μαρινάκη. Ωραία και τα συγκινητικά σχόλια.
Από σήμερα όμως τα λόγια πρέπει να τελειώσουν και να αρχίσουν οι πράξεις. Οι δακρύβρεχτες κουβέντες και οι δήθεν λύπες μέχρι εδώ. Τα είμαστε εδώ κτλ, τα έχουμε ξανακούσει. Έργα και πράξεις εξακολουθούμε να μην βλέπουμε φέτος.
Παραμύθι τέλος!!!!!!!  Το καλοκαίρι πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να πάρεις παίκτες. Όχι σαν αυτούς που έχεις γεμίσει την ομάδα εδώ και 1,5 χρόνο.  Τσάμπα δηλαδή, δανεικούς  και ελεύθερους τρελάρες που δεν έχουν στεριώσει σε καμία ομάδα.
Παίκτες κανονικούς με ποδοσφαιρική αξία σαν αυτούς που έδιωξες ή άφησες να φύγουν επειδή δεν ήθελες να τους πληρώσεις, (για να λέμε την αλήθεια).
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ.
Η Ομάδα δεν έχει και χρειάζεται επειγόντως  ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ, ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ, ΚΟΦΤΗ, ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΧΑΦ , ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ (αξιώσεων) και ίσως ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ. Αυτά κατ‘ ελάχιστο. 
Αν εσείς νομίζετε ότι με ψέματα και αλχημείες,  μπορείτε να καλύψετε τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΡΥΠΕΣ που έχει το ρόστερ σε αυτές τις θέσεις τότε ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ή ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
 Και του χρόνου θα έρθει η επόμενη Λεβάντε ή Σεντ Ετιέν, ή Ανόρθωση, ή Χέρενφειν ή Μακάμπι Χάιφα κτλ  για να μας ξανακλείσει το σπίτι και να ψάχνουμε να βρούμε πάλι τι έφταιξε. Το ξερό μας το κεφάλι θα φταίει και η ανοργανωσιά μας σε όλα τα επίπεδα.
Και η υπεροψία που έχουμε σαν λαός γενικά. Η μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας. Νομίζουμε πάντα ότι είμαστε καλύτεροι από όλους λες και έχουμε πάρει 12 Champions League και 5 Europa league. Μια τρύπα στο νερό έχουμε κάνει όλοι, όχι μόνο εμείς. Το απόλυτο τίποτα είμαστε στην Ευρώπη, είτε θέλουμε να πιστεύουμε άλλα είτε όχι.
Όχι μόνο εμείς, όλες οι Ελληνικές ομάδες.
Και δεν είναι ντροπή να παραδέχεσαι ότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ καλύτερος από ομάδες που παίζουν στην Ισπανία. Όχι κύριοι. Η Λεβάντε ήταν το φαβορί από την αρχή, γιατί κάθε Κυριακή παίζει με ομαδάρες , με Ρεαλ και Μπάρτσα, όχι με καφενεία όπως εμείς. Και ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις και να παίζει σε υψηλό επίπεδο κάθε Κυριακή, όχι 6 ή 7 φορές το χρόνο όπως εμείς , όταν παίζουμε στην Ευρώπη μόνο δηλαδή.
Ενώ κάθε Κυριακή παίζει σε γήπεδα 80.000 θέσεων , οπότε σιγά να μην μασήσουν από ένα  «γηπεδάκι» (σε χωρητικότητα),  σαν το δικό μας.
Ο κόσμος ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ποτέ και πουθενά. Ας το καταλάβουμε επιτέλους. Ειδικά με τέτοιες ομάδες που έχουν φάει με το κουτάλι πολύ πιο σοβαρές έδρες από την δική μας. Αλλά εμείς νομίζουμε ότι θα τους λειώσουμε με την φωνή. Παραμύθια της χαλιμάς……………..
Θέλετε αλήθειες? Η Μάλλον αντέχετε τις αλήθειες?
Ανύπαρκτο τμήμα σκάουτιγκ, ανύπαρκτοι σύμβουλοι διοίκησης, πιθανές μίζες από μεταγραφές παικτών-παλτών, ανύπαρκτο σχέδιο για το μέλλον, ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ στην Ευρώπη, όπου πλέον ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, (ούτε καν ο χθεσινός ανύπαρκτος Σλοβένος διαιτητής). ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ. Και δείχνουμε να είμαστε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ σαν ομάδα στο Ευρωπαϊκό επίπεδο σε όλους τους τομείς.  Για την ΟΥΕΦΑ μιλάω πάντα. 
Ας κοιτάξουν να διορθώσουν αυτά πρώτα και βλέπουμε. Επίσης εκείνον τον Θ. Θεοδωρίδη στην ΟΥΕΦΑ τον γιο του Σάββα, καλά θα κάνουν να του πουν να μην ξαναπατήσει στο Καραϊσκάκη, ούτε σε απόσταση 200 μέτρων. Διότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Για να τα λέμε όλα.
Γενικά πάντως εκτός των άλλων,  χρειάζεται και ΜΕΓΑΛΟ ξεσκαρτάρισμα  του ρόστερ άμεσα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 40 συμβόλαια παικτών,  τα 20 εξ αυτών να αφορούν μέτριους έως κακούς παίκτες.
Εδώ και τώρα αποδεσμεύστε όσους είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Τέλος!!!!!! Μέχρι εδώ με τους δανεικούς σε όλες τις ομάδες. Ας τελειώσει εδώ το παραμύθι.
Δεν μας κάνει ο Τάτος, ο Σουμπίνιο, Ο Ζαραδούκας, ο Ποτουρίδης , ο Ντιελνά, Γκρίμπιτς, ο Κατάι και τόσοι άλλοι? Ας πάνε στην ευχή της Παναγίας , αστους ελεύθερους να πάνε να παίξουν μπάλα όπου θέλουν και να μας αδειάσουν την γωνιά. 
Και γνώμη μου είναι ότι από όλους όσους έχουμε δώσει δανεικούς ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΟΜΩΣ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Βρείτε μου εσείς έναν από όλους αυτούς που αξίζει να παίζει στον Ολυμπιακό. Δεν λέω ότι είναι άσχετοι αλλά για τον Ολυμπιακό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Για τον Ατρόμητο ή τον Αρη μπορεί, για τον Θρύλο ΟΧΙ.
Δυστυχώς η φωνή μας δεν μπορεί να φτάσει στα αυτιά των διοικούντων και το ξέρουμε.  Δεν έχουμε αυταπάτες. Αλλά δεν μπορούμε να μη γράφουμε αυτά που βλέπουμε.
 Και δεν ανεχόμαστε άλλο την συγκάλυψη από τους ΓΛΕΙΦΤΕΣ δημοσιογράφους, «οπαδούς», παλαίμαχους ποδοσφαιριστές,  ερυθρόλευκες ιστοσελίδες και εφημερίδες που όλα τα βλέπουν καλά και πάντα ο πρόεδρος έχει δίκιο. Ονόματα δεν λέμε αλλά όλοι τους ξέρουμε κατά βάθος.
Εξάλλου μια βόλτα στα κοινωνικά δίκτυα τύπου Facebook στις αντίστοιχες σελίδες και θα καταλάβετε από τα σχόλια των αναγνωστών κάτω από τα άρθρα των ιστοσελίδων, τι εννοούμε. Το μπινελίκι πάει σύννεφο γιατί ο κόσμος έχει ξυπνήσει.
Εμείς πάντως ΓΛΕΙΦΤΕΣ δεν θα γίνουμε ποτέ , απλά γιατί αγαπάμε αποκλειστικά τον Ολυμπιακό και τίποτε άλλο. Ούτε τους προέδρους, ούτε τους παίκτες, ούτε τους προπονητές, ούτε καμία Θύρα 7, ή οτιδήποτε. Και δεν με νοιάζει ούτε τι κάνουν τα «αδέλφια μας» από την Σερβία και την Ρωσία και όπου αλλού. Στα παπάρια μου τους γράφω.  Ολυμπιακός με ενδιαφέρει και όλοι οι άλλοι να πάνε να……..
Όταν και η Θύρα 7 αγαπήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό από τον ίδιο της τον εαυτό τότε θα είναι και καλύτερα.
Γιατί μάλλον έχουμε παρεξηγήσει ορισμένα πράγματα. Όταν το 80% των συνθημάτων τους αναφέρονται στην ίδια την Θύρα 7 και σε «πεσίματα» και τσαμπουκάδες  και το 20% μόνο αναφέρεται στον Ολυμπιακό τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα…………..Και έχουμε παρεξηγήσει τους ρόλους μας…… Δεν λέω ότι δεν αγαπάνε τον Ολυμπιακό, απλά δείχνουν να αγαπάνε περισσότερο τον σύνδεσμο από την ομάδα όπως φαίνεται.
Το βασικότερο πάντως Πρόεδρε για να επιστρέψω, είναι να μην παρασυρθείς στον βούρκο της ανυπαρξίας που κυλάει όλο το υπόλοιπο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δυστυχώς δείχνεις να έχεις ακολουθήσει την τάση και να κατεβάζεις και την ομάδα μας πολλά σκαλιά κάτω από τα επιθυμητά στάνταρντς.
Αν ακολουθήσεις τον δρόμο των υπόλοιπων Ελληνικών ομάδων, τότε δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαστε και εμείς πια με αυτόν τον οχετό που λέγεται Ελληνικό πρωτάθλημα.
Ωραία τα πρωταθλήματα και τα αστέρια στην φανέλα αλλά πλέον δεν φτάνουν. Ειδικά όταν ο ανταγωνισμός είναι κάτω του μηδενός.
Ο κόσμος πλέον δεν είναι χαζός, παρακολουθεί διεθνές ποδόσφαιρο, αξιολογεί και απαιτεί θέαμα και διακρίσεις στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα φέτος μπορεί να το έπαιρνε και η ομάδα Κ20 με 4 προσθήκες από την πρώτη ομάδα. Χωρίς πλάκα…..
Οπότε δεν μου λέει πολλά σαν επιτυχία. Δεδομένο το είχα από τον Αύγουστο.
Στην Ευρώπη τι κάνουμε είναι το θέμα……………
Και ενώ κατάφερες σε 2 χρόνια να δημιουργήσεις από το μηδέν μια ομαδάρα που έπαιζε φανταστικό ποδόσφαιρο, τα γκρέμισες όλα μέσα σε ένα καλοκαίρι με τις επιλογές σου και τις παραλείψεις σου. Ελπίζω να τα διορθώσεις φέτος το καλοκαίρι, αν και δεν είναι πλέον εύκολο να βρεις τόσους παίκτες που λείπουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: