Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Μπορούν τα παλικάρια? Η μήπως όχι?


Τα νεύρα μου εξακολουθούν να μην είναι πολύ καλά από χτες το βράδυ και ως εκ τούτου είναι πιθανό να είμαι ιδιαίτερα αιχμηρός εώς κακός και σήμερα. Αλλά τι να κάνουμε. Δυστυχώς τα γεγονότα με αναγκάζουν…….
Πάμε λοιπόν να πούμε 2-3 πραγματάκια για το χθεσινό (και όχι μόνο), χάλι της ομάδας μας.
 Όπως είπαμε και σε χθεσινό άρθρο μας, η ελεεινή εμφάνιση μας στην Ισπανία είναι άμεση συνέπεια και συνέχεια της όλης στρεβλής εικόνας που παρουσιάζαμε από τα Χριστούγεννα και μετά σαν ομάδα.
Η οποία ποια είναι? Σκορποχώρι και χαβαλές. Εικόνα αστείας ομάδας. Χωρίς σχέδιο και χωρίς ιδέες.
Μόνιμες διακοπές των καλοπληρωμένων και καλοβολεμένων παικτών μας που δεν θα έπρεπε να έχουν κανένα παράπονο.
Και φυσικά ΜΕΓΙΣΤΗ ασέβεια προς τον κόσμο που σε εποχές τεράστιας κρίσης πληρώνει ΑΚΟΜΗ εισιτήριο για να πάνε να τους δουν, μήπως γελάσει λίγο το χειλάκι τους.
Και το τελευταίο είναι το χειρότερο από όλα. Και αυτό που ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Δεν ξέρω αν ξαφνικά όλοι την είδαν κάπως και εκεί που μέχρι πέρσι έπαιζαν σε διάφορες μικρές ομάδες , βρέθηκαν στον Ολυμπιακό και στο Champions League και νόμισαν ότι έγιναν οι μέγιστοι παικταράδες.
Γιατί κάτι τέτοιο διακρίνω ότι πρέπει να συμβαίνει στον Ολυμπιακό φέτος.
Όλοι την έχουν δει κάπως και αυτό πρέπει να κοπεί ΜΑΧΑΙΡΙ τώρα. Γιατί θα έρθουν και χειρότερα.
Μαζέψτε τα μυαλά σας και σοβαρευτείτε. Γιατί ο κόσμος είναι ήδη οργισμένος από διάφορα άλλα πράγματα και δεν θέλει πολύ να ξεσπάσει πάνω σας με τα όσα συμβαίνουν φέτος στην ομάδα μας.
Και όποιος νομίζει ότι έγινε παικταράς ξαφνικά και ονειρεύεται μεγαλεία και μεταγραφές στο εξωτερικό επειδή έκανε 1-2 καλές εμφανίσεις μάλλον είναι γελασμένος οικτρά.
Αυτά για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας μας κυρίως , αλλά και για κάποιους λίγο μεγαλύτερους, ονόματα δεν λέμε διευθύνσεις δεν γράφουμε………
Από εκεί και πέρα όμως ΤΕΡΑΣΤΙΑ είναι και η ευθύνη της διοίκησης για αυτό που συμβαίνει.
Σε πολλούς τομείς και για διάφορους λόγους. Οι κυριότεροι είναι οι εξής κατά την γνώμη μου:
Πρώτος και κυριότερος είναι ότι αποδυνάμωσε την ομάδα αφήνοντας να φύγει όλος ο βασικός κορμός της περσινής επιτυχημένης συνταγής. Και δεν έφυγε ένας παίκτης αλλά 5 γρανάζια της μηχανής, (Μαρκάνο, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μιραλάς, Μέλμπεργκ),  που αν βάλουμε μέσα σε αυτούς και τον τραυματία Παπαδόπουλο και τον μονίμως τραυματία Ιμπαγάσα πάμε στους 7 βασικούς παίκτες της περσινής ομάδας.
Και δυστυχώς ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ επάξια. Όχι μόνο αυτό αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποκτήθηκαν καν αντικαταστάτες τους.
Δεν μπορώ να συζητήσω σοβαρά για κάποιους αστείους που έφεραν στην ομάδα και μας τους πάσαραν για αντικαταστάτες. Αστεία υπόθεση…………….Για γέλια.
Επίσης διακρίνω μια χαλαρότητα όσον αφορά την αντιμετώπιση του ποδοσφαιρικού τμήματος από την διοίκηση.  Δεν αρκούν τα ευχολόγια και οι δηλώσεις μετά από κάποιο στραβό αποτέλεσμα. Χρειάζονται πράξεις που να πονέσουν τους παίκτες ώστε να μην το ξανακάνουν.
Δεν συζητάω για τον μεταγραφικό σχεδιασμό , ο οποίος είναι απλά ανύπαρκτος.
Κανονικά οι υπεύθυνοι του τμήματος σκάουτιγκ ή αυτός που αποφασίζει ποιος θα αποκτηθεί, θα πρέπει να έχουν πάει ήδη στα σπίτια τους.  Γιατί οι κακές επιλογές τους είναι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες, σε βαθμό που προκαλούν εύλογες απορίες και υποψίες.
Τι  έχουν καταφέρει άραγε τα τελευταία χρόνια?  Να σας πω εγώ τι έχουν καταφέρει.
Έχουν καταφέρει να γεμίσουν το ρόστερ του Ολυμπιακού με παίκτες της σειράς που κανονικά δεν θα έπρεπε να περνάνε ούτε έξω από το Ρέντη, έχοντας φτάσει να πληρώνουμε περίπου 40-45 παίκτες με συμβόλαιο και να γεμίζουμε τα ρόστερ όλων των άλλων ομάδων τους Ελληνικού πρωταθλήματος, που παίρνουν τσάμπα παίκτες εις βάρος των κορόιδων.
Ε όχι κύριε Κοβάσεβιτς, (για να βάλουμε και ονόματα επιτέλους). Δεν γίνεται να μας έχεις φέρει εδώ και 3 χρόνια ότι παλτό κυκλοφορεί στην Ευρώπη. (Τι να θυμηθώ, Κοστάντσο, Γκρίμπιτς, Καται,  Φέισα, Μασάντο, Γκρέκο κτλ). Αν είχες λίγο τσίπα θα έπρεπε να έχεις παραιτηθεί απ΄το συγκεκριμένο πόστο. Δεν κάνεις και λυπάμαι πολύ  γι’ αυτό.
Ενώ και οι περίφημες καλοκαιρινές εξαγγελίες περί Ελληνοποίησης, όχι απλά πήγανε περίπατο αλλά για να δούμε Έλληνα παίκτη στην ενδεκάδα κάνουμε κρα….. Άλλο ένα αστείο από τα πολλά φετινά……..
Ενώ το τραγικότερο λάθος της διοίκησης το καλοκαίρι , είναι η επιλογή του Ζαρντίμ για προπονητή.
Εδώ μάλλον έπεσε η κοροϊδία της αρκούδας. Μας τον πασάρανε σαν συνεχιστή του Βαλβέρδε , ενώ ο άνθρωπος  δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο ποδόσφαιρο που έπαιζε ο Βαλβέρδε.
Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα συνέβαινε. Έπαιζε το άκρως αντίθετο από τον Βαλβέρδε. Έπαιζε αντιποδόσφαιρο στην ουσία. Όποιος είχε δει τις ομάδες του το καταλάβαινε με την πρώτη ματιά. Αμυντικό ποδόσφαιρο, ψιλοταμπούρι και με αντεπιθέσεις.
Και αν δεν το είχαν δει στην διοίκηση τότε απλά είναι ή επικίνδυνοι ή άσχετοι .
Όσοι έκαναν την επιλογή αυτή για να εξηγούμαι.
Και το άλλο λάθος είναι ότι προσπαθήσαμε να διορθώσουμε το λάθος με άλλο λάθος. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού που οι παίκτες έμαθαν να παίζουν από το καλοκαίρι , ξαφνικά στα μέσα Ιανουαρίου………..μετά την έλευση του νέου προπονητή βέβαια.
Αυτά τα πράγματα είναι άκρως επικίνδυνα και τρελά. Και φάνηκε στην πορεία. 3 από τον Ατρόμητο, 3 από την Λεβάντε. Και θα δούμε την συνέχεια……………

Λύσεις υπάρχουν? Εδώ είναι το ερώτημα.
Μπορεί ο Μίτσελ να φτιάξει την ομάδα?  (Γιατί στην Ισπανία τα σχόλια είναι άκρως απογοητευτικά για τα προσόντα του). Εγώ ελπίζω πάντως.
Μπορούν τα παλικάρια να αλλάξουν το τροπάρι και να παίξουν επιτέλους ποδόσφαιρο?  (Πολύ αμφιβάλλω προσωπικά).
Μπορεί η διοίκηση να κάνει τις μεταγραφές που χρειάζεται ο σύλλογος?  (Και εδώ αμφιβάλλω πολύ).  
Η μάλλον θέλει η διοίκηση να κάνεις τις μεταγραφές που χρειάζονται?
Όχι Πίνους και παπάρια. Παίκτες αξίας και γρανάζια που θα ταιριάζουν στο σχέδιο που θέλει να φτιάξει ο προπονητής.
Οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα στο χορτάρι για όλα τα παραπάνω.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού, δεν μπορεί και δεν αντέχει πλέον να βλέπει αυτό το πράγμα να περιφέρεται μέσα στο γήπεδο και  φοράει τις φανέλες του Θρύλου.  
Και φαίνεται ξεκάθαρα από τα εισιτήρια φέτος.  Και αφήστε τις μαλακίες ότι ο κόσμος δεν αγαπάει την ομάδα. Την λατρεύει την ομάδα ο κόσμος αλλά δεν είναι ηλίθιος να πετάει χρήματα για να βλέπει κάτι το οποίο τον στεναχωρεί αντί να τον χαροποιεί, όπως θα έπρεπε.
Μπορεί ο στόχος του τέταρτου αστεριού στην φανέλα να έχει μεταλλαχτεί σε ψύχωση αδικαιολόγητη, αλλά δεν επιτρέπεται μόνο και μόνο και γι’ αυτό να σπαταλήσουμε ολόκληρη την φετινή χρονιά με αντιποδόσφαιρο και να χαλάμε τα συκώτια μας  κάθε Κυριακή στο γήπεδο.
Να το βράσω το 4ο αστέρι με τους αντιπάλους που έχω στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Ανύπαρκτοι όλοι. Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε κάνει περίπατο σε όλα τα ματς και όχι να αγκομαχάμε να κερδίσουμε με μισό γκολ στις καθυστερήσεις.
Σταματήστε να εγκληματείτε όλοι εις βάρος του Θρύλου και του κόσμου του.
Σεβαστείτε τους οπαδούς…………………
Και αποδείξτε αν είσαστε άξιοι να είστε μέλη την μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας.
Όποιος δεν μπορεί………………..Σπίτι του.
Οι αποδείξεις στο γήπεδο, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη…………….
Εγώ το πιστεύω πολύ…………Αυτοί?

Δεν υπάρχουν σχόλια: