Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη τύπου Μίτσελ


Στην δύναμη της έδρας και στον κόσμο του Ολυμπιακού φαίνεται πως ποντάρει ο Μίτσελ για να κάνει η ομάδα του Πειραιά την ανατροπή στο παιχνίδι με την Λεβάντε.

Αυτό τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως το γεγονός αυτό δεν είναι πίεση, αλλά δύναμη, ενώ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σε ότι αφορά την ενδεκάδα.



Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

Για το αν θα παίξει ο Φουστέρ (σ.σ. Ισπανός συνάδελφος δεν ήταν ενημερωμένος για το γεγονός πως ο Νταβίντ έμεινε εκτός αποστολής) και αν προετοιμάζει την ομάδα του, όπως προετοιμαζόταν ως παίκτης στη Ρεάλ Μαδρίτης: "Ο Φουστέρ δεν βρίσκεται στην αποστολή, την οποία ανακοίνωσα το πρωί. Έχει μείνει πολλές εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης και κρίναμε πως είναι καλύτερο για τον ίδιο να μείνει εκτός αγώνα. Οι στιγμές μοιάζουν, αλλά δεν θέλω να μιλάω για το παρελθόν σε κανέναν, ούτε στους παίκτες μου κυρίως γιατί δεν θα γνωρίζουν γιατί τους μιλάω! Είναι πολύ νέοι".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο: "Πρέπει να κάνουμε το αντίθετο με την προηγούμενη εβδομάδα. Να παίξουμε με περισσότερη αποφασιστικότητα και προσωπικότητα στο παιχνίδι μας. Έχουμε να ανατρέψουμε ένα δύσκολο αποτέλεσμα κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Στο παιχνίδι μπορούν να συμβούν τα πάντα και θέλουμε τα περισσότερα να είναι υπέρ μας. Μπορεί να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, μπορεί να έχουμε πάλι δύο πέναλτι σε βάρος μας, μπορεί να έχουμε αποβολή δικού μας παίκτη, αλλά μπορεί και η διαιτησία να κάνει λάθη υπέρ μας. Μπορούν να συμβούν τα πάντα. Πρέπει να έχουμε ψυχολογία νικητή. Δεν πρέπει να μπούμε στο ματς σαν να είμαστε χαμένοι. Πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα βάλουμε τα γκολ που πρέπει για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας".

Για τις πέντε ανατροπές που είχε στην καριέρα του ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης: "Για να αλλάξει μία ομάδα ένα εις βάρος της αποτέλεσμα το κυριότερο που πρέπει να σκέφτεται είναι πώς θα βάλει το πρώτο γκολ και όχι πώς θα βάλει πολλά γκολ. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πώς θα βάλουμε πολλά γκολ, αν δεν βάλουμε αρχικά το πρώτο. Ψάχνουμε επιθετικές λύσεις στη ρεβάνς, αλλά θέλουμε επιτυχία στην άμυνα, καθώς δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ".

Για το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό: "Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι πως δεν είμαστε η ομάδα που δείξαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν έχει καμία σχέση η ομάδα μας με αυτό που δείξαμε στον πρώτο αγώνα και αυτό είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Πήραμε ένα καλό και πολύ χρήσιμο μαθημα για να καταλάβουμε τις δυσκολίες του αγώνα, αλλά σημασία έχει εμείς τι μπορούμε να κάνουμε. Η Λεβάντε έδειξε το καλύτερό της πρόσωπο και εμείς δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε τις πιθανότητές μας γιατί πραγματικά στο πρώτο ματς τίποτα δεν πήγε καλά για μας".

Για το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο: "Όλα είναι υπέρ μας. Θα παίξουμε σε ένα υπέροχο γήπεδο, μπροστά στον καταπληκτικό μας κόσμο. Αύριο (σ.σ. 21/2), δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Έχουμε όλα τα στοιχεία υπέρ μας. Αυτό δεν είναι πίεση, είναι δύναμη".

Για το αν ο Χολέμπας θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα: "Ο Χολέμπας μπορεί να παίξει, έχει τις ίδιες πιθανότητες με τους υπόλοιπους παίκτες της αποστολής. Πρόθεσή μας είναι να παίξουν όλοι οι παίκτες μέχρι το τέλος της σεζόν και ο Χολέμπας είναι ένας από αυτούς. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα παίξει τερματοφύλακας!".

Για το ποιος θα παίξει στο τέρμα: "Το μόνο βέβαιο, όπως είπα, είναι πως δεν θα παίξει ο Χολέμπας! Κάποιος από τους δύο που έχουμε, θα αγωνιστεί".

Για το αν έχει καταλήξει στην εντεκάδα και αν παίξουν μαζί από την αρχή ο Τζεμπούρ με τον Μήτρογλου στην επίθεση: "Έχω την υποχρέωση να γνωρίζω την εντεκάδα από τη στιγμή που τελείωσε ο αγώνας στην Ξάνθη. Θέλω να πω την εντεκάδα πρώτα στους παίκτες μου. Είναι κι αυτό μία πιθανότητα, καθώς τόσο ο Τζεμπούρ όσο και ο Μήτρογλου είναι σπεσιαλίστες. Προσπαθείτε να αποκαλύψετε την εντεκάδα μας!".

Για το αν μέσα από αγώνες, όπως ο επαναληπτικός με τη Λεβάντε όπου ο Ολυμπιακός ψάχνει μία αγωνιστική υπέρβαση, δημιουργούνται ποδοσφαιρικοί ήρωες (σ.σ. ερώτηση RedPlanetgr):"Σε τέτοια παιχνίδια, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, πρέπει να βρεθούν ήρωες. Από τους επιθετικούς, που πρέπει να βάλουν γκολ, μέχρι τον τερματοφύλακα, ο οποίος πρέπει να αποκρούσει κάποιο ή κάποια πέναλτι, αν φτάσουμε στη συγκεκριμένη διαδικασία".

Για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει τον αγώνα ο Ολυμπιακός: "Χρειαζόμαστε επιθετικότητα και ένταση στο παιχνίδι μας. Χρειαζόμαστε να κατακτήσουμε τον έλεγχο σε όλο το ματς. Να βγούμε όσο το δυνατόν περισσότερες φορές στην επίθεση. Δεν θα το καταφέρουμε αν δεν κατακτήσουμε τον έλεγχο, γιατί το ίδιο θα επιδιώξει και ο αντίπαλος. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει το πλεονέκτημα των τριών γκολ και είναι πάρα πολύ καλό στο να παίζει πίσω από την μπάλα και να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου του. Αυτό έκανε στο πρώτο ματς. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, μία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει μόνο από την επίθεση".

Για τη δήλωση του Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ, ο οποίος είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά ο ένας προπονητής τον άλλο, και αν πιστεύει ότι το στοιχείο του αιφνιδιασμού θα παίξει ρόλο: "Και από την πλευρά μου τον ξέρω πολύ καλά και τον έμαθα πολύ καλά την περασμένη εβδομάδα! Και κοιτάξτε πώς ήρθε στην Αθήνα! Δεν είναι ότι γνωριζόμαστε, αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι λίγο πολύ-γνωστά όλα. Γνωρίζαμε τη Λεβάντε στο πρώτο ματς, αλλά κάναμε λάθη και από αυτά τα λάθη πήραμε το μάθημά μας. Επιμένω ότι δεν θα πρέπει να μπούμε με το σκεπτικό ότι δεχθήκαμε τρία γκολ. Είναι ένα διαφορετικό ματς που οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Στο προηγούμενο παιχνίδι, έδωσαν δύο πέναλτι εις βάρος μας, μείναμε με δέκα παίκτες από το 28ο λεπτό, και έγιναν πράγματα που δεν τα περιμέναμε".


Δεν υπάρχουν σχόλια: