Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μπαρτζώκας: "Έγινε προπαγάνδα"

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μία μέρα πριν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού για την Euroleague στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για πολλά θέματα. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά σχολίασε:"Είναι η τέταρτη φορά που παίζουμε με την Κάχα Λαμποράλ φέτος. Γνωρίζουμε καλά τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εκείνοι τι θα βρουν απέναντι τους. Οι διαφορές είναι Όλεσον και Γέλινεκ που δεν θα παίξει και για εμάς ο Μάντζαρης που είναι εκτός. Θέλουμε τη νίκη, δεν θα είναι εύκολο. Πριν λίγο καιρό είχαν 17 νίκες συνεχόμενες ενώ είναι δεύτεροι στο ισπανικό πρωτάθλημα. Όταν κερδίζει και όταν χάνει έχει περισσότερους αιφνιδιασμούς, καλύτερο ποσοστό στο τρίποντο και ριμπάουντ. Αν δούμε αυτά τα στοιχεία, τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για να φτάσουμε στη νίκη".

Για το αν θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση ο Πέρκινς, αλλά και στο γιατί η ομάδα τον επέλεξε, είπε: "Κατά ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν θα δούμε τον Πέρκινς αύριο. Θα λειτουργήσουμε όπως με τον Σερμαντίνι και τον Πάουελ. Ο Σπανούλης είχε πυρετό και δεν έκανε προπόνηση σήμερα, ο Παπανικολάου δεν ήταν πολύ καλά, οπότε ακόμη δεν μπορώ να σας πω 100% τι θα γίνει. Πρόθεση μου είναι να μην βρεθεί αύριο στη 12αδα ο Πέρκινς, αλλά θα το αποφασίσουμε αύριο αυτό και όχι σήμερα. Το σκεπτικό μας ήταν πως είχαμε 6 περιφερειακούς και στην προπόνηση είχαμε πρόβλημα καθώς είχαμε μόνο μια αλλαγή και υπήρχε μεγάλη κόπωση. Τα χαρακτηριστικά του Πέρκινς, χωρίς να πιστεύω πως υπάρχει ιδανική κατάσταση για τίποτα, θέλαμε παίκτη καλό αμυντικό, καλό χαρακτήρα που να μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό επιλέξαμε αυτό τον παίκτη"

Το σκεπτικό μας ήταν πως είχαμε 6 περιφερειακούς και στην προπόνηση είχαμε πρόβλημα καθώς είχαμε μόνο μια αλλαγή και υπήρχε μεγάλη κόπωση. Τα χαρακτηριστικά του Πέρκινς, χωρίς να πιστεύω πως υπάρχει ιδανική κατάσταση για τίποτα, θέλαμε παίκτη καλό αμυντικό, καλό χαρακτήρα που να μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό επιλέξαμε αυτό τον παίκτη. Θέλουμε μεγαλύτερο ροτέσιον, δεν είναι νορμάλ να παίζει ο Σπανούλης 35 λεπτά και δεν θέλουμε να τον κουράσουμε άλλο. Το παιχνίδι δεν πάει όπως το προγραμματίζεις από την αρχή, αλλά και τι γίνεται στη διάρκεια του. Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και πως κυλάει το παιχνίδι με φθορά φάουλ κλπ".

Για την μειωμένη απόδοση του Τζος Πάουελ, τόνισε: "Λίγο πριν τα Χριστούγεννα έμεινε 10 μέρες εκτός, ήρθε ο Σερμαντίνι τότε και ήταν φυσιολογικό να έρθει ένα ντεφορμάρισμα. Τον πιστεύουμε, δεν υπήρξε ποτέ θέμα αλλαγής του, είναι σημαντικός για την ομάδα μας, όσοι είναι στην ομάδα ξέρουν τι ποιότητα έχει ως παίκτης. Δεν θέλω να μπω ασπίδα, αλλά θα δείτε πως θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε και εμείς. Επί της ουσίας πληρώσαμε το τρίτο δεκάλεπτο στη Βιτόρια που παίξαμε πάρα πολύ άσχημα. Κάναμε πολλά λάθη σε εκείνο το ματς. Δεν θα προβληματιστούμε μόνο για το πικ εν ρολ και πως θα το αντιμετωπίσουμε. Άλλοι παίκτες τότε, όπως ο Όλεσον, άλλος ο Κουκ , ο κάθε παίκτης θέλει διαφορετική αντιμετώπιση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: