Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς ο Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου, ο αγαπημένος μας Μητρογκολ, σε λίγες ώρες-ημέρες το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βρίσκεται πλέον στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα.
Θα βρίσκεται στην Αγγλία και στην Φούλαμ, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Πραγματικά ρεκόρ  ποσού μεταγραφής που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί ποτέ στο μέλλον.
Και η αλήθεια είναι ότι το άξιζε ο Κώστας. Διότι έχει δουλέψει όσο κανείς άλλος Ελληνας ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια και έχει εξελιχθεί σε τοπ σκόρερ, όχι στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ένσταση έχω μόνο ως προς τον προορισμό που διάλεξε να πάει. Και μιλάω για την Φούλαμ, μια μικρομεσαία ομάδα της Αγγλίας που φέτος παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Και αν τον αποφύγει έχει καλώς….Αν όμως υποβιβαστεί? Θα παίξει ο Κώστας από τα μεγαλεία του Τσαμπιονς Λιγκ στην Β’ Αγγλίας? Μεγάλο ρίσκο…………….. Αλλά οι μεταγραφές έχουν πάντα ρίσκο. Επιλογή του είναι εξάλλου. Εγώ ελπίζω με τις εμφανίσεις του στην Φούλαμ να μεταπηδήσει πολύ σύντομα , ακόμη και το καλοκαίρι σε μεγαλύτερη ομάδα. Το αξίζει.
Πάμε λοιπόν στον τίτλο αυτού του άρθρου………..
Ο Κώστας Μήτρογλου λοιπόν πράγματι θα πρέπει να είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές .
 Και θα εξηγήσω τους λόγους αμέσως.
Θυμηθείτε λοιπόν την πορεία του Μήτρογλου από την αρχή της καριέρας του.  Μεταξύ πάγκου και εξέδρας στην αρχή, με αμφισβήτηση στην συνέχεια  για το πόσο αργός είναι, το ότι δεν μαρκάρει, δεν συμμετέχει στο ομαδικό παιχνίδι, ότι δεν έχει μυαλό και άλλα πολλά είχαν ακουστεί τότε.
Σιγά σιγά έπαιρνε παιχνίδια , άρχιζε να βάζει γκολ , αλλά η αμφισβήτηση πάντα υπήρχε , κυρίως από τους δήθεν ειδικούς , αλλά και τους προπονητές του στον Ολυμπιακό.
Το ταλέντο του όλοι το θεωρούσαν τεράστιο, αλλά έλεγαν ότι δεν μπαίνει στο καλούπι της ομάδας και δεν μαρκάρει.
Αυτά έλεγε και πίστευε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε που φυσικά δεν τον υπολόγιζε  ποτέ σοβαρά στον Ολυμπιακό. Και το έδειχνε με κάθε τρόπο. (Γνώμη μου είναι και ήταν και τότε ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος του Ερνέστο στον Θρύλο).
Και γι’ αυτό ακριβώς τον έστειλε δανεικό την μια φορά στον Πανιώνιο (όπου τον έσωσε μόνος του ο Κώστας μέσα σε 3 μήνες), και αμέσως μετά στον Ατρόμητο, όπου έκανε καταπληκτική χρονιά με πολλά γκολ.
Αλλά εκεί που πήγε ο Κώστας δανεικός, δεν πήγε να κοροϊδέψει. Πήγε για να δουλέψει, και δούλεψε σαν σκυλί. Γύμνασε περισσότερο το κορμί του, έκανε σκληρή προπόνηση και γύρισε στον Ολυμπιακό πανέτοιμος και άλλος παίκτης από αυτόν που ξέραμε. Γύρισε ένας ολοκληρωμένος σέντερ φορ παγκόσμιας κλάσης.
Όταν τον είδα μετά από 2 σεζόν στην ομάδα μας , δεν πίστευα στα μάτια μου. Άλλος ποδοσφαιριστής. Δυνατός όσο ποτέ, με βελτιωμένη τεχνική κατά 100%, να μαρκάρει , να πασάρει και φυσικά να βάζει γκολ από παντού και με όλους τους τρόπους.
Αληθινός κίλερ!!!!!!!!!! Πιστολέρο όνομα και πράγμα.
Και όλοι είδαμε τις γκολάρες που έβαλε. Και φυσικά αυτή ακριβώς η δουλειά που έκανε μόνος του απέδωσε καρπούς. Και έφερε την μεγαλύτερη μεταγραφή Έλληνα παίκτη.
Πείτε μου τώρα πόσοι έκαναν, κάνουν ή θα κάνουν ότι έκανε ο Κώστας.
Ποιος Έλληνας νεαρός που νομίζει ότι έγινε παικταράς επειδή τον γράφουν οι εφημερίδες , ασχολείται με την προπόνηση και την προσωπική του βελτίωση……..
Ελάχιστοι έως κανείς.
Οι περισσότεροι ασχολούνται με γκόμενες , ξενύχτια και αμάξια. Τα λεφτά τρελαίνουν εύκολα έναν πιτσιρικά που δεν έχει μυαλό στο κεφάλι του για να δει το επαγγελματικό του μέλλον στο ποδόσφαιρο.
Θέλετε παραδείγματα στην ομάδα μας? Αν και δεν πρέπει να λέμε ονόματα θα το κάνω.
Δείτε τον Βλαχοδήμο ας πούμε…….Βελτίωση μηδέν…. Και από μυαλό χειρότερος από ότι έφυγε. Τρανό παράδειγμα το τελευταίο ματς που αποβλήθηκε βλακωδώς……. (ΠΑΟ-Πλατανιάς).
Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι ο Κώστας Μήτρογλου θα πρέπει να αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα για όλους τους νέους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές.
Αυτός είναι ο τρόπος για να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές.  Μόνο με δουλειά και επιμονή.
Και σε αυτό βγάζω το καπέλο στον Μητρογκολ. Μπράβο του και μαγκιά του που έβαλε το μυαλό του να δουλέψει και έγινε παικταράς  ΜΟΝΟ με την δουλειά του και τίποτε άλλο.
Μπράβο Κώστα.
Και εύχομαι να πας στην Αγγλία και να βάλεις πολλές γκολάρες όπως έκανες εδώ.
Και σε 1 χρόνο να σε δούμε και να σε καμαρώσουμε σε τεράστιο Ευρωπαϊκό κλαμπ.
Θα μου λείψεις ρε μπαγάσα πάντως. Σε ευχαριστούμε πολύ για ότι προσέφερες στον θρύλο και ειδικά για τα γκολ που έβαλες στα ντέρμπυ. (Για όλους είχες πιστολιές).
Θα μας λείψουν επίσης οι φετινές γκολάρες που έβαλες. Μερικά από αυτά ήταν απλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ γκολ που θα τα βλέπουμε μερικά χρόνια αργότερα και θα τα θυμόμαστε με νοσταλγία.
Καλή επιτυχία Πιστολέρο και είμαι σίγουρος ότι  κάποια στιγμή στο Καραϊσκάκη θα ξανακούσουμε τον εκφωνητή να ουρλιάζει «γκολ, γκολ , γκολ,  Κώστας Μήηητρογλου».
Εις το επανιδείν παικταρά…………….




Δεν υπάρχουν σχόλια: