Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Η Συνέντευξη Τύπου του κ. Μίτσελ

Τι σας άρεσε περισσότερο πέρα από το σκορ που σας δίνει την πρόκριση; Αυτή η διάθεση των παικτών σας, η εικόνα που είχαν και η οποία θύμισε την ομάδα πριν από τις γιορτές;
Έχουμε παίξει πολύ καλά, είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μας και πιστεύω ότι ίσως ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας, από την ημέρα που ήρθα στην Ελλάδα. Έχουμε παίξει σαν μία πραγματική ομάδα. Με ένταση, με υπομονή, αλλά κυρίως με μεγάλο βάθος στο παιχνίδι μας. Κάθε φάση, η οποία παίχτηκε σήμερα ήταν εκτέλεση όσων δουλεύουμε καθημερινά, όσων έχουμε προετοιμάσει. Δεν μπορώ να μην είμαι χαρούμενος. Το αποτέλεσμα είναι καλό για το παιχνίδι της Τρίπολης, αλλά η αίσθηση που αφήσαμε είναι καταπληκτική. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι απλό να κερδίσεις τον Αστέρα και πόσω μάλλον με τέσσερα γκολ διαφορά.

Είδαμε μία ομάδα με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της. Πιστεύετε ότι ένα από τα κλειδιά της φετινής πορείας του Ολυμπιακού είναι ότι έχετε καταφέρετε να κρατήσετε σε εγρήγορση όλους τους παίκτες της ομάδας σας;
Υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες και αυτό θέλαμε από την αρχή. Αυτό έβλεπε κατά τη διάρκεια του ματς. Δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά όσες αλλαγές και να κάνουμε. Οι παίκτες θέλουν να αγωνιστούν και αυτό μας ωφελεί. Οι παίκτες δεν κουράζονται ποτέ να αγωνίζονται, να κερδίζουν και αυτό είναι κάτι που τους έχω ζητήσει από την αρχή της χρονιάς. Ελπίζω να συνεχιστεί μέχρι και το τέλος. Δεν είναι ένα θέμα που έχει να κάνει μόνο με μαθηματικά, να μοιράσουμε δηλαδή τα λεπτά συμμετοχής. Όλοι αξίζουν να χρησιμοποιηθούν.

Με αφορμή το τελευταίο που είπατε, τα τελευταία χρόνια υπήρχε ένα θέμα πριν από τις γιορτές ή μετά τις γιορτές, πώς θα παρουσιάζεται η ομάδα. Φέτος βλέπουμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό. Είναι θέμα συναγωνισμού των παικτών, είναι θέμα νοοτροπίας, της φιλοσοφίας; Πού το αποδίδει;
Είναι κάτι το οποίο ήταν ο στόχος μας από την ημέρα που ξεκινήσαμε. Φυσικά και οφείλεται στη νοοτροπία των παικτών. Όταν συμπεριφέρονται σωστά, τότε και ο προπονητής παίρνει δύναμη. Όλα εξαρτώνται από αυτούς. Μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν μετά από πέντε μήνες από την έναρξη της χρονιάς, έχουμε αποκτήσει μία ισχυρή προσωπικότητα της ομάδας, είναι καθοριστική και παίζει με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις διοργανώσεις. Υπάρχει κόσμος που μιλάει απλώς άσχημα για τους αντιπάλους μας. Τα αποτελέσματα όμως δείχνουν ότι πρέπει να μιλάει ο κόσμος καλά για εμάς και όχι άσχημα για τους αντιπάλους. Είναι πολλά τα ματς που έχουμε κερδίσει, πολλά τα γκολ, είναι πολλοί οι σκόρερ. Δεν γίνεται να μην είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Παρά το γεγονός ότι το σκορ ήταν 4-0 και ακολουθεί το ματς στο Περιστέρι, είδαμε τους παίκτες σας να πιέζουν. Είναι κάτι που το ζητάτε για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα σας στα ματς με την Μάντσεστερ; Και επίσης, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον Πελέ.
Ακόμα και πριν μάθουμε ότι θα παίξουμε με την Μάντσεστερ, ήταν κάτι που το ζητούσαμε και το απαιτούσαμε. Να πιέζουν, να τρέχουν, να παίζουν καλά. Είναι κάτι που μπορούν να το κάνουν. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Είμαστε ευχαριστημένοι με τους ποδοσφαιριστές μας, είναι και οι ίδιοι χαρούμενοι. Αυτό που βλέπουν, αρέσει και στον κόσμο, γιατί ξέρει ότι όταν έρχεται να δει την ομάδα θα του δώσει χαρά και θα τον ευχαριστήσει. Όσον αφορά στον Πελέ, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του. Είναι υψηλής ποιότητας παίκτης. Είναι κεντρικός ποδοσφαιριστής που έχει πολύ καλό σουτ, ξέρει να ερμηνεύει το παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε γιατί αυξάνει τον συναγωνισμό των ποδοσφαιριστών μας. Ο Πελέ ξέρει να εκτελεί καλά τα στημένα, πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί πολύ στην τακτική. Θέλουμε και έχουμε ζητήσει από αυτόν και όχι μόνο από αυτόν, να χάσει και λίγο βάρος για να συνεχίσει. Είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει, όχι μόνο με το παιχνίδι του, αλλά και με την παρουσία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: