Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Κλέιζα: «Με το υλικό που έχουμε… όλα θα γίνουν»


Είναι από τις βασικές κινητήριες μηχανές του φετινού Ολυμπιακού… αλλά δεν είναι ο Μεσσίας, όπως δήλωσε ο Λίνας Κλέιζα στο σάιτ της WIND, τονίζοντας πως με υπομονή από τους φιλάθλους, συγκέντρωση και ομαδικό πνεύμα από τους παίκτες θα έρθουν καλές μέρες για τον Ολυμπιακό.

«Οι Έλληνες είναι άνθρωποι των άκρων. Στις νίκες ενθουσιάζονται πολύ, στις ήττες απογοητεύονται πολύ. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Νομίζω ότι χρειάζεται να υπάρχει περισσότερη αυτοσυγκράτηση σε όλες τις αντιδράσεις. Ο κόσμος του Ολυμπιακού μάς στηρίζει και μας υποστηρίζει, αλλά μετά από ένα κακό αποτέλεσμα διαμαρτύρεται και δείχνει τη δυσαρέσκειά του. Όμως ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν και τίποτα δεν έχει κριθεί. Σαφώς η ήττα από τον Πανιώνιο δεν άρεσε σε κανένα, αλλά είναι ένα αποτέλεσμα που διορθώνεται.

Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την κατάσταση. Οι τίτλοι κρίνονται στο τέλος και αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν έρθει ακόμα. Τότε πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι, τότε δεν θα υπάρχουν περιθώρια λάθους. Ο κόσμος δεν έχει υπομονή, ξέρω πως έχει χρόνια να δει την ομάδα στην κορυφή και δεν αντέχει καμία ήττα. Όμως δεν γίνεται να τελειώσουμε μια σεζόν μόνο με νίκες.

Δεν γίνεται σε κάθε ήττα να υπάρχει τόσος εκνευρισμός και απογοήτευση. Χρειάζεται υπομονή, αυτή είναι μια πολύ σημαντική λέξη. Και μην ξεχνάτε πως είμαστε πρώτοι και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στον όμιλό μας στην Ευρωλίγκα. Αν δεν ήμασταν πρώτοι, τι θα γινόταν;».

Ο κόσμος, ωστόσο, δεν έχει απαιτήσεις μόνο από την ομάδα αλλά και από τον ίδιο τον Λιθουανό, βλέποντας ως τον παίκτη που κάνει τη διαφορά και μπορεί να δώσει τα αποτελέσματα στο στοίχημα νίκης και τίτλων που έχουν βάλει οι ερυθρόλευκοι από την αρχή της σεζόν. Ο ίδιος όμως πως βλέπει αυτή τη διάκριση που του δίνεται από τους φίλους της ομάδας;

«Χαίρομαι που ο κόσμος περιμένει πολλά από μένα κι εγώ ήρθα στον Ολυμπιακό για να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους τους. Όμως δεν είμαι ο Μεσσίας, κανείς μπασκετμπολίστας δεν είναι. Πρόκειται για ομαδικό, όχι για ατομικό, άθλημα και πρέπει όλοι να κάνουμε τη δουλειά μας για να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Μόνος του δεν μπορεί κανείς να φέρει τίτλους και θεωρώ πως έχουμε τη δυνατότητα όλοι μαζί, να πετύχουμε το σκοπό για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ».

Κι ενώ η δυνατότητα υπάρχει, σύμφωνα με τον γκαρντ των ερυθρόλευκων… δεν πάμε στοίχημα ότι υπάρχει και η μαγική συνταγή που οδηγεί στην επίτευξη των στόχων: «Δεν υπάρχει μυστικό σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Να μείνουμε ενωμένοι ως ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Με το υλικό που έχουμε, αν είμαστε ενωμένοι, όλα θα γίνουν. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι να έχουμε το ίδιο κίνητρο σε όλους τους αγώνες. Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε σπουδαίο αντίπαλο, μπαίνουμε συγκεντρωμένοι στο γήπεδο και δείχνουν το καλό μας πρόσωπο. Όταν, όμως, ο αντίπαλος είναι μικρότερης δυναμικότητας, χαλαρώνουμε και δεν παίζουμε το ίδιο καλά. Κι αυτό μερικές φορές το έχουμε “πληρώσει”.

Πρέπει να βλέπουμε όλα τα ματς με τον ίδιο τρόπο κι έτσι δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ πρόβλημα. Δεν γίνεται να πατάμε ένα κουμπί και να ανοίγουμε τη μηχανή όταν θέλουμε και μετά να πατάμε το ίδιο κουμπί και να την κλείνουμε. Πρέπει πάντα να είμαστε γεμάτοι ενέργεια και συγκέντρωση, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Από την αρχή ως το τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: