Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ανασκόπηση της χρονιάς- «Οι κούπες είναι αμέτρητες»

Tο 2009 που σημαδεύτηκε από τις εκφράσεις «Οι κούπες είναι αμέτρητες» και «κολυμπάμε στις κούπες», αποχαιρετά την ερυθρόλευκη οικογένεια με τον καλύτερο τρόπο. Ευχή όλων μας είναι, το 2010 να φέρει ακόμη περισσότερους τίτλους και διακρίσεις και να προστεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια στο Μουσείο μας στο Στάδιο «Γ.Καραϊσκάκης».
Σήμερα σας παρουσιάζουμε την ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει. Μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς για τον Θρύλο. Απλά μην ξεχνάτε ότι στην ανασκόπηση εμπλέκονται 2 αγωνιστικές περίοδοι, αφού η μια είναι τελείωσε τον Μάιο του 2009 και η νέα ξεκίνησει τον Σεπτέμβριο του 2009 και συνεχίζετε έως σήμερα.

Συγκεκριμένα το 2009 ο Θρύλος κατέκτησε τους εξής τίτλους:
Στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ενώ στην Ευρώπη συμμετείχε έως τους 32 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (2008-2009), ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται στους 16 του Champions League (2009-2010).



Στο βόλεϊ ανδρών πήρε το πρωτάθλημα (3-1 νίκες) και το κύπελλο Ελλάδος νικώντας τον ΠΑΟ και στις 2 περιπτώσεις ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε στους 8 του CEV Cup.


Στο πόλο ανδρών ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα (3-0 νίκες) και το κύπελλο Ελλάδος αήττητος απέναντι στον Πανιώνιο, ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε στους 8 του Champions League.
Στο πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα με 3-2 νίκες απέναντι στην Βουλιαγμένη και στην Ευρώπη αποκλείστηκε στους 4 του Len Trophy.

Στον στίβο πήρε το πρωτάθλημα στους άνδρες
Στην κολύμβηση πήρε το πρωτάθλημα
Σύνολο τίτλων 9 ( Μιλώντας για τα σπουδαιότερα σπορ μόνο)
Ενώ στα υπόλοιπα αθλήματα που δεν κατάφερε να πάρει τίτλο :
Στο μπάσκετ ήταν φιναλίστ στους τελικούς τους πρωταθλήματος (3-1 ήττες), ήταν φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και πήγε στο Final 4 της Euroleague.
Στο βόλεϊ γυναικών ήταν στο final 4 στο κύπελλο Ελλάδος και φιναλίστ στον τελικό του πρωταθλήματος, ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε στους 32 του Challenge Cup.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αυτή την στιγμή είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος και ίσως ο μοναδικός στην Ευρώπη που ΟΛΕΣ του οι ομάδες συνεχίζουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Μάλιστα οι 5 από τις 6 ομάδες μας συμμετέχουν στις κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις. Η ποδοσφαιρική ομάδα ήδη βρίσκεται στη φάση των 16 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, η ομάδα μπάσκετ φιγουράρει στην κορυφή το ομίλου της στην Ευρωλίγκα, η ομάδα βόλεϊ ανδρών παραμένει στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα πόλο ανδρών είναι στη δεύτερη προνομιούχο θέση του Γ’ ομίλου της Ευρωλίγκα, η ομάδα πόλο γυναικών βρίσκεται ήδη στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Καπ και οι ερυθρόλευκες βολεϊμπολίστριες με δύο νίκες επί της βελγικής Οστάνδης σφράγισαν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάλεντζ Καπ όπου θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό.

Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι πρώτος στη βαθμολογία των πρωταθλημάτων Ελλάδας στα 5 από τα 6 ομαδικά αθλήματα δηλαδή στο μπάσκετ, βόλεϊ ανδρών και γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών ενώ στο ποδόσφαιρο υπολείπεται 2 βαθμών του ΠΑΟ.
Κάτι μου λέει ότι φέτος θα είναι ακόμη καλύτερη η χρονιά από άποψη τίτλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: