Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Βαλβέρδε: "Βοηθήστε τον επόμενο προπονητή"

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Ερνέστο Βαλβέρδε:
 Για τον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο:
"Στους τελικούς το σημαντικό είναι να κερδίζεις. Καθώς προχωρούσε το παιχνίδι, πίστευα ότι θα το κερδίζαμε γιατί στην αρχή του αγώνα προσπαθήσαμε πολύ και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Ο Ατρόμητος, όμως, αποδείχθηκε πολύ δυνατός, μας εμπόδισε πολύ στο να να σκοράρουμε.
 Το ματς ήταν 1-1, πήγε στην παράταση, όμως στο τέλος βάλαμε το γκολ με τον Φουστέρ και πήραμε το Κύπελλο. Το βασικό είναι να νικάς στους τελικούς". Tι κρατάει από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: "Εκτός από το Πρωτάθλημα που κερδίσαμε και ήταν πολύ δύσκολο, το καινούριο είναι το ότι κάναμε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Κάναμε πολύ καλή χρονιά στην Ευρώπη".

 Aν θα άλλαζε κάποια από τις επιλογές που έκανε κατά τη διάρκεια της σεζόν:
"Θα άλλαζα πολλά, έχω πάρει πολλές λανθασμένες αποφάσεις. Όταν κάνεις λάθος πάντα μαθαίνεις. Αν μπορούσα να άλλαζα κάτι θα ήταν να τελείωνε λίγο νωρίτερα το παιχνίδι με τη Μέταλιστ".
 Να περιγράψει τον Ολυμπιακό με μία λέξη:
"Δεν είναι μία λέξη. Θα μου άρεσε αν υπήρχε μία λέξη που να περιέγραφε όσα έζησα εδώ. Αν θα έπρεπε να διαλέξω κάτι, αυτό που με άγγιξε πιο πολύ, ήταν η γενναιοδωρία του κόσμου".

 Αν συνειδητοποίησε ότι ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού: "Ακόμα όχι. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν μπορούσα να σκεφτώ και να πιστέψω πως είναι το τελευταίο μου παιχνίδι, αλλά μετά στους πανηγυρισμούς άρχισα να το σκέφτομαι και να το συνειδητοποιώ".

 Aν έχει σκεφτεί ότι τον Γενάρη μπορεί να κληθεί ξανά από τον Ολυμπιακό για να επιστρέψει στην ομάδα:
"Το μυστικό είναι ότι ο πρόεδρος υποστήριξε πάντα πάρα πολύ τον προπονητή του. Αν είναι να ξανάρθω, θα πρέπει να γίνει το ίδιο". Αν ο Μαρινάκης είναι ο καλύτερος πρόεδρος που είχε ποτέ: "Αν πρέπει να πω κάτι για τον πρόεδρο είναι ότι έχουμε μία σχέση εμπιστοσύνης. Είχαμε καταπληκτική συνεργασία, πάντα με στήριζε. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μένα και με βοήθησε πολύ η υποστηριξη που ένιωσα από τον πρόεδρο".
 Αν έχει βάλει τα θεμέλια για να παίξει το ίδιο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός και με τον επόμενο προπονητή:
"Αυτός που θα έρθει θα προσπαθήσει να κάνει πράγματα που του αρέσουν. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι στάσιμος, θα πηγαίνεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Αν σταματήσεις να δουλεύεις, πας προς τα κάτω. Και όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν τον καινούργιο προπονητή".
Δηλώσεις Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την κατάκτηση του... από redplanetgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: