Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μικροψυχίες στον Ολυμπιακό δεν χωράνε


Αναφέρω από το Ετυμολογικό λεξικό της Ελληνικής γλώσσας:
λιγόψυχος -η -ο : που του λείπει το θάρρος, το κουράγιο στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων· λιπόψυχος.
Τέτοιοι λοιπόν στον Ολυμπιακό απλά δεν χωράνε. Αυτό νομίζω είναι γνωστό σε όλους.
Οι μικρόψυχοι και λιγόψυχοι δεν έχουν θέση στην πιο αντρίκεια ομάδα της Ελλάδας, που έχει συνώνυμο της την υπερηφάνεια  και την ψυχή.
Και η αναφορά αυτή γίνεται καθαρά για την στάση του προέδρου του Ολυμπιακού κ. Β. Μαρινάκη, όπως αυτή παρουσιάζεται από τις εφημερίδες και τα διάφορα site.
Παρουσιάζεται δηλαδή ο πρόεδρος της ομάδας μας να σκέφτηκε την παραίτηση, να μην θέλει να κάνει την φιέστα και άλλα ωραία…..
Στην ουσία σαν απειλή προς τον κόσμο μου φάνηκε να σας πω την αλήθεια. Ότι δηλαδή εγώ θα σας παρατήσω και θα φύγω και κόψτε τον λαιμό σας……. Και κάντε Ολυμπιακή Συμμαχία κτλ.
Πρόεδρε τα μεγάλα καράβια, έχουν και μεγάλες φουρτούνες. Και αυτό το ξέρεις καλά είμαι σίγουρος, αφού είσαι εφοπλιστής και έχεις καράβια.
Ο κόσμος μέσα από τα χίλια προβλήματα του, ένα πράγμα είχε για να διασκεδάζει και να αισθάνεται περήφανος, και αυτό ήταν ο Ολυμπιακός .
Και από πέρυσι το καλοκαίρι η ομάδα αυτή που τον γέμιζε περηφάνια , διαλύθηκε μέσα σε ένα βράδυ. Και φέτος έχει πονέσει η καρδιά μας και τα μάτια μας με αυτό που βλέπουμε.
Οπότε είναι απολύτως λογικό από την στιγμή που ο κόσμος ματώνει οικονομικά για να έρθει στο γήπεδο και δεν βλέπει τίποτα,  να αισθάνεται προδομένος και ότι τον κοροϊδεύουν. Και πιστεύω ότι τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια του κιόλας.  
Για τους παίκτες μιλάω κυρίως. Οι οποίοι δείχνουν να κάνουν αγγαρεία. Σαν να βαριούνται.
Χωρίς ψυχή και χωρίς τσαμπουκά. Άνευροι και λίγοι.
Για την πάρτη τους παίζουν όποτε θέλουν και το πώς θα πάρουν καμία ακριβότερη μεταγραφή.
Όλα αυτά όμως έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Την διοίκηση και τον πρόεδρο.
Δικές σου επιλογές,  (ή αυτών που σε συμβουλεύουν), ήταν και οι προπονητές αλλά και οι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι. Οπότε είναι λογικό να δεχτείς την κριτική.  Εξάλλου την έχεις αποδεχτεί ήδη με παλαιότερες δηλώσεις σου, όταν είπες ότι ούτε εσύ είσαι ευχαριστημένος από την ομάδα.
Μπορεί η κριτική να ήταν πολύ σκληρή και ίσως και αισχρή εκ μέρους του κόσμου προς το πρόσωπο σου. Και το κατανοώ απόλυτα. Ήταν όντως. Εκτός ορίων και λογικής ίσως.
Αλλά αν είδες καλά ήταν από τους ευεργετηθέντες από εσένα. Οι αισχρολογίες νομίζω είδες από πού ξεκίνησαν και ποιοι τις έλεγαν. Αυτοί που τόσα χρόνια είναι οι αγαπημένοι της εκάστοτε διοίκησης… Όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι είναι. Από τα δύο πέταλα ακούστηκαν σχεδόν αποκλειστικά οι αισχρολογίες.  Ψάξου και δες επιτέλους τι συμβαίνει…….
Αλλά να γίνεσαι λιγόψυχος και μικρόψυχος προς τον Σύλλογο είναι απλά απαράδεκτο.
Με απειλές ότι θα φύγεις , δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Αν από την 3η σου χρονιά αρχίζεις τις απειλές προς τον κόσμο, τότε μάλλον τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα στο μέλλον. Ειδικά αν τύχει και χαθεί κάποιο πρωτάθλημα (Που είναι πολύ πιθανό να συμβεί, ποδόσφαιρο είναι δεν γίνεται να τα παίρνεις πάντα εσύ όλα).
Ο κόσμος είναι πικραμένος όσο δεν πάει τόσο με αυτό που βλέπει στο γήπεδο και τον στεναχωρεί, όσο και με την στάση σου απέναντι του, (βλέπε ανακοίνωση περί «αχαριστίας» η οποία ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ).
Κάτσε να αφουγκραστείς τον κόσμο, τον απλό κόσμο όμως, όχι «τους υπαλλήλους»,  κοίτα τα προβλήματα της ομάδας και προσπάθησε να τα λύσεις. Οι Λιγοψυχίες δεν οδηγούν πουθενά.
Η αλήθεια είναι ότι Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχεις και εσύ προσωπικά, γιατί με την στάση σου και με τις δηλώσεις σου έσπειρες προσδοκίες για μεγάλα πράγματα που όμως δεν είδαμε ποτέ , ούτε καν προσπάθεια για να γίνουν δεν είδαμε. Ενώ με την υπεροψία και αλαζονεία που σε διακατέχει απέναντι σε όλους τους άλλους, το μόνο που κάνεις  είναι να δημιουργείς ένα κλίμα που μόνο καλό δεν κάνει στην ομάδα και στον κόσμο.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού να είσαι σίγουρος, δεν θα είχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, αν του είχες πει από την αρχή ποιο είναι το σχέδιο που έχεις για την ομάδα.
Πες μας ότι ξέρετε κύριοι, λόγω κρίσης δεν έχει ακριβές μεταγραφές και θα παίρνουμε μόνο ελεύθερους και Έλληνες, και αν βρούμε καμία καλή ευκαιρία.  Θα το δεχόντουσαν όλοι. Να είσαι βέβαιος γι’ αυτό.
Όταν φεύγουν παικταράδες και προπονηταράδες και λες ότι θα πάρω καλύτερους και στο τέλος παίρνεις τον ΚΑΝΕΝΑ τότε είναι λογικό ο κόσμος να εκρήγνυται.
Να το ξέρουμε όμως. Να ξέρουμε ποιο είναι το πλάνο. Γιατί όταν στον κόσμο δημιουργούνται προσδοκίες από δηλώσεις και αερολογίες για να γεμίζουν οι εφημερίδες, τότε μοιραία θα συμβαίνουν αυτά που συνέβηκαν προχτές.  Διότι ο κόσμος πιστεύει και δικαίως ότι τον κοροϊδεύεις κατάμουτρα. Αυτό είναι που σου χρεώνουν οι περισσότεροι και μάλλον έχουν απόλυτο δίκιο.
Τίποτε άλλο μεμπτό δεν υπάρχει προς το πρόσωπο σου.
Φυσικά και αναγνωρίζω όπως όλοι πιστεύω, ότι αν δεν ήσουν εσύ μπορεί τώρα να ψάχναμε τίποτα Άραβες και Τσάκες. Δεν χωράει αμφιβολία επ΄ αυτού.
Και σε ευχαριστούμε.  Ούτε έχω την πεποίθηση ότι αν φύγεις εσύ, θα βρεθεί κανείς άλλος να αναλάβει την ομάδα.
Δεν έχω ψευδαισθήσεις. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ, είμαι σίγουρος.
 Όλοι Ολυμπιακάρες είναι στα λόγια. Στις πράξεις ……….. Και το είδαμε αυτό και πριν από 3 χρόνια. Σκέψου τώρα που έχει και κρίση.
Εσύ , ο Κόκκαλης και οι Αγγελόπουλοι μόνο……..
Ότι έχει δημιουργηθεί σήμερα πάντως Δικό σου λάθος είναι.
Μια φορά σε αυτή την ομάδα να βγει η διοίκηση και να μας πει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ. Την αλήθεια. Αυτό ζητάμε μόνο, τίποτε άλλο. Όχι φανφάρες και μπούρδες που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.
Και το ίδιο λάθος μπορεί να γίνει και φέτος πάλι. Βγείτε έγκαιρα και αναλύστε μας το πλάνο σας.
Πείτε μας , αν έχετε σκοπό να δαπανήσετε κάποια χρήματα για μεταγραφές ή όχι. Αν θα την βγάλουμε με πιτσιρικάδες και ελεύθερους.
Αλλά πείτε το μας.
Δική σας είναι η ομάδα ότι θέλετε κάνετε. Κουμάντο στην τσέπη σας δεν θα κάνω εγώ ούτε κανένας άλλος. Ούτε και δικαιούμαστε να κάνουμε.
Απλά θέλω να μην με κοροϊδεύεις κατάμουτρα.
Αν τώρα εσύ επιλέξεις την λιγοψυχία και να τα παρατήσεις δικαίωμα σου.
Αλλά να ξέρεις ότι αυτό δεν θα στο συγχωρήσει ποτέ κανένας. Διότι όπως προείπα οι λιγόψυχοι στον Ολυμπιακό ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ.
Στον Ολυμπιακό χωράνε μόνο νικητές και μαχητές. Με εντιμότητα, τιμιότητα  και ψυχή.
Και να λένε την αλήθεια στον κόσμο.
Αυτό θέλουμε μόνο.
Γιατί με ότι έγινε φέτος καταφέραμε να καταστρέψουμε την μεγαλύτερη και πιο ιστορική μας στιγμή μέχρι τώρα. Την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος και του 4ου αστεριού στην φανέλα μας.
Ότι και να γίνει δυστυχώς η χαρά έμεινε στην μέση. Κρίμα και άδικο για ένα τέτοιο επίτευγμα που θα περάσει έτσι……………
Και γι’ αυτό φταίνε όλοι. Και η διοίκηση και ο κόσμος.
Στο βαθμό που του αναλογεί ο καθένας.
Καλά μυαλά εύχομαι σε όλους μας……….

Δεν υπάρχουν σχόλια: