Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ξεσκαρτάρισμα εδώ και τώρα


Η ώρα για το μεγάλο ξεσκαρτάρισμα νομίζω έφτασε………
Μετά και το χθεσινό ρεζιλίκι νομίζω ότι πλέον είναι επιτακτικό.
Το ρόστερ ΠΡΕΠΕΙ να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό.
Πόνεσαν τα μάτια μας φέτος όλη την χρονιά. Δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ στο Καραϊσκάκη που να το ευχαριστήθηκα και να μην έφυγα μέσα στα νεύρα και βρίζοντας Θεούς και δαίμονες.
Και για αυτό κάποιοι πρέπει να φταίνε.
Διότι υπάρχει ένα ρόστερ που δεν μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο που ονειρευόμαστε.
Γιατί απλά έχει φτιαχτεί με σαθρά υλικά.
Θέλετε να τα πούμε όλα? Να τα πούμε λοιπόν.
Είναι ένα ρόστερ στο οποίο υπάρχουν 2 μέτριοι προς καλοί τερματοφύλακες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγάλοι τερματοφύλακες που θα μας κάνουν να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο όπως με τον Νικοπολίδη.
Είναι ένα ρόστερ που έχει 2 δεξιά μπακ (Μοντέστο, Μανιάτης), που όμως δεν παίζουν ποτέ εκεί αλλά τους έχουμε κάνει κεντρικά χαφ και περιμένουμε να μας κάνουν και παιχνίδι. (Τρομάρα μας).
Είναι ένα ρόστερ που έχει 5 κεντρικούς αμυντικούς (Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Κοντρέρας, Παπάζογλου, Σιόβας), από τους οποίους μεγάλος παίκτης είναι μόνο ο Αβρααμ , που όμως έμεινε όλη την χρονιά έξω λόγω τραυματισμού, ενώ ο Σιόβας παίζει κατά περίπτωση και αμυντικό χαφ, ενώ ο Παπάζογλου παίζει κατά κόρο δεξί μπακ (απλά δεν γίνεται).
Είναι ένα ρόστερ που έχει 2 αριστερά μπακ (Χολέμπας, Λυκογιάννη), που στην ουσία είναι ολίγον από αριστερά χαφ και λίγο από μπακ. (Στην ουσία έναν έχει μιας και ο Λυκογιάννης δεν ήταν καν στην πρώτη ομάδα μέχρι πρότινος).
Είναι ένα ρόστερ που έχει 9 μέσους, (Γκρέκο, Μασάντο,  Ιμπαγάσα, Ντιακιτέ, Φέισα, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Πίνο, Φουστέρ), από τους οποίους εκτός του Γερόλυκου πλέον Ιμπαγάσα, (που δεν μπορεί πια) και ίσως των Φουστέρ και Φέτφα (που δεν παίζει ποτέ), κανείς άλλος δεν είναι άξιος να βγάλει μια σωστή πάσα προς τους επιθετικούς, ή να μαρκάρει και να κρατήσει αποτελεσματικά τους αντίπαλους χαφ. Εκτός αυτών ο Ντιακιτέ όσες φορές έπαιξε χρησιμοποιήθηκε σαν δεξί μπακ, ενώ οι Φέτφα, Φουστέρ συνήθως δεξί εξτρέμ (ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν).
Γκρέκο, Μασάντο και Φέισα απλά δεν μπορούν και δεν κάνουν για τον Ολυμπιακό. Με αυτούς ποδόσφαιρο αξιώσεων μην περιμένετε να δείτε ούτε την Δευτέρα παρουσία. Παράλληλο ποδόσφαιρο μπορεί. Και πασούλες προς τα πίσω. Δημιουργικό ποδόσφαιρο ΠΟΤΕ.
Για τον Πίνο τι να συζητήσουμε. Το παλικάρι είναι απλά στην κοσμάρα του. Απορώ πραγματικά…….
Και ο Αμπντούν παλεύει μόνος αλλά και αυτός υπερβάλλει και προσπαθεί να γίνει Ζιοβάνι με φαντεζί ενέργειες που απλά δεν μπορεί να το κάνει.
Επίσης σαν εξτρέμ εκτός του προαναφερθέντα Αμπντουν υπάρχει μόνο ο Βλαχοδήμος , ο οποίος μέχρι πριν από 7 αγωνιστικές δεν υπήρχε ούτε στις αποστολές της ομάδας.
Επιθετικά υπάρχουν 3 παίκτες (Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζιμπουρ)
Εδώ είναι η μόνη γραμμή που ουσιαστικά η ομάδα είναι καλά. Αν και από τους 3 παίζει συνήθως ο ένας. Και αυτό σε ένα πρωτάθλημα σαν το Ελληνικό είναι απλά ντροπή.
Και το πιθανότεροι είναι ότι το καλοκαίρι θα πουληθεί και ο Μήτρογλου ή ο Τζιμπουρ αν έρθει καλή πρόταση ενώ ο Πάντελιτς θα φύγει λόγω ηλικίας.
Με άλλα λόγια συνοψίζοντας παρατηρούμε ότι σε καμία θέση εκτός της επίθεσης, δεν υπάρχουν παίκτες που να παίζουν αυτό που μπορούν και ξέρουν.
Μπορεί να υπάρχουν μπακ (δεξί και αριστερό) αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχουν γιατί απλά παίζουν σε άλλες θέσεις από αυτό που ξέρουν. Εξτρέμ στην ουσία δεν έχουμε. Εδώ και κανα δύο χρόνια. Και προσπαθούμε να καλύψουμε τρύπες κάνοντας αλχημίες.
Ενώ κεντρικά χαφ αξιώσεων απλά δεν υπάρχουν. Όποιος θέλει να το καταλάβει, ας το καταλάβει.
Δεν συζητάμε για τους δανεικούς που έχουμε δεξιά και αριστερά. Γνώμη μου είναι ότι πιθανόν δεν αξίζει ούτε ένας από αυτούς να φορέσει ξανά την φανέλα του Ολυμπιακού. Ακόμη και για τον Τάτο έχω τρομερές αμφιβολίες. (Άντε και για τον Διαμαντάκο που είναι μικρός).
Όλοι οι υπόλοιποι (Ζαραδούκας, Ποτουρίδης, Σουμπίνιο, Γκρίμιτς, Καται, Ντιελνά και δεν θυμάμαι καν ποιοι άλλοι), πρέπει απλά να αποδεσμευτούν και να συνεχίσουν όπου θέλουν την καριέρα τους. Στον Ολυμπιακό δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Τελεία και παύλα.
Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.
Ενώ και οι μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι αμφιβόλου ποιότητας και αξίας. (Ντε Βινσέντι, Ολαιταν, Σάμαρης, Μπουχαλάκης). Αν ένας από όλους αυτούς καταφέρει να παίξει στον Ολυμπιακό θα είναι πραγματικά κατόρθωμα.
Το θέμα είναι να σταματήσει να μικραίνει η ομάδα σε αξία και ποιότητα. Και δυστυχώς αυτό συνεχίζει να γίνεται.
Ας αρχίσουμε λοιπόν το ξεσκαρτάρισμα από το καλοκαίρι και ας κάνουμε ποιοτικές προσθήκες. Γιατί σε 1-2 χρόνια και ο πρωταθλητής θα παίζει προκριματικά στο Champions League. Και με τέτοια ρόστερ θα είναι αδύνατον να περάσει ακόμη και ο Ολυμπιακός από τέτοια διαδικασία.
Ας το βάλουμε στο μυαλό μας καλά αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: