Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Ολυμπιακός-Χέρτα 4-0, Δεν γλιτώνει κανείς στον ναό


Ο Ολυμπιακός σε δεύτερο αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ κατάφερε να πετύχει 4 γκολ σε ένα ημίχρονο. Αυτή την φορά ήταν η σειρά της Χέρτα (3η στην Γερμανία) να γευτεί την καυτή έδρα του Θρύλου. Αν και στο πρώο ημίχρονο η Χέρτα ήταν πολύ καλύτερη από τον Ολυμπιακό και έκανε 2 κλασικές ευκαιρίες (ας είναι καλά ο Νικοπολίδης),τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την συντριβή. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεδίπλωσε τις επιθετικές αρετές του και φιλοδώρησε τους Γερμανούς με 4 γκολ, παίρνοντας πανυγηρικά την πρόκριση σηνεπόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ. Στο 54' Ο αρχηγός, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ντουντού Σεαρένσε με εκπληκτικό άλμα και άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στη δεξιά γωνία της εστίας του Ντρόμπνι. Στο 67', ο κορυφαίος του αγώνα, Ντουντού, ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Φον Μπέργκεν, την ώρα που προσπάθησε να επιχειρήσει σουτ και ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Γκαλέτι ανέλαβε την εκτέλεση και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0, μέσα σε αποθέωση!
Το ερυθρόλευκο πάρτι, όμως, είχε και εκπληκτικό φινάλε! Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι Πειραιώτες πέτυχαν ακόμα δύο τέρματα, συντρίβοντας την αξιόλογη γερμανική ομάδα. Στο 86', ο εξαιρετικός Λέτο έσωσε μία χαμένη μπαλιά στο ύψος του κόρνερ, σέντραρε από τα δεξιά στον επερχόμενο Τοροσίδη, ο οποίος με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 89' από τον Ντιόγκο, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα για τέταρτη φορά στη δίχτυα του Ντρόμπνι, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική πάσα του Ντομί από τα αριστερά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοβ, Ντομί, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Γκαλέτι (74' Πάντος), Τζόρτζεβιτς (60' Λέτο), Μπελούτσι (84' Κοβάτσεβιτς), Ντιόγκο.

Χέρτα Βερολίνου (Λουσιέν Φαβρ): Ντρόμπνι, Φον Μπέργκεν (68' Ντομοβτσίσκι), Φρίντριχ, Κακά, Στάιν, Νταρντάι, Λούστενμπεργκερ, Νίκου (86' Λούσιο), Σισέρο, Ράφαελ, Πάντελιτς (74' Τσερμίτι).

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού:
Μάντσεστερ Σίτι, Σταντάρ Λιέγης και Ουντινέζε είναι οι τρεις ομάδες που κατέκτησαν σήμερα τις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους, εκτός από αυτόν του Ολυμπιακού και έτσι μαζί με τις Βόλφσμπουργκ, Αμβούργο, Σεντ Ετιέν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμπληρώνουν την 7άδα των υποψηφίων αντιπάλων των "ερυθρόλευκων" στους "32" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η κλήρωση της επόμενης φάσης θα διεξαχθεί αύριο στην Νιόν της Ελβετίας μετά από αυτήν του Τσάμπιονς Λιγκ (13:00), ενώ θα η κλήρωση θα είναι... διπλή, καθώς οι ομάδες θα μάθουν και το ζευγάρι τον νικητή του οποίου θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση σε περίπτωση που προκριθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: