Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Ο Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς στο τιμόνι της ομάδας βόλεϊ γυναικών

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας βόλεϊ γυναικών έως το τέλος της περιόδου 2008/09.

Ο Βέλιμπορ Ιβανοβιτς δήλωσε στο www.olympiacos.org : «Γνωρίζω ότι ήρθα στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Με τον Ολυμπιακό έχω παίξει αντίπαλος στο παρελθόν ως παίκτης της Βοϊβοντίνας και της Παρτιζάν. Επίσης ξέρω ότι όλες οι ομάδες του Ολυμπιακού κάνουν πρωταθλητισμό τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Τώρα ήρθε και η ώρα της ομάδας βόλεϊ γυναικών. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου και αποτελεί μεγάλο κίνητρο για εμένα να συνδέσω το όνομά μου με τους πρώτους τίτλους της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού.»

Ποιος είναι
Ο Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1998 στο τεχνικό επιτελείο της Averbode. Το 1999 ανέλαβε πρώτος προπονητής της ομάδας, πόστο στο οποίο παρέμεινε έως το 2004. Με την Averbode έφτασε τρεις φορές στον τελικό του Κυπέλλου Βελγίου και μέχρι την ημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος Βελγίου ενώ κάθε χρόνο η ομάδα συμμετείχε στις διοργανώσεις της CEV.
Από το 2004 έως το 2006 ήταν προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Eburon-Euphony Tongeren με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο Βελγίου και έφτασε ως το Final 4 του Top Teams Cup.
Από το 2006 έως τον Ιανουάριο του 2007 έκατσε στον πάγκο της Pepe Jeans Asse-Lennik,μίας εκ των κορυφαίων ομάδων βόλεϊ ανδρών του Βελγίου. Τον Ιανουάριο του 2007 έως την περσινή αγωνιστική περίοδο ήταν ο προπονητής της Ελβετικής Βολερό Ζυρίχης με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ελβετίας. Τον Μάρτιο του 2007 με τη Βολερό Ζυρίχης συμμετείχε στο Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών και την επόμενη χρονιά έφτασε ως τις 6 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: