Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Ζητείται σοβαρότητα

Ζητείται σοβαρότητα πλέον.
Συνεχίζουμε να το γράφουμε αυτό εδώ και πολύ καιρό αλλά τα αποτελέσματα εξακολουθούν να μας επιβεβαιώνουν. Αλλο ένα παιχνίδι εκτός έδρας και για μια ακόμη φορά η νίκη και οι 3 βαθμοί πετάχθηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Αν δεν το έχετε καταλάβει στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έχει να δώσει 9 εκτός έδρας παιχνίδια και μόνο 6 εντός έδρας. Οπως καταλαβαίνετε με την μέχρι τώρα πενιχρή συγκομιδή στα εκτός έδρας ματς, (2 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα), που είναι η χειρότερη των τελευταίων 12 ετών τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.
Και το κακό είναι ότι θα έχει να αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις ομάδες που θα κινδυνεύουν με υποβιβασμό στην έδρας τους, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή με σκληρό παιχνίδι, πολύ ξύλο και κίνδυνο τραυματισμών. Ενώ όπως φαίνεται υπάρχουν και κάποια προβληματάκια μέσα στην ομάδα που αφορούν θέματα πειθαρχίας. Οχι πολύ σοβαρά για την ώρα αλλά υπάρχουν. Τελευταίο παράδειγμα ο Ντιόγο, ο οποίος καθυστέρησε στην προπόνηση για 3η φορά φέτος. Αν κάποιος δεν του μιλήσει σύντομα ίσως έχουμε άλλο ένα παράδειγμα νέου Λούα Λούα. Καταλαβαίνετε πιστεύω τι εννοώ.
Και θα είναι κρίμα να πάρουν τα μυαλά του πιτσιρικά αέρα, γιατί μπορεί να χαθεί ένα τεράστιο ταλέντο. Είναι πολλοί οι πειρασμοί άλλωστε!
Για να επανέλθουμε στα αγωνιστικά τώρα, από εδώ και στο εξής δεν επιτρέπονται άλλοι πεταμένοι βαθμοί. Δεν νοείται ομάδα με τους παίκτες σαν αυτούς που έχει ο Ολυμπιακός να έχει τέτοια συγκομιδή στα εκτός έδρας ματς. Και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη (που επίσης φέτος είναι πολύ κακός).
Για να μπορέσει η ομάδα να ξαναπάρει το πρωτάθλημα απαιτούνται θεωρώ το λιγότερο 5 με 6 νίκες στα 9 εναπομείναντα ματς εκτός έδρας και ασφαλώς να μην έχει απώλειες στην έδρα του. Μέχρι τώρα αυτό το έχει καταφέρει. Αλλά η στατιστική λέει ότι κάθε χρόνο έχει 1-2 γκέλες στο Καραϊσκάκη. Καλό θα είναι φέτος να την διαψεύσουμε την στατιστική προκέιμένου να καλύψουμε την διαφορά από τα εκτός έδρας.
Ελπίζω όλοι να το αντιλαμβάνονται αυτό. Για τον Βαλβέρδε είμαι σίγουρος ότι το έχει καταλάβει. Και προσπαθεί να το διορθώσει. Για τους παίκτες δεν ξέρω. Ούτε και για τον πρόεδρο που όπως φαίνεται δεν έχει σκοπό να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο, αν και φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού ότι είναι άκρως απαραίτητες στην ομάδα.
Η συνέχεια στο γήπεδο......
Για το ματς με την Χέρτα θα τα πούμε σε νεώτερη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: