Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Έφυγε" ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος


O Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, το σύμβολο της ιστορίας του Ολυμπιακού, Ο Θρύλος των Θρύλων, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 100 ετών.
Ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος γεννήθηκε το 1907 στον Πειραιά. Ξεκίνησε την καριέρα ως τερματοφύλακας το 1928 και σε όλη τη διάρκειά της, αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους» στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους γκολκίπερ και ήταν πέντε φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Το παρατσούκλι του ήταν «Ζαμόρα», από τον Ισπανό πορτιέρο, Ρικάρντο Ζαμόρα, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες. Το 1944 τελείωσε η καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής, αλλά δεν αποσύρθηκε από το χώρο του ποδοσφαίρου, αφού συνέχισε σαν διαιτητής και αργότερα ασχολήθηκε με τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.

Οι τίτλοι που είχε κατακτήσει με τον Ολυμπιακό:

Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1931,1932,1933,1934,1936,1937 και 1938
Πρωταθλήματα Πειραιά: 1929,1930,1931,1934,1937,1938 και 1940

Η Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός
"Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, καθώς απεβίωσε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και σύμβολο της ιστορίας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, σε ηλικία 100 ετών. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 από τον Αγιο Βασίλειο Πειραιώς και η ταφή του στο Γ' Νεκροταφείο. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι να μην κατατεθούν στεφάνια στη μνήμη του, αλλά να δοθούν τα χρήματα ως ενίσχυση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα".

Σχόλιο Sports blog
Ασφαλώς και πρόκειται για τον θρύλο των Θρύλων. Ένας καταπληκτικός άνθρωπος που πήγαινε στο γήπεδο για να δει τον αγαπημένο του Ολυμπιακό ακόμη και πριν από λίγο καιρό και ας ήταν 100 ετών. Πρόκειται βέβαια όπως καταλαβαίνετε για εξαιρετικά τυχερό άνθρωπο αφού πρόλαβε και ευτύχησε στην ζωή του να δει τον Ολυμπιακό από την γέννηση του το 1925 μέχρι σήμερα. Έχει δει ολόκληρη την ιστορία του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου στην Ελλάδα με τα ίδια του τα μάτια. Τον ζηλεύω πραγματικά γι’αυτό και μόνο.

Ευτύχησε ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ να δει και να πανηγυρίσει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.
Πραγματικά συγκλονιστικό!
Ευτύχησε δηλαδή να δει τον Ολυμπιακό να κατακτά 153 τίτλους στα 4 δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο).
Αυτό και μόνο τον κατατάσσει πρώτο ανάμεσα στους θρύλους των θρύλων στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: