Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΑΣΠΙΑΘΟΥ ΣΕ ΒΑΣΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ

Ο Γιόν Ασπιάθου (βοηθός του Βαλβέρδε) παραχώρησε συνέντευξη στη βασκική εφημερίδα «El Correo».

«Δουλεύουμε σε ιδανικές συνθήκες. Ακόμα και οι υπάλληλοι μάς συμπεριφέρονται σαν βασιλιάδες. Στην αρχή, όταν θέλαμε να επιβάλουμε κάποια νέα πράγματα στην τακτική υπήρχε μια δυσπιστία, αλλά σύντομα οι παίκτες προσαρμόστηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά το «δεξί χέρι» του Βαλβέρδε .

«Στον Ολυμπιακό παίζεις πάντα για τη νίκη», είναι ο τίτλος της συνέντευξης, με τον Ασπιάθου να επισημαίνει: «Υποχρεωμένοι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα είμαστε όλοι στον Ολυμπιακό. Από τότε που ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα το 1995 (σ.σ. πιάστηκε αδιάβαστος για το πράσινο πρωτάθλημα το 2004) ο Ολυμπιακός δεν το έχασε ξανά και αυτό τα λέει όλα».

Για τον κόσμο της ομάδας, ο Ισπανός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα με πρεστίζ και φίλαθλο κοινό που απογειώνει την ομάδα. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου οι οπαδοί μας δεν μπορούσαν να έρθουν στο γήπεδο, ήρθαν 5.000 στην προπόνηση και δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα».

Ο Ασπιάθου αναφέρθηκε και στο δύσκολο πρώτο διάστημα, όταν ο αποκλεισμός από την Ανόρθωση στο Τσάμπιονς Λιγκ, προκάλεσε τριγμούς στον Ολυμπιακό. Επισήμανε πάντως, πως Βαλβέρδε νιώθει πια δικαιωμένος, ενώ τόνισε πως με τον Ντιόγκο στη σύνθεση τους, οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ευθύνες πάντα έχουν οι προπονητές. Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι οι προπονητές αλλάζουν πολύ εύκολα, αλλά με τα όσα έχουμε ζήσει έως τώρα έχουμε δικαιωθεί με την επιλογή μας.

Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα μετά τον αποκλεισμό μας από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ήρθαν μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα και μαζί τους η ηρεμία. Αν είχαμε τον Ντιόγκο στα ματς με την Ανόρθωση θα τα είχαμε καταφέρει», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, αναφορικά με το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, επισήμανε: «Το ΟΥΕΦΑ δυσκόλεψε πολύ διότι φέτος υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και το επίπεδο είναι το υψηλότερο των τελευταίων ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: