Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Παπαλουκάς: «Μπαίνουμε σε ένα πολύ κρίσιμο μήνα»


Τα κεφάλια μέσα πρέπει να βάλουν όλοι οι παίκτες για το προσεχές διάστημα προκειμένου να ανταποκριθούν στις κρίσιμες υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτό προτείνει ο Θοδωρής Παπαλουκάς, μέσω του blog του στην ιστοσελίδα της “WIND”, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα μήνα έρχεται αντιμέτωπος με το στοίχημα Ευρωλίγκα και Κύπελλο Ελλάδας, όντας υποχρεωμένος να τα κερδίσει αμφότερα.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο αρχηγός των ερυθρόλευκων:

«Τα ψέματα τελείωσαν και μπαίνουμε σε έναν πολύ κρίσιμο μήνα για την ομάδα. Ξεκινάει αύριο το “Τοp 16” στην Ευρωλίγκα και η πρεμιέρα μας θα είναι πολύ δύσκολη. Αντίπαλός μας, όπως ξέρετε, είναι η ισπανική Κάχα Λαμποράλ, που μέχρι και πέρυσι ήταν γνωστή ως Ταού. Γενικώς πάντοτε οι πρεμιέρες, σε οποιαδήποτε φάση κάθε διοργάνωσης, είναι δύσκολες και κρύβουν παγίδες, πόσο μάλιστα όταν καλούμαστε να παίξουμε απέναντι σ’ ένα καλοκουρδισμένο σύνολο, μέσα σε μία ιδιαιτέρως καυτή έδρα όπως είναι η “Φερνάντο Μπουέσα Αρένα”.

Συν τοις άλλοις πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η Κάχα Λαμποράλ είναι η πιο υποτιμημένη ομάδα της διοργάνωσης. Βέβαια εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να την υποτιμήσουμε και γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο στη Βιτόρια.

Θέλουμε φυσικά να φύγουμε νικητές για να κάνουμε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι απαραίτητη η απόλυτη συγκέντρωση και δεν πρέπει να δώσουμε δικαιώματα στην άμυνα. Επίσης να μην τους επιτρέψουμε να επιβάλλουν τον φρενήρη ρυθμό τους, ούτε να παρασυρθούμε από το παιχνίδι τους.

Επειδή όμως είμαστε ρεαλιστές και αυτό που μετράει είναι στο τέλος να έχουμε περάσει στην προημιτελική φάση, αν το ματς δεν εξελιχθεί όπως θέλουμε, τότε θα πρέπει η εις βάρος μας διαφορά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη για να την καλύψουμε στο “Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας” και να εξασφαλίσουμε την πρωτιά στον όμιλο.

Επαναλαμβάνω όμως ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι η νίκη. Ξέρουμε πως να νικάμε σε αυτό το γήπεδο, το πράξαμε πέρυσι, αλλά αυτό δεν παίζει καμία σημασία στο φετινό ματς. Αν λειτουργήσουμε όπως πρέπει και παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων μας τότε θα φύγουμε νικητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: