Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Τα φετινά εγκλήματα (και όχι μόνο)

Θα κάνω μια προσπάθεια να καταγράψω τις κυριότερες αιτίες της φετινής καταστροφικής και εφιαλτικής ταυτόχρονα χρονιάς για τον Ολυμπιακό.
Δεν είναι και τόσο δύσκολο πια. Όλοι τις ξέρουν, όλοι τις βλέπουν.
Ξεκινάμε λοιπόν την καταγραφή από το σημαντικότερο πρόβλημα και έγκλημα που έγινε.
1.Η μη ενίσχυση της ομάδας από τον πρόεδρό της.
Εγκατάλειψη σε όλα τα επίπεδα.
Όταν δεν επενδύεις τίποτα δεν παίρνεις και τίποτα σαν αποτέλεσμα. Αυτό είναι νόμος απαράβατος. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Και γι αυτό φέτος θα πάρουμε τα «φρύδια» μας.
Δεν έδωσε χρήματα, δεν πήρε παίκτες, άφησε την ομάδα γυμνή, χωρίς σοβαρό ρόστερ και χωρίς λύσεις και κυρίως χωρίς παίκτες με προσωπικότητα. Με παικτάκια της σειράς παίζουμε φέτος.
Όπως και με παραγοντίσκους «μαθητευόμενους μάγους». Ο πρόεδρος της ομάδας την στελέχωσε με μια παρέα πιτσιρικάδων που σχετίζονται με το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο και τώρα προσπαθούν να μάθουν. Και αυτοί προσπαθούν να διοικήσουν τον Ολυμπιακό. Με τα γνωστά αποτελέσματα.
2.Η εγκληματική πολιτική του Προέδρου του στο θέμα των προπονητών.
Δεν έχει αφήσει έναν σοβαρό προπονητή να δουλέψει στην ομάδα, ώστε να δείξει το έργο του. Το έκανε και στο παρελθόν το έκανε και φέτος. Είχαμε έναν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ στον πάγκο μετά από αρκετά χρόνια ο οποίος έδειξε ένα πρώτο δείγμα γραφής και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και για ένα καπρίτσιο τον έδιωξε.
Και έφερε τον ανεκδιήγητο Κετσπάγια. Που εν πολλοίς νομίζω εγώ ότι ευθύνεται για τα φετινά χάλια της ομάδας. Και ευθύνεται διότι το καλοκαίρι στο κρίσιμο κομμάτι της προετοιμασίας δεν έκανε στην ουσία προετοιμασία. Δεν προπονήθηκαν σωστά οι παίκτες και γι αυτό σε κάθε ματς μετά το 60’ είναι νεκροί. Είναι φανερό ότι είναι ΑΓΥΜΝΑΣΤΟΙ. Και φυσικά δεν υπήρχε κανένα αγωνιστικό πλάνο που να διδάχθηκε εκτός ίσως από το αμυντικό –καταστροφικό τρόπο παιχνιδιού. Πότε θυμάστε εσείς τον Ολυμπιακό μια κατεξοχήν επιθετική 0μάδα να παίζει με 1 επιθετικό σε όλα τα ματς?
Και βέβαια αφού κατάλαβε το τραγικό λάθος του έδιωξε σχετικά γρήγορα τον Κετσπάγια (αν και η ζημιά είχε γίνει) και έφερε άλλον έναν μυρωδιά στον πάγκο. Τον Ζϊκο. Που μπορεί να ήταν κάποτε παικταράς αλλά σαν προπονητής είναι το λιγότερο άσχετος και επικίνδυνος.
Κατάφερε σε 4 μήνες να κάνει την ομάδα «παραλία» του Ριο. Καλύτερα θα έλεγα την έκανε μπουρδέλο.
Αλλά δεν φταίει αυτός. Εκείνος που τον έφερε φταίει.
3.Η αποψίλωση της ομάδας από Έλληνες παίκτες.
Το έχω ξαναπεί πολλές φορές. Τα πρωταθλήματα τα κατακτούν κατά βάση οι Έλληνες παίκτες. Δεν νοείται ομάδα να μην έχει Έλληνες στην σύνθεση της. Ποιος πονάει την φανέλα? Οι Έλληνες παίκτες ή οι ξένοι λεγεωνάριοι. Νομίζω γνωρίζετε όλοι την απάντηση. Και μην μου πει κανείς ότι δεν υπάρχουν καλοί Έλληνες παίκτες για να πάρουμε. Υπάρχουν και παρά υπάρχουν. Αλλά τους αφήσαμε όλους να τους πάρουν οι άλλοι.
Τώρα λουστείτε τα. Ψάξτε να ξαναβρείτε λοιπόν και άλλους λεγεωνάριους για να γεμίσετε το ρόστερ της ομάδας που είναι τρύπιο. Και πληρώστε τους καλά για να πάνε να παίζουν σε φιλικά και να τραυματίζονται χωρίς να νοιάζονται ιδιαίτερα. Για το ποιος τους πληρώνει. Καλά να πάθετε. Όλοι οι λεγεωνάριοι δεν καίγονται για την φανέλα. Το βλέπουν απλά σαν ένα παιχνίδι. Χάσουν κερδίσουν το ίδιο τους κάνει. Δεν θα σκοτωθούν κιόλας. Μόνο οι Έλληνες πονάνε την φανέλα και καταλαβαίνουν τον κόσμο. Αν θέλετε να το καταλάβετε καλώς. Αλλιώς το πρόβλημα θα μεγαλώσει.
Αυτά πιστεύω ότι είναι τα σοβαρότερα εγκλήματα που έγιναν όχι μόνο φέτος αλλά τα τελευταία χρόνια συνολικά.
Οι λύσεις από εδώ και πέρα είναι στα χέρια της «εκάστοτε» διοίκησης. Και τονίζω το εκάστοτε διότι δεν θεωρώ δεδομένο το ότι θα συνεχίσει να είναι ο Σ. Κόκκαλης πρόεδρος για πολύ ακόμη.
Περιμένω και τις δικές σας διαπιστώσεις για τα φετινά χάλια της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: