Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ποιοι από αυτούς αξίζουν να φοράνε την φανέλα του Θρύλου?

Αναρωτιέμαι ειλικρινά, πόσοι από τους τωρινούς παίκτες του Ολυμπιακού αξίζει να φοράνε την τιμημένη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.
Και ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα.
Πιστεύω ότι πριν από 4-5 χρόνια παίκτες σαν τους Ζαιρί, Οσκαρ, Λεονάρντο, Γκαλίτσιο, ο φετινός Ντιόγο, Ντομί δεν θα έμπαιναν ούτε στα αποδυτήρια του Ρέντη, όχι θα έπαιζαν στον Ολυμπιακό βασικοί.
Αν θέλουμε να πούμε αλήθειες, πρέπει να ομολογήσουμε ότι όλοι οι προηγούμενοι είναι επιεικώς μέτριοι παίκτες. Όπως μέτριος είναι και ο Ραούλ Μπράβο μετά τα Χριστούγεννα.
Και όταν η ομάδα αποτελείται από μέτριους παίκτες είναι βέβαιο ότι και αυτή είναι μέτρια.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Όταν έπαιζε ο Θρύλος με Τζόλε, Ζιοβάνι, Καστίγιο (στα καλά του), Γεωργάτο, Γιαννακόπουλο, Καρεμπέ, Ριβάλντο, Κοβάσεβιτς κτλ σάρωνε τα πάντα. Έτσι είναι. Οι μεγάλοι παίκτες κάνουν τις μεγάλες ομάδες. Αυτό το λέγαμε πάντα εμείς οι Ολυμπιακοί και καλό θα είναι να το θυμόμαστε και τώρα.
Όταν παίζεις με μέτριους παίκτες αναγκαστικά θα είσαι μέτριος και σαν ομάδα. Και ειδικά όταν δεν έχεις ούτε καν 18 σοβαρούς παίκτες στο ρόστερ σου, τότε είναι βέβαιο ότι θα πάθεις αυτά που παθαίνουμε φέτος.
Παίκτης με προσωπικότητα εκτός των Νικοπολίδη και Μέλμπεργκ δεν υπάρχει στην ομάδα.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Αν θέλουν να το καταλάβουν καλώς. Το φωνάζουμε 10 μήνες τώρα. Με παίκτες «γατάκια» δεν πας πουθενά. Παίκτες που δεν έχουν δύναμη ούτε να σουτάρουν τι περιμένεις να σου κάνουν? Που κάνουν κεφαλιά από την μικρή περιοχή και η μπάλα πάει πλάγιο άουτ τι να περιμένεις?
Όταν οι άλλοι παίζουν με επιθετικό τον Σισέ και εσύ με τους Μήτρογλου, Ντάρμπυσαιρ και τον φετινό απαράδεκτο Ντιόγο , που όλοι μαζί δεν έχουν βάλει ούτε τα μισά από τα γκολ του πρώτου, τότε όλα είναι εξηγήσιμα. Και δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν η φετινή εικόνα της ομάδας.
Αυτοί είμαστε. Ας μην γελιόμαστε και ας μην παραμυθιαζόμαστε. Και δεν αξίζουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σε καμία περίπτωση. Είμαστε κακή ομάδα. Με κακούς προπονητές (Κετσπάγια-Ζίκο), που έχουν καταντήσει την ομάδα πιο αργή και από ομάδα Α’ τοπικού. Πιο αργό και πιο κουρασμένο Ολυμπιακό δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου.
Ακόμη και στα πέτρινα χρόνια, είχαμε καλή ομάδα , αλλά άλλοι λόγοι δεν επέτρεπαν να πάρουμε πρωταθλήματα. Αυτά είναι γνωστά, ας μην τα επαναλαμβάνουμε συνέχεια.
Αν δεν αποφασίσει επιτέλους ο κ. Κόκκαλης να ασχοληθεί σοβαρά με την ομάδα και να πάρει μεγάλους σε αξία παίκτες, η ομάδα είναι καταδικασμένη να γυρίσει στα πέτρινα χρόνια.
Η θα το καταλάβει εγκαίρως ή θα πουλήσει την ομάδα και θα φύγει. Πριν να είναι αργά.
Γιατί τα φετινά του ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ έφτασαν την ομάδα ως εδώ. (Βλέπε απόλυση Βαλβλερδε, πρόσληψη Κετσπάγια-Ζίκο πώληση βασικών παικτών, μη αντικατάσταση των παικτών που σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, πλήρης εγκατάλειψη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, στελέχωση της ΠΑΕ με άσχετους).

Δεν υπάρχουν σχόλια: