Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη τύπου Ντούσαν Ίβκοβιτς

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Ευρωλίγκα.

Κάποιες από τις δηλώσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς: 

«Θέλω να έχουμε αυτές τις συναντήσεις για να έχετε κι εσείς τις πληροφορίες και να τις μεταφέρετε σωστά στον κόσμο. Πρέπει να τραβήξουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Όλοι είμαστε για το μπάσκετ και τα προβλήματα δεν είναι αξεπέραστα αν συμμετέχουμε όλοι σ’ αυτά», σχολίασε ο 67άχρονος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Προετοιμαζόμαστε για την πρεμιέρα όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες. Δεν μας βοηθάει το ότι έχουμε δυνατό αντίπαλο στο πρώτο μας παιχνίδι, έχοντας μάλιστα η Ρεάλ παίξει δύσκολα επίσημα παιχνίδια. Θα είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα». 
«Για να μπουν οι παίκτες στο σύστημα που θέλουμε θέλει χρόνο. Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο και μπορεί να μην είμαστε έτοιμοι για τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε, αλλά με τη βοήθεια του κόσμου θα είμαστε. Ένας από τους λόγους που δουλεύω για δεύτερη φορά στην καριέρα μου σε μια ομάδα είναι η σχέση μου με τον κόσμο. Με τον τρόπο μας και τη δουλειά μας θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τη βία. Παρακαλούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ο καλύτερος». 
«Η Ρεάλ έχει φέτος διαφορετική φιλοσοφία. Δεν προσπάθησε να παίξει τόσο σετ απ’ όσο είδα, δεν λέω ότι ο Μεσίνα θα αλλάξει τη φιλοσοφία του , αλλά πρέπει να προσέξουμε το εύκολο καλάθι. Είναι σε καλύτερη φόρμα από μας και περιμένουμε ένα πολύ δύκολο παιχνίδι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο». 
«Ο Νίλσεν χτύπησε στη μέση με τον Μαυροκεφαλίδη και την Παρασκευή δεν προπονήθηκε ενώ το Σάββατο έκανε ατομική. Δεν θα είναι 100% έτοιμος κι αυτό είναι πρόβλημα. Ο Γιάννης Μπουρούσης που είναι πολύ σημαντικός παίκτης για μας, είναι στις προπονήσεις μόνο δέκα μέρες. Ο Μίλος έχει ενοχλήσεις στη μέση και δεν πήγαινε στις προπονήσεις στο 100%». 

«Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να εξηγήσω στους παίκτες μου πως πρέπει να συμπεριφέρονται εντός κι εκτός γηπέδων. Προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν που έχουν έρθει. Πάνω από τη μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί και πρέπει να προσέχουν τις συμπεριφορά τους. Δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στον Μητροπάνο, τον Τερζή και τον Ρέμο που αρέσουν και σ’ εμένα». 

«Δεν πιστεύω ότι οι παίκτες θα έχουν πίεση. Δεν ισχύει ότι αυτή η ομάδα δεν έχει τη ψυχολογία του νικητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: