Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μπορείτε να τους τελειώσετε

Το Σάββατο λοιπόν είναι το μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ ΠΑΟ και Ολυμπιακού. Με τον ΠΑΟ να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, τόσο από αγωνιστικής πλευράς , όσο και περισσότερο από ψυχολογικής και φυσικής κατάστασης.
Και εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία του Θρύλου, που παρουσιάζει αγωνιστική με την αγωνιστική όλο και καλύτερο πρόσωπο. Η μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το πρωτάθλημα από την 8η αγωνιστική. Και αυτό θα γίνει αν νικήσει τους βάζελους στο ΟΑΚΑ και τους αφήσει 7 βαθμούς πίσω. Αν γίνει αυτό τότε όλα τελείωσαν για φέτος από πολύ νωρίς μάλιστα.
Και βάση των όσων έχουμε δει μέχρι τώρα, είναι κάτι εφικτό. Αν πιέσουμε τον ΠΑΟ έστω και για μισή ώρα, το αργοκίνητο κέντρο του και η αστεία άμυνα του θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος. Θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια.
Δεν συζητάμε τώρα για το ενδεχόμενο να τους τρέξουμε, όπως κάνουμε σε όλα τα ματς. Έστω και μισή ωρίτσα να τους τρέξουμε αυτοί θα «ψοφήσουν», καθώς είναι ορατό με γυμνό οφθαλμό ότι έχουν κάκιστη φυσική κατάσταση και δεν αντέχουν πάνω από 20-25 λεπτά σε γρήγορους ρυθμούς.
Οπότε τα κλειδιά του αγώνα κατά την γνώμη μου είναι το τρέξιμο, η πίεση ψηλά, η κατοχή της μπάλας , η καλή κυκλοφορία και φυσικά το πάθος των παικτών.
Φυσικά ρόλο θα παίξει και το κοουτσάρισμα από τον πάγκο. Ο Βαλβέρδε εξάλλου έχει δείξει και στο παρελθόν ότι διαχειρίζεται εξαιρετικά τα ντερμπυ. Ενώ στον αντίποδα ο Νικολάκης ο Νιόπλιας είναι με «το μαχαίρι στο λαιμό». Αν χάσει πάει σπίτι του.
Αυτά είναι τα κλειδιά του ματς. Αν παίξουμε έξυπνα τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα πιστεύω. Εδώ κερδίσαμε πέρυσι που είχαμε την χειρότερη ομάδα της τελευταίας 15ετίας και μας περίμεναν για να κάνουν φιέστα, αλλά τους κάναμε χέστα-φιέστα.
Ας ελπίσουμε να πάνε όλα κατ’ ευχή. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι είμαστε σαφώς καλύτεροι σαν ομάδα.
Αλλά μην ξεχνάμε ότι ένα ντέρμπυ, είναι πάντα αμφίρροπο και δεν παίζει ρόλο ποιος είναι καλύτερος σαν ομάδα. Και δεν παίζει μπάλα η λογική. Οπότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δούμε καμία μαγική εικόνα.
Αν και δεν το πιστεύω. Το πολύ-πολύ μια ισοπαλία, η οποία δεν θα με χαλάσει κιόλας να σας πω την αλήθεια.
Όλα εξαρτώνται από τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας. Αν παίξουν όπως ξέρουν δεν ανησυχώ για τίποτα.
Δείξτε σε όλους ποιος είναι ο καλύτερος φέτος και τιμωρείστε τους ανύπαρκτους μέσα στο ίδιο το γήπεδο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: