Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Βαλβέρδε: Πρώτα το Κύπελλο

O Ισπανός κόουτς των Πειραιωτών, ξεκίνησε τις δηλώσεις του για την αλλαγή της εικόνα του Ολυμπιακού στην επανάληψη σε σχέση με το εκπληκτικό πρώτο 45λεπτο: "Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί και αξίζαμε μεγαλύτερο σκορ. Όμως, το να παίζεις έτσι συνέχεια, είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί πολύ υψηλό ρυθμό. Αυτό το κάνουμε, γιατί θέλουμε ένα γρήγορο πρώτο γκολ και μετά να είμαστε πιο ήρεμοι στο παιχνίδι μας.

Παρ' όλα αυτά, το γεγονός ότι το σκορ ήταν 1-0 μας δημιουργούσε μια ανασφάλεια, διότι θέλαμε να πάρουμε τη νίκη. Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης ήταν καλύτερος σε σχέση με το πρώτο, αλλά δεν δεχτήκαμε ευκαιρίες και έτσι έμεινε το 1-0. Πρέπει να συνηθίσουμε -και εμείς και όσοι μας παρακολουθούν- στην ιδέα ότι δεν είναι πάντα εύκολο να παίζουμε συνέχεια καλά στην επίθεση και οφείλουμε κάποιες φορές να είμαστε καλοί και στην άμυνα".
Για το ντέρμπι και την διαφορά στην βαθμολογία από τον ΠΑΟ, τόνισε: "Είναι ένα ντέρμπι με ένταση όπως όλα τα ντέρμπι. Σε αυτά τα παιχνίδια, δεν παίζει ρόλο η διαφορά στην βαθμολογία, αλλά κάθε ομάδα θέλει για την περηφάνεια της να παίρνει τη νίκη. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πρώτα όμως, έχουμε ματς Κυπέλλου με την Ηλιούπολη και αν θυμάστε πέρυσι αποκλειστήκαμε σε ένα εύκολο ματς Κυπέλλου. Θέλουμε να το νικήσουμε το ματς για να προχωρήσουμε στο θεσμό και να τον διεκδικήσουμε".
Για το αν θα είναι ο Ουρτάδο στο ντέρμπι και για το δεύτερο χαμένο πέναλτι, οι απαντήσεις του ήταν απολαυστικές: "Στο... ντέρμπι με την Ηλιούπολη θα είναι έτοιμος ο Ουρτάδο. Όσο για τα πέναλτι, θα τα τραβάει ο... Τάσος Μητρόπουλος (γέλια). Είναι περίεργο αυτό με τα πέναλτι, διότι και πριν δυο χρόνια είχαμε πολλά χαμένα και στον τελικό του Κυπέλλου βαρέσαμε τουλάχιστον τριάντα και χάσαμε μόνο δυο. Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδεί στη ζωή μου. Τα πέναλτι είναι και θέμα στιγμής. Βέβαια, δεν μπορώ να μιλάω εγώ για τα πέναλτι, διότι σαν παίκτης πάντα τα έχανα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: