Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη Σπανούλη-Παπαλουκά για το ματς και την απεργία

Β. Σπανούλης: Ο διεθνής γκάρντ του Ολυμπιακού σε ερώτηση γιατί δεν έκαναν απεργία οι Έλληνες παίκτες, απάντησε εκνευρισμένος: «Ποιος θα μας έδινε πίσω τους βαθμούς αν χάναμε; Η ΕΟΚ ή ο ΕΣΑΚΕ;

Δεν είναι θέμα στήριξης ή μη της απεργίας. Το πρωτάθλημα δεν είναι Έλληνες εναντίον ξένων. Δεν συμφώνησαν οι ομάδες να κάνουν συνολικά απεργία.

Αν χάναμε το σημερινό παιχνίδι, ποιος θα μας έδινε πίσω τους βαθμούς; Ο ΕΣΑΚΕ ή η ΕΟΚ; Δεν ξέρουμε τι γίνεται στο πρωτάθλημα. Τον Ιούνιο κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε και γιατί μπορεί να έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός. Συμφωνούμε με όλα τα αιτήματα του ΠΣΑΚ».

Θ. Παπαλουκάς: «Σήμερα έγινε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Οι Έλληνες παίκτες επιλέξαμε να παίξουμε διότι ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για την έκβαση του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια γίνονται ή δεν γίνονται, αν ο Ολυμπιακός έχανε, αυτό μπορεί να μας στοίχιζε την πρώτη θέση.


Ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι, εγώ ήμουν πολύ επηρεασμένος απ' όσα έγιναν και δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική όταν είσαι απ' έξω και δεν έχει να επιλέξεις.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον για μένα να δω τι θα έλεγαν οι άνθρωποι του Άρη αν έπαιζαν με τον ΠΑΟΚ. Αν έπαιζε ο Άρης με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο με τον ίδιο τρόπο θα σκέφτονταν οι παίκτες του Άρη. Με τον Ολυμπιακό ήταν εύκολο να αποφασίσουν.»

Ο Παπαλουκάς μίλησε και για την απεργία. «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που είπα ότι δεν συμφωνώ με την απεργία. Βέβαια λέω και ότι πρέπει να δώσουμε λύση στα προβλήματα που υπάρχουν.

Αυτό που ζητάει ο ΠΣΑΚ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα. Θέλουμε οι παίκτες να είναι ασφαλισμένοι, μιλάμε για πράγματα που δεν χρειάζεται να μπαίνουμε στη διαδικασία να διαπραγματευόμαστε. Όμως όταν γίνονται διαπραγματεύσεις, πρέπει όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: