Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Βαλβέρδε: Ο διαιτητής έκανε ένα λάθος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε τους λόγους που κατά τη γνώμη του δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη ο Θρύλος, και για το τι βλέπει στη συνέχεια.

«Με το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού χάσαμε την ισορροπία μας. Ήρθε πολύ γρήγορα το δεύτερο γκολ και η αποβολή του Αβραάμ μας αποδιοργάνωσε γιατί ήμασταν με ένα παίκτη λιγότερο και ήμασταν πολύ ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού. Μέχρι και το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού πιστεύω ότι ήμασταν πάνω κάτω στην ίδια καλή κατάσταση με το πρώτο ημίχρονο».

«Δεν πιστεύω πως έχει επιπτώσεις αυτή η ήττα, χάσαμε ένα ντέρμπι, αυτό μας επηρεάζει σίγουρα όλους, όμως συνεχίζουμε πρώτοι στη βαθμολογία και αυτό έχουμε στο μυαλό μας. Η πραγματικότητα φαίνεται κατά τη διάρκεια που ήμασταν 11 εναντίων 11, και τότε ήμασταν καλύτεροι. Είναι αλήθεια ότι επηρεαστήκαμε πολύ γιατί τα δύο γκολ ήρθαν πολύ κοντά το ένα με το άλλο, και μετά ήρθε και η αποβολή».

«Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε και την ήττα γνωρίζοντας ότι κάναμε πολλά πράγματα σωστά αλλά κάναμε και μερικά λάθη».

«Βγήκε ο Μιραλάς γιατί ο ίδιος ζήτησε την αλλαγή γιατί ήταν πολύ κουρασμένος και ήθελε να βγει. Την αλλαγή συστήματος θα αρχίσουμε να την σκεφτόμαστε όταν πάψουμε να είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. ‘Όταν θα αρχίσουμε να χάνουμε παιχνίδια όπως το σημερινό, γιατί σήμερα ήρθαμε όλοι επηρεασμένοι πιστεύοντας ότι θα παίξουμε ένα εύκολο, απλό τακτικά παιχνίδι, και με τον τρόπο που θα παίζαμε ότι θα μπορέσουμε να το κερδίσουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος και η αλήθεια είναι ότι σήμερα κάναμε μερικά λάθη που μας στοίχησαν το παιχνίδι μέσα σε μερικά λεπτά. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ντέρμπι δεν είναι ποτέ εύκολα, και ότι ο αντίπαλος θα σε πιέσει όπως έγινε και στο σημερινό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο».

«Είναι αλήθεια πως όταν δεν έχεις ευρωπαϊκά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα συγκεντρώνεσαι καλύτερα στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου και προστατεύεις ταυτόχρονα τους παίκτες σου, γιατί δεν έχεις τραυματισμούς και κούραση από τα περισσότερα παιχνίδια. Όταν όμως παίζεις παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα αποκτάς καλύτερο ρυθμό».

«Δε θέλω να μιλήσω για τη διατησία, έστω κι αν έχει γίνει ένα λάθος όπως αυτό σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: