Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πρώτος και καλύτερος και στα στατιστικά ο Θρύλος

Η στατιστική λέει στο ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές την αλήθεια. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δικαιώνουν τη θέση τους στην πρώτη θέση όχι μονό βάσει εμφανίσεων, αλλά και βάσει αριθμών! 
Οι Πειραιώτες είναι πρώτοι έχοντας τις περισσότερες νίκες (πέντε έναντι τεσσάρων του Παναθηναϊκού) στο πρωτάθλημα.
ην ίδια στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 13 γκολ. Στη δεύτερη θέση είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με 11 γκολ. Παράλληλα, διαθέτουν και την καλύτερη αμυντική επίδοση με μόλις 3 γκολ παθητικό.
Την ίδια ώρα οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, έχουν προλάβει να κάνουν μέσα στις πρώτες έξι αγωνιστικές 113 τελικές προσπάθειες. 
Κάτι που σημαίνει ότι σκοράρουν ένα γκολ ανά εννέα προσπάθειες (8,6 για την ακρίβεια). Παράλληλα, η «ερυθρόλευκη» άμυνα έχει δεχθεί μόλις 39 προσπάθειες. 

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω στη βαθμολογία, έχει 79 τελικές προσπάθειες (34 λιγότερες), ενώ έχει δεχθεί 52 από τους αντιπάλους του (13 περισσότερες από τον Ολυμπιακό). 
Στις ατομικές κατηγορίες ο Ντουντού είναι παίκτης με τα περισσότερα κλεψίματα στο πρωτάθλημα (17 στον αριθμό), ο Ριέρα ο δεύτερος στους πόντους αξιολόγησης (147) με πρώτο τον Σκόκο (149), ενώ στην κατηγορία του δείκτη αξιολόγησης ο Μιραλάς είναι πρώτος (0,348) και ο Ριέρα  δεύτερος (0,290) με τρίτο τον Σισέ (0,279), σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του Κ. Γαλάνη. 
Ενώ 8 παίκτες του Ολυμπιακού έχουν σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα για την ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: