Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Βαριές καμπάνες προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ

Με βάση την τροποποίηση του άρθρου 15, περιλαμβάνονται οι ακόλουθες διατάξεις:

► Για υβριστικά συνθήματα, πανό με προσβλητικό περιεχόμενο και χρήση λέιζερ που συνεχίζεται παρά τις προειδοποιήσεις, δίνεται στον διαιτητή το δικαίωμα να διακόψει τον αγώνα και στην υπαίτια ομάδα επιβάλλεται πρόστιμο 50.000 ευρώ.

► Για το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων και κροτίδων στις κερκίδες χωρίς να επακολουθήσει ρίψη τους, προβλέπεται πρόστιμο από 20.000 έως 40.000 ευρώ. Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής υπάρχει διπλασιασμός του προστίμου και σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής προβλέπεται τριπλασιασμός προστίμου και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές έως δύο αγωνιστικές.

► Για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με 50.000 ευρώ αν ο διαιτητής διακόψει προσωρινά τον αγώνα. Αν τον διακόψει πάνω από 15 λεπτά, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με πρόστιμο 75.000 ευρώ και με ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές έως δύο αγωνιστικές.

► Για οριστική διακοπή του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με πρόστιμο 100.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο ή τρεις αγωνιστικές.

► Για την περίπτωση που υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη κάποιου εκ των νομίμως ευρισκομένων στον αγωνιστικό χώρο και εφόσον υπάρξει οριστική διακοπή αγώνα, επιβάλλεται επιπροσθέτως η κατακύρωση αγώνα υπέρ του αντιπάλου και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα. Σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές διπλασιάζονται.

► Για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς βιαιοπραγίες και φθορές ιδιοκτησίας, προβλέπεται πρόστιμο από 80.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ.

► Για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές ιδιοκτησίας, προβλέπονται πρόστιμο από 120.000 έως 300.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών. Σε περίπτωση υποτροπής, οι ποινές διπλασιάζονται.

► Για τα “εκτεταμένα επεισόδια” προβλέπονται αυξημένα σε σχέση με πέρυσι πρόστιμα, που φτάνουν τις 180.000, και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές έως δύο αγωνιστικές.

► Για “εκτεταμένα επεισόδια” εντός του αγωνιστικού χώρου, προβλέπονται χρηματική ποινή από 120.000 έως 250.000 ευρώ, ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από δύο έως τρεις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα. Σε περίπτωση υποτροπής, οι προαναφερόμενες χρηματικές ποινές διπλασιάζονται και επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τέσσερις αγωνιστικές και αφαίρεση πέντε βαθμών. Σε περίπτωση νέας υποτροπής, επιβάλλεται διπλασιασμένη χρηματική ποινή, έξι αγωνιστικών χωρίς θεατές και αφαίρεση οκτώ βαθμών.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε ΞΕΧΑΣΤΕ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ.
Γιατί την τρίτη συνεχόμενη φορά που ΑΠΛΑ θα ανάψουν και χωρίς καν να πεταχτούν θα υπάρχει ποινή ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ και πρόστιμο όσο μια μέτρια μεταγραφή.
 Το καταλάβατε? Καιρός είναι να σταματήσει αυτή η κακή συνήθεια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Γιατί κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λόγος να ανάβει ΟΥΤΕ ΕΝΑ καπνογόνο στις εξέδρες. Καμία ατμόσφαιρα δεν δημιουργεί και κανένα φόβο δεν προκαλεί στους αντιπάλους. Ο μόνος φόβος που προκαλείται στους αντιπάλους είναι από την φωνή του κόσμου και τίποτε άλλο.
Ας το καταλάβουμε όσο είναι νωρίς γιατί τα πρώτα σημάδια δεν είναι καθόλου καλά για εμάς. Αν στο φιλικό με την Γαλατά άναψαν καμιά 30αριά καπνογόνα τότε τι θα γίνει στα επίσημα ματς? Ας γίνει επιτέλους ΕΛΕΓΧΟΣ στις θύρες του γηπέδου. Δεν μπορεί να περνάνε όλα αυτά μέσα ανενόχλητα. Ήμαρτον.
Και το επαναλαμβάνω. Την Τρίτη φορά που θα ανάψει απλά καπνογόνο στις κερκίδες θα υπάρχει τιμωρία έδρας μέχρι 2 αγωνιστικές και μετά θα διπλασιάζετε η ποινή σε κάθε νέα παράβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: