Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μερικές διαπιστώσεις μέχρι τώρα για τον Ολυμπιακό

Μιας και τελειώνει η περίοδος προετοιμασίας για φέτος και θεωρητικά πάντα το Σάββατο αρχίζει το πρωτάθλημα, μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα όσον αφορά την ομάδα μας.
Πρώτον και σημαντικότερο κατά την γνώμη μου, είναι ότι ΕΠΡΕΠΕ να έχει αποκτηθεί ήδη εδώ και μήνες ένα κανονικό αμυντικό χαφ. Για να μην πω 2. Το ξέραμε από τον Απρίλιο ότι ο Ντουντού έχει φύγει και έπρεπε να αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του. Επίσης ξέραμε από πέρυσι ότι ο Ουρτάδο είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ για να παίζει αμυντικός χαφ στον Ολυμπιακό. Και απορώ πραγματικά με την επιμονή του Βαλβέρδε στην χρησιμοποίηση του, όπως και στην επιλογή του. Τελικά φαίνεται ότι δεν είναι για να διαλέγει παίκτες για την ομάδα. Μπορεί να είναι καλός προπονητής, αλλά μάτι δεν έχει για επιλογή παικτών. Και η τωρινή επιλογή του στον παντελώς άγνωστο Ορμπάιθ, πολύ φοβάμαι ότι αν αποκτηθεί θα αποδειχθεί νέα περίπτωση Οσκαρ, ή Ουρτάδο. Ας ελπίσουμε να κάνω λάθος.
Επίσης κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να έχουν λυθεί οι όποιες τυχόν μεταγραφικές εκκρεμότητες υπάρχουν με βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Και μιλάω για τον Τοροσίδη και τον Τζιμπούρ. Και οι δύο φαίνονται να είναι φευγάτοι και δεν παρουσιάζουν και το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στα φιλικά. Ας αποφασίσουν επιτέλους όλοι (παίκτες και ομάδα), τι θέλουν ώστε να δούμε τι θα γίνει.
Επίσης καλό θα ήταν να είχε αποκτηθεί ένας τερματοφύλακας αξίας, έστω σαν δεύτερος, γιατί ο Κοστάντσο για την ώρα δεν εμπνέει και μεγάλη εμπιστοσύνη, ούτε στον κόσμο ούτε στους συμπαίκτες του. Και δεν ξέρω μήπως θα έπρεπε να έχει αποκτηθεί τελικά ο Ελευθερόπουλος, που και Έλληνας είναι και γαύρος μέχρι κόκκαλο, αλλά πάνω από όλα μια πολύ αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
Επίσης θα μπορούσε να αποκτηθεί και κάποια εναλλακτική λύση στη θέση του αριστερού μπακ, εκτός και αν ο Βαλεριάνος που έδειξε καλά στοιχεία γενικά, μας δείξει φέτος ότι δικαίως παρακολουθήθηκε από την Ιντερ και έγινε κάποια στιγμή στόχος της. Εγώ τον πιστεύω πολύ πάντως σαν παίκτη.
Τώρα όσον αφορά την θέση του δεξιού χαφ, δυστυχώς ο Χαβίτο δεν δείχνει να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της φανέλας του Θρύλου. Είναι καλός παίκτης αλλά πιθανόν όχι για ο επίπεδο του Ολυμπιακού. Η επιλογή της πάσας που έκανε στο ματς με την Ιντερ είναι ενδεικτική πιστεύω. Όταν ο συμπαίκτης σου έχει ένα στρέμμα κενό μπροστά του και είναι φάτσα με τον τέρμα και εσύ επιλέγεις να δώσεις την μπάλα σε άλλον τότε ή τυφλός είσαι η έχεις πρόβλημα. Και τώρα είναι φιλικός ο αγώνας. Αν το έκανες στην φάση των ομίλων τι θα γινόταν? Απαράδεκτη και αψυχολόγητη πάσα.
Αν εξαιρέσουμε όλα τα παραπάνω πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο σαν ομάδα.
Και κάποιοι από τους νεοφερμένους δείχνουν να προσαρμόζονται στην ομάδα και να δείχνουν το ταλέντο τους και λειτουργεί καλύτερα ως σύνολο και έχει πλέον αφομοιώσει το αγωνιστικό στυλ που θέλει ο προπονητής και για κάποια 30λεπτα παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Αν τα 30λεπτα γίνουν 60λεπτα τότε θα είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο.
Και φέτος είναι πιθανόν, αν καλυφθούν οι 1-2 τρύπες που υπάρχουν αυτή την στιγμή να μπορέσουμε να δείξουμε καλά πράγματα και στην Ευρώπη.
Για την Ελλάδα δεν το συζητάω καν, ότι δεν επιτρέπεται να έχουμε το παραμικρό πρόβλημα. Έλεος δηλαδή. Εδώ όλοι οι άλλοι είναι διαλυμένοι, αυτό έλειπε να έχουμε πρόβλημα με τους κουλούς που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν.
Η Ευρώπη είναι το πρόβλημα και εκεί πρέπει να δείξουμε ότι προοδεύουμε ως ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: