Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Δηλώσεις Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα, Ριέρα για την κλήρωση

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα κατέθεσε στην ΝΕΤ τις απόψεις του σχετικά με τον Ολυμπιακό της νέας χρονιάς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα ο Αργεντινός άσος τόνισε: «Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να περάσουμε».

Αναφορικά με το πρόγραμμα και τις προτιμήσεις του είπε: «Θα είναι σίγουρα δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Καλό θα ήταν να παίξουμε πρώτα εκτός έδρας για να πάρουμε βαθμούς και έτσι να βελτιωθεί η ψυχολογία μας για τους αγώνες στο γήπεδό μας».

Τέλος ερωτηθείς για το πόσοι βαθμοί θα απαιτηθούν για την πρόκριση απάντησε: «Γύρω στους 9-10 βαθμούς. Έτσι το υπολογίζω. Με τόσους μπορούμε να περάσουμε. Το θέμα είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Ο Αλμπέρτ Ριέρα τόνισε πως η τύχη χαμογέλασε στον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά τα δύο πρώτα γκρουπ δυναμικότητας με Άρσεναλ και Μαρσέιγ, όμως οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν πολύ άτυχοι με την παρουσία της Ντόρτμουντ από το τέταρτο γκρουπ.
Πριν την κλήρωση, που έφερε τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο με Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ, ότι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να πάρουν τις νίκες στο Φάληρο, αν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης. «Κλειδί για εμάς στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η διαφύλαξη του απόλυτου στην έδρα μας. Θα πρέπει να κάνουμε το απόλυτο στα τρία εντός έδρας ματς που θα έχουμε. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που προτιμούμε, αλλά φέτος έχουμε περισσότερες λύσεις. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί με όποιον και αν κληρωθούμε. Θα το δείξουμε στο γήπεδο», τόνισε ο Ισπανός.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρώθηκε, ο μέσος του Ολυμπιακού τόνισε ότι η κληρωτίδα χαμογέλασε στους ερυθρόλευκους με τους «κανοιέρηδες» και τους Μασσαλούς να βγαίνουν από τα δύο πρώτα γκρουπ δυναμικότητας, όμως το αντίθετο συνέβη με την Ντόρτμουντ από το τέταρτο γκρουπ. «Ήμουν σίγουρος, μόλις είδα τον όμιλο της Άρσεναλ με τη Μαρσέιγ, ότι θα κληρωθούμε εκεί. Ωστόσο είχαμε τη χειρότερη δυνατή επιλογή από τον τέταρτο όμιλο. Ήμασταν πολύ τυχεροί από τα δύο πρώτα γκρουπ, ωστόσο η τύχη δεν μας χαμογέλασε από το τέταρτο γκρουπ. Οι κληρώσεις όμως είναι κληρώσεις και όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο Ριέρα.


Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝOVA ο Ραφίκ Τζιμπούρ είπε σχετικά με τις Άρσεναλ και Μαρσέιγ: «Δεν υπάρχει θέση για αδύναμες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες.

Η Άρσεναλ παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Παίζει για να κερδίζει. Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Η Μαρσέιγ είναι μία πιο τακτική ομάδα. Είναι δύο διαφορετικά προφίλ ομάδων. Θα τους αντιμετωπίσουμε και θα τους δούμε».

Πριν την κλήρωση ο Γαλλοαλγερινός φορ είχε πει αρχικά: «Δουλεύουμε όλοι πολύ σκληρά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά και για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαστε καλό επίπεδο».

Συνεχίζοντας μετά την τοποθέτηση της Ντόρτμουντ στον όμιλο του Ολυμπιακού είπε ότι «εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Τι να κάνουμε. Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ δυνατές ομάδες της Ευρώπης, όπως είμαστε και εμείς βέβαια».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ είχε υπογραμμίσει ότι «δεν έχω παίξει ποτέ σε αυτήν την διοργανωση. Έχω παίξει όμως αλλού. Πρόκειται για μία πρόκληση για μένα».

Όσον αφορά στις προτιμήσεις του για την κληρωτίδα ευχήθηκε ο Ολυμπιακός να μην πέσει πάνω στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα: «Πιστεύω στο πεπρωμένο. Θα ήθελα να μην συναντήσουμε την Μπαρτσελόνα. Θα θέλαμε όμως μία μεγάλη ομάδα ως αντίπαλο. Θα μας κάνειπολύ καλό. Θα μας βοηθήσει στο να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρό μας και να ανεβάσουμε το επίπεδό μας».

Το γεγονός ότι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού βρίσκονται ήδη σε αγωνιστικό ρυθμό και οι ευρθρόλευκοι όχι, τους δίνει μεγάλο προβάδισμα σύμφωνα με τον Αλγερινό. «Και οι τρεις ομάδες είναι εξίσου δυνατές. Δεν φοβόμαστε κάποια ομάδα, ούτε φυσικά την Άρσεναλ. Το κακό για εμάς είναι ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, καθώς αυτοί θα έχουν ρυθμό. Το ποιος θα έρθει πρώτος ή τελευταίος δεν έχει σημασία».

Για το αν οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι για το βαρύ πρόγραμμα που θα βρουν μπροστά τους, καθώς θα αγωνίζονται κάθε τρεις ημέρες, ο Τζιμπούρ τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του είναι απόλυτα έτοιμοι. «Φυσικά. Για αυτό προετοιμαζόμαστε τόσο καιρό. Κάναμε καλή προετοιμασία και ετοιμαζόμασταν τόσο καιρό για αυτό το δύσκολο πρόγραμμα και είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Και οι υπόλοιπες ομάδες, όμως, γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα είναι δύσκολο και θα είναι επίσης σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι το δύσκολο για εμάς. Θα δούμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: