Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Το QR Code του blog μας


Ξέρετε τι είναι τα QR Codes; Αν όχι τότε το μάθημα ξεκινά με μια δεύτερη ερώτηση: Τί νομίζετε ότι μπορεί να κρύβει το παράξενο τετράγωνο με τις κουκκίδες στην δεξιά πλευρά του ιστολογίου μας;

Τα QR Codes είναι κάτι αντίστοιχο των barcodes αλλά είναι αναγνωρίσιμα από κάθε κινητό τηλέφωνο με ενσωματωμένη κάμερα και κατάλληλο λογισμικό. Στα QR Codes βρίσκεται κωδικοποιημένο κείμενο (ηλεκτρονική διεύθυνση, φωτογραφία, βίντεο κτλ), που μπορείτε να διαβάσετε εύκολα με το κινητό σας τηλέφωνο, απλά στρέφοντας την κάμερα του προς το QR Code.

Πώς να διαβάσετε ένα QR Code με το κινητό σας;

Μπορείτε να κατεβάσετε τις σχετικές εφαρμογές ανάγνωσης QR Code και να τις εγκαταστήσετε στο κινητό σας. Υπάρχουν αρκετές δωρεάν εφαρμογές για κάθε λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων. Αναζητήστε την κατάλληλη εφαρμογή που υποστηρίζει το κινητό σας μέσω Google, γράφοντας “QR Code Reader” και το μοντέλο του κινητού σας! Εγώ χρησιμοποιώ το Barcode Scanner, το i-nigma, το ScanLife, το Kaywa Reader τα οποία υποστηρίζουν αρκετά μοντέλα κινητών. Τα κατεβάζετε από τα αντίστοιχα "μαγαζάκια" εφαρμογών (Android Market, AppStore για iphone κλπ) είναι ΔΩΡΕΑΝ και εγκαθίστανται ΕΥΚΟΛΑ.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή ξεκινήστε την, και

1. Στρέψτε την κάμερα(του κινητού) στο QR Code
2. Σκανάρετε (συνήθως αυτό γίνεται αυτόματα)
3. Στην οθόνη του κινητού σας εμφανίζεται η κωδικοποιημένη πληροφορία του QR Code


Και όπως καταλάβατε το κουκκιδοτετράγωνο (QR Code) στην δεξιά στήλη του blog μας περιέχει το link του ιστολογίου μας! Δηλαδή: http://www.sports-blog.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: