Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Πετρέα για την μεταγραφή του στον Θρύλο

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, μίλησε στο RedPlanet.gr ο Γιώργος Πετρέας

Πως αισθάνεσαι για την μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό; Ήταν μία συνειδητή επιλογή;

"Νιώθω υπέροχα και μπορώ να πω ότι, σίγουρα ήταν μία συνειδητή επιλογή. Είχα συμβόλαιο με τον ΠΑΟ, αλλά με ενδιέφερε να πάω σε μία ομάδα που κυνηγά και κατακτά τίτλους, όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Ελπίζω απ΄αυτή την συνεργασία να βγει κερδισμένος τόσο ο Ολυμπιακός όσο και εγώ".

Ποιοι είναι οι στόχοι ενόψει της νέας σεζόν;

"Ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος για να κατακτά τίτλους. Τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί πανηγυρίζοντας όλες τις κούπες. Έτσι και φέτος θα διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διακρίσεις. Το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί το ρόστερ, με την προσθήκη δύο ακόμα παιδιών και μέσα από την σκληρή δουλειά θα έρθουν και τα αποτελέσματα".

Τα νέα δεδομένα και η οικονομική κρίση που επικρατεί στην χώρα, πιστεύεις ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες στα νέα παιδιά για διάκριση;

"Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά και το βόλεϊ. Η Ελλάδα, όμως, έχει δείξει ότι έχει ταλέντο. Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, τα νέα παιδιά έχουν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις όποιες ευκαιρίες και να διακριθούν. Αλλά βασική προϋπόθεση αποτελεί το να πλαισιωθούν από υψηλού επιπέδου ξένους, όπως ο Νοβότνι, έτσι ώστε, να τα βοηθήσουν για να βελτιωθούν στους τομείς που υστερούν και μέσα από τα παιχνίδια να γίνονται καλύτεροι".

Ήταν πρόκληση να ανταμώσεις στον Ολυμπιακό με παίκτες που γνωρίζεις από την Εθνική;

"Σχεδόν μ' όλους στη νέα μου ομάδα έχω συνεργαστεί ξανά κατά το παρελθόν. Όλοι τους είναι καλοί παίκτες και καλοί χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν όρεξη για δουλειά. Θέλω να είμαι με ανθρώπους που έχουν φιλοδοξίες και αυτό έπαιξε μεταξύ άλλων σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου να γίνω κάτοικος Πειραιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: