Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Βαλβέρδε: "Να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας"

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ολυμπιακού, η οποία διεξήχθη στην υπερσύγχρονη αίθουσα του "Emirates Stadium", μίλησε ο προπονητής της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ τους παίκτες εκπροσώπησε ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως ο Θρύλος θα κοιτάξει στα μάτια την Άρσεναλ .
Οι ερωτήσεις ξεκίνησαν πρώτα για τον Όλοφ Μέλμπεργκ, με τον Σουηδό σέντερ μπακ να απαντάει σε ερώτημα για τις απουσίες της Άρσεναλ: "Χρειάζεται να μείνουμε συγκεντρωμένοι, ήρεμοι στο παιχνίδι μας και να κάνουμε στο γήπεδο αυτά που θα μας ζητήσει ο προπονητής μας. Έχουμε παρουσιάσει βελτίωση στους τελευταίους αγώνες που έχουμε δώσει. Σίγουρα η Άρσεναλ έχει απουσίες, αλλά παραμένει μία πολύ καλή ομάδα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε παρουσιάσει βελτίωση σε σύγκριση με το παιχνίδι κόντρα στη Μαρσέιγ. Επηρεαστήκαμε σίγουρα από την αγωνιστική μας απραξία, αλλά είμαστε σε καλύτερο επίπεδο τώρα".

Στη συνέχεια ο Όλοφ Μέλμπεργκ αναφέρθηκε στο μεγάλο αστέρι της Άρσεναλ, Ρόμπι Φαν Πέρσι: "Όταν έπαιζα στην Άστον Βίλα, ο Φαν Πέρσι τότε έπαιζε περισσότερο ως ακραίος μεσοεπιθετικός. Τώρα, πλέον, παίζει κυρίως ως στράικερ στην κορυφή της επίθεσης. Πρόκειται για έναν ικανότατο σκόρερ και έναν πολύ καλό παίκτη, αλλά δεν είναι ο μόνος ικανός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της Άρσεναλ. Διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί".

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου και αποχώρησε ώστε να πάει στον αγωνιστικό χώρο για την προπόνηση της ομάδας η οποία θα ξεκινήσει στις 21:00 (ώρα Αθήνας). Τώρα παίρνει τον λόγο ο προπονητής της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε: "Ο ρυθμός με τον οποίο αγωνίζονται οι αγγλικές ομάδες δεν έχει καμία σχέση με τον ρυθμό με τον οποίο παίζουν οι ελληνικές ομάδες. Στην Αγγλία παίζουν πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουμε σωστά αντανακλαστικά. Είμαστε σίγουρα βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μαρσέιγ. Από τότε έχουμε δώσει ακόμη δύο επίσημα παιχνίδια, τα οποία μας έχουν βοηθήσει.

Η Άρσεναλ είναι το ξεκάθαρο φαβορί τόσο στην αναμέτρηση, όσο και στον όμιλο μας. Εμείς, όμως, θα παλέψουμε ώστε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και θα δώσουμε μάχη στο γήπεδο ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Δεν ξεχωρίζω κάποιον παίκτη από την Άρσεναλ και γενικά την αντιμετωπίζουμε ως ομάδα και όχι σαν μονάδες. Γνωρίζουμε πως θα έχουμε ένα μέρος του κόσμου μας στο πλευρό μας και αυτό μας δίνει δύναμη. Θέλουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας. Κάθε παιχνίδι να ξέρετε το βλέπουμε σαν τελικό. Έτσι τα αντιμετωπίζουμε. Όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες του αγώνα. Θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Θεωρώ πάντως πως όποια ομάδα επιβάλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι θα φτάσει και πιο κοντά στη νίκη. Το ποδόσφαιρο είναι πιο απλό απ' ότι όλοι νομίζουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: