Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αφιέρωμα της UEFA στις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Άρσεναλ

Εν όψει της επικείμενης αναμέτρησης ανάμεσα τον Ολυμπιακό και την Άρσεναλ, την ερχόμενη Τετάρτη στα πλαίσια του Champions League, η UEFA παρουσιάζει τις δύο ομάδες με μία ανασκόπηση στις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων, στις συμμετοχές σε επίσημες διοργανώσεις αλλά και σε παίχτες των δύο αντιπάλων, που άλλοτε ήταν συμπαίχτες.

Συγκεκριμένα το αφιέρωμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι δύο ομάδες έχουν ξανασυναντηθεί σε αναμέτρηση του Champions League τη σεζόν 2009-10, όπου στο Λονδίνο επικράτησε η Άρσεναλ 2-0 με γκoλ των Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Αντρέι Αρσάβιν, ενώ στον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης», οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με γκολ του Λεονάρντο και πρόκριθηκαν στους «16" της διοργάνωσης!

Η Άρσεναλ τερμάτισε 4η στην Premier League και οφείλει τη συμμετοχή της στη διασυλλογική διοργάνωση σε μία νίκη σε αγώνες play off, ενώ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός συμμετέχει στο Champions League για 13η φορά.

Όσον αφορά τους αντίπαλους παίχτες, που κάποτε υπήρξαν συμπαίχτες, πρόκειται για :

• Στις 19 Αυγούστου 2006, ο Ούλοφ Μέλμπεργκ που τότε αγωνιζόταν με την Άστον Βίλλα, ήταν ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στο νέο γήπεδο της Άρσεναλ.

• Σαγνιά και Ραφίκ Τζιμπούρ ήταν μαζί στην Οσέρ την περίοδο 2000 - 2003

• Ο Μανουέλ Αλμούνια και ο Πάμπλο Ορμπάιθ, ξεκίνησαν την καριέρα τους στην Οσασούνα και έπαιξαν μαζί στην Β΄ ομάδα της Ναβάρα τη σεζόν 1998/99.

• Σκιλάτσι και Μοντέστο ήταν συμπαίκτες στην Μονακό για δύο σεζόν (2004-06). Ο Μοντέστο ήταν επίσης εκεί με το Παρκ Τσου Γιουνγκ από το 2008 μέχρι το 2010.

• Κέβιν Μιραλάς και Τόμας Βερμέλεν έχουν παίξει μαζί στην εθνική ομάδα του Βελγίου.

• Ζεν Μακούν και Άλεξ Σονγκ ήταν επίσης συμπαίχτες στην εθνική ομάδα του Καμερούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: