Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτέλους αληθινό ποδόσφαιρο ξανά

Μετά από απραξία 149 ολόκληρων ημερών ή αλλιώς 5 μηνών!! Ο Θρύλος ξεκινάει σήμερα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Στο Champions league. Επιτέλους.
Θα δούμε ξανά πραγματικό ποδόσφαιρο . Γιατί αν περιμένουμε από το μπ@#@#ο το ελληνικό πρωτάθλημα, έτσι όπως το έχουν καταντήσει όλοι τους, τότε μάλλον θα περιμένουμε πολύ.
Αλλά ας αφήσουμε την Ελληνική μιζέρια και ας ασχοληθούμε με τον σημερινό αγώνα με την Ολυμπικ Μαρσέιγ. Συνονόματη ομάδα με εμάς δηλαδή.
Και μόνο το γεγονός της αγωνιστικής απραξίας της ομάδας τόσους μήνες , φτάνει για να κάνει το σημερινό ματς εξαιρετικά δύσκολο. Ας μην γελιόμαστε. Δεν είναι εύκολο πράγμα να μην έχεις παίξει κανένα επίσημο ματς εδώ και 5 μήνες και να πας να παίξεις αγώνα του Champions league, με μια ομάδα που έχει ήδη 5 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της.
Το αντίθετο μάλιστα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχεις ρυθμό και διάρκεια, ούτε καν αντοχές και αυτοματισμούς. Όλα αυτά αποκτούνται από τους συνεχείς επίσημους αγώνες. Και όχι από τα φιλικά. Δυστυχώς.
Αλλά παρόλα τα μειονεκτήματα μας, παρουσιάζεται σήμερα το βράδυ μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρουμε την νίκη, (η οποία είναι αναγκαία αν θέλουμε να προχωρήσουμε), απέναντι σε μια ομάδα η οποία δεν τα πάει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα της . Και δεν είναι και καμία υπερομάδα εδώ που τα λέμε.
Μοναδική ευκαιρία, αλλά και μεγάλη παγίδα. Γιατί μπορεί μετά από τις συνεχόμενες σφαλιάρες που έχει φάει η Μαρσέιγ τελευταία, να βλέπει το σημερινό ματς σαν βάλσαμο για τις πληγές της. Και έτσι το βλέπει είμαι σίγουρος.
Ενώ και η προϊστορία μας με Γαλλικές ομάδες ειδικά τα τελευταία χρόνια δεν είναι καθόλου θετική, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.
Ας ελπίσουμε λοιπόν τόσο ο προπονητής μας να έχει προετοιμάσει καλά την ομάδα από άποψη τακτικής , όσο και οι παίκτες μας να παρουσιαστούν διαβασμένοι και διψασμένοι για την νίκη.
Ότι μπορούν να κερδίσουν είναι δεδομένο. Αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες δεν θα το συζήταγα καν. Αλλά και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα θα πρέπει οι παίκτες μας να παίξουν με πάθος και τσαμπουκά από την αρχή του ματς, για να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στην Μαρσέιγ να σκεφτεί ότι μπορεί να πάρει έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας.
Γνώμη μου είναι ότι κλειδί για το ματς θα είναι η κατοχή της μπάλας. Αν την έχουμε τότε θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το ματς και να κινδυνεύσουμε όσο γίνεται λιγότερο.
Οπότε αυτό θα πρέπει να είναι το ζητούμενο. Κατοχή μπάλας και ελαχιστοποίηση λαθών.
Και φυσικά υπομονή και το γκολ θα έρθει κάποια στιγμή.
Όσο για τον κόσμο θα πρέπει να προσπαθήσει να μην γίνει το παραμικρό. Ούτε ένα καπνογόνο δεν πρέπει να ανάψει, όχι μόνο σήμερα σε κανένα ματς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γιατί πλέον οι ποινές είναι εξοντωτικές.
Επίσης ας μην τσιμπήσουμε σε καμία από τις προκλήσεις των Γάλλων οπαδών ή και Ελλήνων, (φίλων της ΑΕΚ που είναι αδελφοποιημένοι) και μπορεί να βρίσκονται στην εξέδρα μαζί τους. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.
Καλή τύχη λοιπόν στον Θρύλο μας σήμερα το βράδυ και καλή ποδοσφαιρική χρονιά, μιας και σήμερα ξεκινάει εδώ που τα λέμε.
Άντε ρε Θρυλάρα, κάνε μας πάλι ευτυχισμένους σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: