Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Aνακοίνωση του Ολυμπιακός ΣΦΠ:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακός ΣΦΠ:

"Με σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φιλάθλους μας, οι οποίοι αποτελούν τον μεγαλύτερο αρωγό στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης του Συνδέσμου μας, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε δημοσίως την ενέργεια της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.ΠΕ. να προχωρήσει αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση την Κυριακή 17 Μαρτίου, μόλις τρία εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ γυναικών, στην απόφαση μετάθεση τους κατά μία εβδομάδα.

Είναι τουλάχιστον αστεία η αιτιολογία, ότι αυτό έγινε εξαιτίας της διεξαγωγής στο κλειστό του Ρεθύμνου του φάιναλ - 4 του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών (23 – 24 Μαρτίου), το οποίο είναι και έδρα της τοπικής ομάδας βόλεϊ γυναικών που αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και σε περίπτωση νίκης του Ρεθύμνου στην Αθήνα δεν θα ήταν δυνατή πραγματοποίησης του αγώνα Ρέθυμνο – ΑΕΚ.

Είναι αυτονόητο, ότι η ΕΟΠΕ ως διοργανώτρια τόσο των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ γυναικών όσο και του φάιναλ 4 του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών γνώριζε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ήταν εξάλλου γνωστή από τις 6 Μαρτίου, μετά τη νίκη της ομάδας μας επί του Ηρακλή Κηφισιάς, η κατάταξη με την οποία, οι 4 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της Α1 βόλεϊ γυναικών, θα διασταυρώνονταν στην ημιτελική φάση των πλέι οφ.

Είναι αυτονόητο επίσης, ότι η Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων της  ΕΟΠΕ είχε στη διάθεσή της χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων ώστε να μεριμνήσει σχετικά,  προκειμένου να μην συμπέσει ο αγώνας Ρέθυμνο – ΑΕΚ (εάν χρειαστεί να γίνει) με τους αγώνες του φάιναλ – 4 του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών.

Όταν εκφράστηκε από τον μάνατζερ της ομάδας μας βόλεϊ γυναικών, κ. Νίκο Κατσιούρα στον πρόεδρο της Κ.Ε.Π., κ. Χρήστο Σύλλα η απορία γιατί να συμβούν όλα αυτά την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή η απάντηση που πήρε ήταν ότι "δεν το σκέφτηκε κανείς".

Ως Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και για να μην υπάρξει κώλυμα με την έδρα του αγώνα Ρέθυμνο – ΑΕΚ (εάν αυτός χρειαστεί να γίνει) προτείναμε δύο λύσεις:

Α. Οι αγώνες να διεξαχθούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου, την Δευτέρα 25 Μαρτίου (εάν χρειαστεί) και την Πέμπτη 28 Μαρτίου (εάν χρειαστεί).

Β. Οι αγώνες να διεξαχθούν την Κυριακή 24 Μαρτίου, την Τετάρτη 27 Μαρτίου (εάν χρειαστεί)  και την Κυριακή 31 Μαρτίου (εάν χρειαστεί).

Μας προξενεί εντύπωση που η Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ δεν δέχτηκε καμία από τις δύο δίκαιες λύσεις που προτείναμε και ενώ οι συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι οι κοντινότερες σε αυτές που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος βόλεϊ Α1 γυναικών.

Ο εκπρόσωπος του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας (το κλειστό του οποίου  χρησιμοποιεί ως έδρα η ΑΕΚ) και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων, κ. Χρήστος Σύλλας έπαψε πλέον να μας πείθει ότι δεν έχει σκοπό  να εξυπηρετήσει άλλη ομάδα, παίρνοντας αποφάσεις εν μιά νυκτί.

Απορούμε που ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Αχιλλέας Μαυρομάτης παρατηρεί από μακριά, απέχει και δεν ασχολείται με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων για το κορυφαίο πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ομοσπονδία.

Αποφάσεις οι οποίες πλήττουν τόσο την ισονομία της διοργάνωσης όσο και την αξιοπιστία της Ε.Ο.ΠΕ.

Εάν θεωρεί ο κ. Μαυρομάτης, ότι δεν αξίζει να ασχολείται με το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών ας ασχολείται μόνο με τα καθήκοντά του ως νομικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ.

Ο προπονητής μας και οι βολεϊμπολιστριές μας προετοιμάζονται βάσει ενός συγκεκριμένου πλάνου που προκύπτει από τις προκαθορισμένες από τη διοργανώτρια των δύο θεσμών του βόλεϊ γυναικών (πρωτάθλημα – κύπελλο) ημερομηνίες.

Το Δ.Σ. του  Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. θα αποφασίσει σε συνεδρίαση του την περαιτέρω στάση του ύστερα από συνάντηση που θα έχει η Διοίκηση με το τεχνικό επιτελείο και τις βολεϊμπολίστριες της ομάδας μας.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π."

Δεν υπάρχουν σχόλια: