Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Μπαρτζώκας: "Δεν θα παίξει ο Πρίντεζης"


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρχικά σχολίασε:"Καλησπέρα, αύριο παίζουμε με τη Μακάμπι, έναν μεγάλο σύλλογο στην Ευρώπη. Έχουν ρίξει το βάρος τους στην Ευρωλίγκα, έχουν κάει συνεχόμενες νίκες. Είναι ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες θέλουν πάρα πολύ. Φυσικά δεν είναι εύκολο. Εμείς δυστυχώς δεν είμαστε πλήρεις σε αυτό το σημείο της σεζόν. Ο Πρίντεζης δεν θα αγωνιστεί αύριο, δεν είναι σε θέση να παίξει. Δοκίμασε λίγο, αλλά δεν είναι καλά. Λείπει και ο Μάντζαρης. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ βαθύ. Νικήσαμε στη Σιένα, όπου εκεί δεν είναι εύκολο να κερδίσεις. Κρατάμε τώρα την τύχη στα χέρια μας. Τώρα κοιτάμε αν απλά θα προκριθούμε ή θα έχουμε και το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Για αυτό θα προσπαθήσουμε. Η Μακάμπι είναι ομάδα ρυθμού. είναι σημαντικό να έχεις έλεγχο των ριμπάουντ, να υπάρχει ισορροπία.

Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός. Στην άμυνα της ο πιο σημαντικός παίκτης είναι ο Σον Τζέινς. Στην επίθεση, όμως δεν είναι μόνο ο Χίκμαν, αλλά και ο Σμιθ και ο Οχαγιόν. Έχει καλούς σουτέρ".

Για το κενό του Πρίντεζη και το πώς θα παίξει, αν θα έχει ίδια σχήματα με τη Σιένα: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Τις πεντάδες που είχαμε με τη Σιένα έχει να κάνει με το πώς έπαιζε η Σιένα. Εξαρτάται, λοιπόν από το πώς θα παρουσιαστεί ο αντίπαλος".

Για την παρουσία του Πέρκινς είπε: "Ο Πέρκινς έχει κάνει σημαντικό πράγματα με τη Μακάμπι. Μίλησα μαζί του χθες, πρέπει να διαχειριστεί την καλή του διάθεση. Μέχρι τώρα δεν έχει παίξει όπως μπορεί. Βέβαια, όσο μένει στην ομάδα γίνεται καλύτερος. Είναι πολύ καλός στην άμυνα, αλλά θα πρέπει να γίνει πιο αποφασιστικός στην επίθεση.Νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο και αύριο θα μας βοηθήσει για να κερδίσουμε".

Για την βελτίωση της Μακάμπι, σχολίασε: "Δεν 'εχει αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της. Απλά επειδή είναι μεγάλη η κούρσα στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να παρουσιάζεται συνεχώς το ίδιο σταθερή. Αυτό που συμβαίνει φέτος γίνεται πρώτη φορά και η ανάλυση θα γινει τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο σωματική η κούραση, αλλά και ψυχολογική. Να προετοιμάζεις συνέχεια δύο ματς. Κάποια στιγμή ασθενεί το κίνητρο. Αν πιστευετε ότι αυτό είναι υπερβολικό, δείτε τα ματς της Μακάμπι, της Ρεάλ για παράδειγμα. Είναι κάτι που συμβαίνει με όλες τις ομάδες. Δεν μπορείς να είναι έτοιμος από την αρχή της σεζόν για δύο ματς χωρίς καμία διακοπή. Είναι καλό γιατί έχει πολλά καλά ματς, όμως θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Είναι μία χρονιά που για όλους είναι όλα νέα. Παρότι εμείς έχουμε κάποιες αυξομειώσεις είμαστε μέσα στον στόχο μας".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός σε κάποια ματς χάνει τις διαφορές στο τέλος, δήλωσε: "Σε τρία - τέσσερα ματς στην Ευρωλίγκα έχουμε ολιγωρήσει. Όπως και με τη Σιένα που ήμασταν 7 πόντους μπροστά. Η ανάλυση που έγινε είναι πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο, ένα φάουλ για παράδειγμα που είχαμε. Λέω πάλι, όμως πώς είναι πολλά τα παιχνίδια, κάνει λάθη και ο αντίπαλος. Δείτε τι λένε οι αντίπαλοι όλων των ομάδων και το κίνητρο που έχουν γιατί εμαστε πρωταθλητές Ευρώπης πριν από κάθε ματς. ".

Για το αν λείπει από τον Ολυμπιακό κάποιο μεγάλο ματς, μία μεγάλη εμφάνιση στο "Top-16, είπε:"Προσωπικά όταν τελειώνει ένα ματς και έχουμε κερδίσει είναι να μην υποτιμώ καμία νίκη. Μία νίκη δεν πρέπει ποτέ να την υποτιμάς. Τι να πει και ο άλλος που έχασε δηλαδή. Θέλω να κάνουμε μία εμφατική νίκη και για τον κόσμο μας και για τα παιδιά. Όταν τελείωσε το ματς με τη Σιένα άκουσα κάποιον να πανηγυρίζει έντονα έξω από τα αποδυτήρια και εκείνος ήταν ο πρόεδρος".

Για το αν είναι καθοριστικό το πλεονέκτημα της έδρας, εξήγησε: "Για εμένα δεν είναι πρόβλημα το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά οφείλουμε να παλέψουμε για το πλεονέκτημα. Η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας είναι δύσκολο να κερδίσει σε αυτό το επίπεδο δύο διαδοχικά ματς στην έδρα της, ενώ έχει και την πίεση. Ο φιλοξενούμενος θέλει απλά να κλέψει ένα ματς. Ας μην ξεχνάμε πως στις δύο τελευταίες σεζόν όποια ομάδα πήρε το τρόπαιο στην διοργάνωση, το κατέκτησε έχοντας το μειονέκτημα της έδρας. Είναι σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό το αβαντάζ. Οφείλουμε όμως να παλέψουμε για αυτό ώστε να το κατακτήσουμε".

Για το αν θα ήθελε να επιλέξει αντίπαλο: "Δεν θα επιλέξουμε αντίπαλο, ακόμα και αν είναι αυτός που μπορεί να θέλουν όλοι. Είναι απόλυτα λάθος αυτό. Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν. Ακούω και διαβάζω, ορισμένων υποθέσεις, πως ίσως είναι καλύτερο να αντιμετωπίσουμε με μειονέκτημα την Εφές παρά με αβαντάζ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτά τα σενάρια, δεν μας απασχολούν αυτή την στιγμή. Αυτό που θέλουμε είναι μόνο να κερδίζουμε, να πάρουμε την πρόκριση στα προημιτελικά και να κατακτήσουμε αν γίνεται την δεύτερη θέση στον όμιλο μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: